SL - Zvezda se kockala pa u finišu dotukla Čukarički!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 16.10.2016.
16:57
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije upisao je nova tri boda u domaćem šampionatu, pošto je u okviru 12. kola uz dosta muke savladao poslednjeplasiranu ekipu na tabeli.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su desetu pobedu u domaćem šampionatu pošto su u okviru 12. kola Superlige sa 3:1 (0:0) savladali poslednjeplasirani Čukarički.

Golove pogledajte OVDE!

Crvena zvezda (4-2-3-1):
Manojlović; Petković, Al. Luković, Le Talek, Anđelković; Donald, Poletanović (od 78' Rendulić); Mouče (od 68' Plavšić), Kanga (od 85' Vieira), Ruiz; Sikimić;

Čukarički (4-1-4-1):
Petrić; Bulatović (od 25' Đurić), Pjasentin, E. Mašović, Živković; Lagator; Docić (od 60' Ožegović), Regan, Srnić, Kajević (od 73' A. Mašović); Jevtić;

Domaći sastav bolje je otvorio meč i imao više od igre tokom prvih 45 minuta, ali izabranicima Miodraga Božovića nikako nije polazilo za rukom da ozbiljnije ugroze gol rivala, osim u situacijama kojima su prethodili prekidi.

Tokom prvih pola časa igre Zvezda je pretila isključivo iz prekida, a najbolju priliku imao je Gelor Kanga u 29. minutu kada je odlično šutirao pravo pod prečku ali se u toj situaciji istakao golman Nikola Petrić koji je sjajno intervenisao i sprečio vođstvo domaćih.

Osim pomenute šanse crveno-beli su konstantno pretili posle kornera kojih je samo u prvom poluvremenu bilo osam. Dva puta je u tim situacijama Pablo Mouče pronalazio Mičela Donalda ali je Holanđanin u oba navrata reagovao nešto slabije pa nije bilo prave opasnosti po gol Nikole Petrića.

Sredinom prvog poluvremena viđena je i jedan sporna situacija na polovini Čukaričkog kada je Predrag Sikimić dobio loptu u prostor, a Dušan Lagator startovao i oborio ga kao poslednji igrač odbrane na tridesetak metara od gola. Sudija je u toj situaciji fudbalera gostujuće ekipe kaznio žutim kartonom.

Svoje najbolje prilike u prvom delu igre Čukarički je imao u 13. minutu posle lukavog pokušaja Marka Docića iz kornera, a potom u 40. minutu kada je Erhan Mašović upropastio kontru "3 na 2" lošim pasom iza leđa saigrača.

Prvu priliku u nastavku utakmice imao je Čukarički ali je Đorđe Đurić posle prekida pokušao da savlada Filipa Manojlovića rukom pa mu je sudija Nenad Đokić pokazao žuti karton.

Tri minuta igre u drugom poluvremenu prošlo je do trenutka kada je Crvena zvezda prvi put pripretila u nastavku, ali je Dragoljub Srnić odlično intervenisao u situaciji kada se Džon Ruiz ustremio ka golu i u poslednjem času sprečio Kostarikanca da uputi udarac.

Sve do situacije iz 57. minuta kada je Zvezda stigla do prednosti domaćin je konstantno vršio pritisak i pretio "Brđanima" ali bedem ispred gola Nikole Petrića nikako nije mogao da bude probijen.

Pitanje je da li bi Crvena zvezda uopšte uspela da stigne do gola, kada se uzmu u obzir sve propuštene šanse, da štoper gostujućeg tima Lukas Pjasentin nije zatresao sopstvenu mrežu posle centaršuta Gelora Kange u 57. minutu čemu je prethodila greška Marka Docića na sredini terena.

Nedugo nakon prmljenog gola trener Čukaričkog Gordan Petrić baca sve karte na napad što crveno-belima ostavlja ogroman prostor za kontranapade iz kojih su se nizale zicer situacije koje domaći nikako nisu uspevali da iskoriste.

Nakon tri zicer situacija koje je domaćin propustio u periodu od 77. do 81. minuta usledila je kazna u vidu fantastičnog gola Lukasa Pjasentina koji je iz slobodnog udarca pocepao mrežu Filipa Manojlovića. Brazilac se tako iskupio za autogol ali njegova majstorija nije pomogla Čukaričkom da izbegne poraz.

Pet minuta pre kraja Dušan Anđelković iz kornera nalazi Predraga Sikimića koji pogađa glavom, čime je praktično obezbedio pobedu Crvenoj zvezdi jer gosti nisu imali snage za još jedno izjednačenje.

Do kraja je i rezervista Hugo Vieira na novu asistenciju Dušana Anđelkovića pogodio i postavio konačan rezultat čime je Zvezda osigurala ostanak na čelu superligaškog karavana posle 12 odigranih utakmica.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Branislav
Sunday, 16.10.2016
23:15

KATASTROFA IGRA!!!!!!!!! Mouce, Ruiz = fudbaleri???

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Sunday, 16.10.2016
20:37

Zvezda sve redom gazi sa pola gasa protiv nas nikom nema spasa.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 16.10.2016
18:51

Кидамо и са Кангом у тиму, а кад он изађе разваљујемо.

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Sunday, 16.10.2016
23:46
avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Monday, 17.10.2016
22:48

Nije ni za zvezdu,a kamoli za drugu ligu.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Monday, 17.10.2016
12:48

Велика нула од играча. Није ни за другу лигу а не за једну Звезду.

avatar
Аполо
Sunday, 16.10.2016
18:02

Kakva golcina Sikimica!

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 16.10.2016
17:08

A onaj decko iz Cukarickog koji u prvom poluvremenu nije znao da organizuje klasicnu kontru 2na3 treba da dobije ispisnicu, jer se ta kontra uci jos u katedima, a ti u seniorskoj konkurenciji ne znas to da odigras

avatar
GAZZA
Sunday, 16.10.2016
17:07

Andjelko nastelio nogu. A svaka cast brazilcu za onu bombetinu, neodbranjivo.

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Sunday, 16.10.2016
23:47

Da,tako je dao i nama jednom prosle godine,ima extra sut za nasu ligu,ali dzabe kada je los u defanzivi.

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Monday, 17.10.2016
09:36
avatar
nikola nikola1
Sunday, 16.10.2016
17:01

Mora da je Terzic na poluvremenu usao u svlacionicu Cukarickog I naredio im da postignu autogol ; D

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Sunday, 16.10.2016
23:50

Hahaha, pa dobro,nemoj biti tako ironican,kompleksasi ce pokidati,ne radi im ovo. Sad cu da komentarisu da nas teren je toliko los da odgovara samo nama ili mozda potraze pricine u promeni satnice za ovu utakmicu, nije normalno da se igra u 15 sati u nedelju, punim stomacima.