SL - Zvezda 'pokerom' overila prvo mesto!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 09.04.2017.
18:48
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije overio je prvo mesto na tabeli ligaškog dela Superlige, pošto je u 29. kolu domaćeg prvenstva ubedljivo savladao ekipu Rada na Banjici.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Crvena zvezda je u pretposlednjem kolu ligaškog dela sezone savladala ekipu Rada ubedljivim rezultatom 4:0 (1:0) i tako overila prvo mesto na tabeli pred početak plej-ofa.

Golove pogledajte OVDE!

Rad: Mirković, Ćulum, Denić (od 61' Ljubinković), Rodić, Pajović, Vico, Maraš, Milošev, Mladenović, Radivojević, Veselinović (od 60' Petković);

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Luković, Frimpong, Ristić, Le Talek, Donald, Kanga, Plavšić, Milić (od 46' Milošević), Boaći;

Prvo poluvreme utakmice na stadionu "Kralj Petar I" obilovalo je prilikama i jako dinamičnom igrom za šta su bile zaslužne obe ekipe.

Crvena zvezda je uglavnom kontrolisala igru i stvarala prilike, ali je i domaćin u nekoliko navrata, posebno u prvom delu prvog poluvremena, pripretio favorizovanom rivalu.

Prvu od nekoliko sjajnih prilika koje su izabranici Miodraga Božovića stvorili tokom prvih 45 minuta propustio je Ričmond Boaći. Napadač crveno-belih našao se u jako dobroj poziciji već u trećem minutu ali iz izgledne prilike ne uspeva da pogodi ni okvir gola.

Promašaj Ričmonda Boaćija pogledajte OVDE!

Nedugo zatim Srđan Plavšić pokušava atraktivno ali udarac "makazicama" nije bio precizan pa Mirković nije imao potrebe da interveniše.

"Građevinari" su prvi put pripretili preko Stefana Vica u 10. minutu. Udarac sa desne strane nije napravio ozbiljniji problem dobro postavljenom Filipu Manojloviću.

Mnogo opasniji napad domaćin je izveo u 13. minutu kada je Abraham Frimpong napravio grešku i omogućio Borku Veselinoviću da se nađe u odličnoj prilici za postizanje gola. Bivši napadač Partizana imao je dovoljno vremena da se namesti, to je i učinio, ali je na kraju slabo šutirao i prebacio gol.

Minut nakon opisane prilike u kojoj se našao Borko Veselinović "Građevinari" ponovo prete. Đorđe Denić koristi letargičnost Mičela Donalda, probija po desnoj strani i snažno tuče u suprotan ugao gola Filipa Manojlovića koji odličnim postavljanjem uspeva da sačuva mrežu.

Ričmond Boaći se našao u novoj prilici u 16. minutu i tada je sve odradio rezonski. Lopta je išla u gol a istakao se golman Mirković koji sjajnom intervencijom uspeva da sačuva mrežu.

Na sredini prvog dela igre Rad počinje da se fokusira na odbranu svog gola, a gostujući tim nastavlja da preti preko Boaćija i Kange čiji udarci završavaju malo van okvira gola.

Deset minuta pre kraja prvog poluvremena crveno-beli stižu do prednosti nakon prodora i preciznog udarca Srđana Plavšića koji je bio jedan od najagilnijih u prvom delu. Krilni fudbaler Crvene zvezde dobio je dovoljno prostora, vukao je loptu do nekih 20 metara od gola, a onda preciznim udarcem savladao nemoćnog golmana Rada.

Do odlaska na odmor Zvezda uspeva da zapreti još jednom ali je lopta završila visoko preko gola posle udarca Nemanje Milića.

Rad Crvena zvezda

Nastavak meča nije bio ni nalik prvom poluvremenu jer domaćin nije uspeo da uradi ništa konkretno izuzev prilike do koje je došao posle greške Filipa Manojlovića.

Već u drugom minutu drugog poluvremena Lazar Milošev biva oboren u kaznenom prostoru, ali sudija Bojan Nikolić nije pokazao na belu tačku pa su "Građevinari" protestvovali smatrajući da su oštećeni za penal.

