''Slučaj Everton'' - Šta je uzrok, a šta posledica?

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.02.2017.
16:07
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Još jedna neverovatna reakcija na ono što se dešavalo na Banjici, umesto da se jasno i glasno osude rasističke uvrede o kojima izveštavaju mediji širom sveta...

Beta/SašaĐorđević/Ds
Beta/SašaĐorđević/Ds

Povezane vesti

Zar je toliko teško reći odlučno ''NE'' rasističkim porukama?

Samo toliko, ništa više, bez pokušaja da se opravdaju oni koji su takve poruke slali? Jer, za takve poruke NEMA OPRAVDANJA!

Ali, neki od onih koji bi to najpre trebalo da urade, ovih dana u prvi plan ističu ponašanje Evertona, ne želeći da se zapitaju zbog čega je Brazilac reagovao tako kako je reagovao po završetku meča i šta ga je to isprovociralo da tako reaguje. Zbog čega je bio toliko nervozan tokom utakmice?

Još jedna, blago rečeno, čudna izjava, ovoga puta stigla je od predsednika Zajednice superligaša Dragomira Lazovića, koji je u izjavi za ''Informer'' istakao ''korektnost'' navijača Rada, izuzev ''jednog ili dvojice neodgovornih pojedinaca'', ali i ''preteranu reakciju'' Evertona.

''Ono što se desilo na Banjici u nedelju jeste nemili incident, ali svakako je i Evertonova reakcija bila preterana. Mislim da treba da se smire strasti, da se okrenemo fudbalu i sportu. Radovi navijači su korektni, a ne bi bilo u redu da svi ispaštaju zbog ispada jednog ili dvojice neodgovornih pojedinaca'', poručio je on.

Lazović je, doduše, najavio i određenu kaznu za FK Rad, ali i dodao da ona neće biti ''pretenciozna'', poput izbacivanja iz lige ili tome slično.

Posle svega, još jedno pitanje za razmišljanje. Da je Everton kojim slučajem uspeo da sakrije emocije, da je sve prećutao i mirno napustio teren posle svega što je doživeo, šta mislite, da li bi se iko od nadležnih setio da se oglasi javnom osudom rasističkih poruka sa tribina?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Wednesday, 22.02.2017
00:53

Rad kazniti finansijski, Drincicu suspenzija, a pojedinim navijacima zabrana prisustvovanja i zatvor. Sudiju odstraniti iz fudbala. Moramo kazniti ovakve ispade drakonski i vratiti normalne ljude na stadione.

avatar
Kokorayko
Tuesday, 21.02.2017
22:23

Baš sam to hteo da napomenem, ovde se vrši opasna zamena tezanTreba razbucati tu zajednicu prvoligaša, FK Rad sankcionisati,najstrožije moguće. Sledeći put ako im padne tako nešto na pamet da znaju šta ih čeka.

avatar
Tuesday, 21.02.2017
20:57

Pogledajte moj Twitter profil, tamo se nalaze sve situacije sa utakmice. Nema ničeg spornog, sve je jasno kao dan. Gledao sam utakmicu ponovo s posebnom pažnjom na Evertonovo ponašanje, a šta sam video možete da pogledate tamo. Ko mi ne veruje slobodno neka pogleda celu utakmicu. Everton nikada manje prekršaja nije imao, imao je samo 1 običan prekršaj tek u 79', ponašanjem nije inicirao ni najmanju čarku, čak ni u smislu da je ušao u neki duel u toku igre, znači nema govora o provokacijala, a uvrede su se čule još od 15' kada su Everton i Leonardo bili kod kornera u šesnaestrcu ispred Radovih huligana. Drugi put u 30' ista situacija. Treći put u 72' ista situacija, 4. šut u 74' kada i tek nakon toga se Everton prvi i jedini put na utakmici obraća nekom i to sudiji i pokazuje mu šta se čuje, a jasno su se čule uvrede. Sudija nije hteo da prekine meč. Niko ne pominje njegovu odgovornost, a on je posle Radovih huligana najveći krivac jer nije postupio po pravilima i nije zaštitio povređenog igrača. Nakon tog prekida Driničić faulira i povređuje Evertona koji samo leži povređen na terenu, a Drinčić ničim izazvan prilazi, naginje se nad njim i urla. Sa tribina se pojačavaju uvrede, a čuje se i -majmune- upućeno Evertonu. Sudija i dalje ništa ne vidi, niti čuje. Zaključak da ih ne opisujem kakvih da je Everton inicijator. Neka pokažu to što govore, ja sam sve pokazao i ne radi se samo o rasizmu, sudija Jovanović je imao zadatak da uništi Partizan, to se isto može lepo videti u svim situacijama koje sam pokazao.

avatar
Dragonkš
Tuesday, 21.02.2017
22:40

Poenta je da se unese nemir u Partizanu i da se Everton kazni kako ne bi imao pravo da igra protiv Zvezde .

avatar
Thursday, 23.02.2017
00:34

Poenta je bila što više mogu da kazne igrače Partizana da propuste Večiti derbi. Suđenje je bilo takvo da je sudija svih 10 igrača Partizana u polju provocirao svojim odlukama. To nije bilo suđenje, to je bila čista provokacija, a što se pravio gluv da ne čuje rasističke uvrede je rasizam.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Tuesday, 21.02.2017
18:50

Ако је заиста било расистичких испада онда починиоце треба најжешће казнити а не клуб. Евертон такођер треба бити кажњен јер тако један играч не сме да се понаша. Исто је он учинио и навијачима Звезде кад није било расистичких испада. Треба узети у обзир да је Евертон један велики провокатор. Још једном да поновим да оре свега треба жестоко казнити починиоце расистичких испада ако их је стварно било а онда казнити и Евертона сходно правилнику ФСС.

avatar
Vukk
Tuesday, 21.02.2017
20:47

Mogu ti reci da si mi postao jako gotivan. Svidja mi se tvoje razmisljanje, ne samo ovo sada vec celokupno. Ne ustrucavas se da opletes i po Grofu i po Terzicu ako to zasluze :)

avatar
Гроф Доктор фудбала
Tuesday, 21.02.2017
21:55

Брате ја сам само реалан човек.

avatar
BRAT IGI
Tuesday, 21.02.2017
21:30

takodjer? pogledaj utakmicu pa vidi da li je ikoga provocirao tokom utakmice!? je li vam toliko krivo sto je plesao sambu ispred vaseg servera!? everton je vec kaznjen. dobio je zuti karton opravdano!

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 21.02.2017
18:31
avatar
Me1919
Tuesday, 21.02.2017
18:21

Licemeri... I pojedini fudbaleri i ovaj pecurkar iz zajednice SL.

avatar
X
Tuesday, 21.02.2017
17:32

Ne znam iz kog razloga ovaj covek brani navijace Rada? Isto tako, Maras, kapiten Rada, pored video snimka na kojem se vidi kako se zalece na Evertona on daje izjavu kako je prisao da ga uputi ka svlacionici. I to samo da bi se dodvoravao huliganima. To su mali ljudi...

avatar
Didije
Tuesday, 21.02.2017
17:28

I na kraju Everton će biti koletarna šteta. A kazu reci stop nasilju.

avatar
paok
Tuesday, 21.02.2017
17:22

Kakva izjava ovog lika. Kaze jedan ili dvojica navijica su uzvikivali. Svaka im cast ako mogu biti tako glasni. Posle se cudimo kada nas neko osudjuje za rasizam a nadlezni se tako ponasaju. Evertonova reakcija nije bila primerena ali ja ga u pozpunosti razumem. Velika vecina nas bi isto reagovala.

avatar
BRAT IGI
Tuesday, 21.02.2017
17:14