Spornu situaciju pogledajte OVDE!

Nakon opisane situacije Crvena zvezda u potpunosti preuzima kontrolu nad igrom i u periodu od 65. do 73. minuta postiže tri gola i stavlja tačku na pitanje pobednika.

Drugi gol za crveno-bele postigao je Mihailo Ristić koji je dobio mnogo prostora pa mu nije bilo teško da sa petnaestak metara preciznim udarcem savlada golmana Rada.

Na treći gol čekalo se do 70. minuta i momenta kada je Ričmond Boaći dobro šutirao a Srđan Plavšić sproveo loptu u mrežu posle intervencije golmana Mirkovića. Bio je to drugi gol na utakmici za omalenog krilnog fudbalera.

Tri minuta nakon drugog gola Srđana Plavšića Ričmond Boaći asistira Marku Petkoviću koji bez ikakvih problema glavom šutira i pogađa protivničku mrežu.

Crvena zvezda je novom pobedom overila prvo mesto na tabeli kolo pre kraja ligaškog dela sezone, a podsećamo da joj to garantuje titulu ukoliko na kraju plej-ofa bude bodovno izjednačena sa drugoplasiranim timom.

Tokom popodneva igralo se još na šest superligaških terena, a ovo su rezultati:

Bačka Palanka: Bačka - Novi Pazar 1:0
Čačak: Borac - Napredak 0:1
Beograd: Čukarički - Mladost 1:1
Ivanjica: Javor Matis - Voždovac 0:1
Subotica: Spartak ŽK - Metalac 0:0
Novi Sad: Vojvodina - Radnički Niš 1:1

u subotu
Beograd: Partizan - Radnik 2:1

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Monday, 10.04.2017
15:37
avatar
Доктор фудбала Гроф
Monday, 10.04.2017
14:57

Паде сателит. Звездо доминацијо.

avatar
Monday, 10.04.2017
08:37

Partizan je pokraden protiv Radnika za 2 nedosuđena penala nad Đurđevićem u 7' i ‚75' i nepokazani crveni karton Žarkoviću u 9'. Čukarički je pokraden protiv zvezde toliko da je realan rezultat 2+ razlike za Čukarički. Mladosti je pokradena protiv zvezde u kupu gde bi realno pobedila sa dva razlike. Rad se sklonio protiv zvezde. Nisam video da je Rad krao vreme, igrao bukner, izlazio igračima zvezde u blok ili ispratio igrače zvezde koji utrčavaju kao što je Rad to radio protiv Partizana. Golman Mirković koji je u Spartaku par puta bio igrač utakmice protiv Partizana je sklonio ruke kod drugog gola, a i kod prvog je mogao bolje. Od prvog minuta se Rad sklanjao, od prvog napada je Petković došao nenapadnut do šesnaesterca i pronašao samog Boaćija na 5m od gola Rada. Drugi gol je komičan, nikakav školski primer ne postoji, bilo je dva na dva, a oba igrača Rada su se sklonila, Rodić je čak okrenuo i leđa. Školski je da se uvek čuva igrač bliži golu i po sredini terena, a ostavi na boku i dalje od gola, a oni su obojica krenuli na igrača bez lopte, na igrača po boku, na igrača dalje od gola da bi ovaj s loptom došao sa centra u šesnaesterac i neometan šutnuo. Zaista komičan gol, da je Ristić još malo krenuo napred Rodić bi povlačeći se izašao u gol aut, ne u gol, nego u gol aut. Pa taj Rodić je imao slobodan udarac da centrira visokim igračima poput Ćuluma, Maraša, Pajovića, dobrih u skoku, a on je kao fer-plej potezom vratio loptu zvezdi. Smešno koliko puta je Rad dodao zvezdinim igračima loptu u noge na 0:0 i koliko puta su igrači zvezde sami šutirali sa 20-25m i to po sredini gola, kao na šuterskom treningu ali ni to nije bilo dovoljno nego su i štoperi morali da se povlače, a golman da skloni ruke.

avatar
Доктор фудбала Гроф
Monday, 10.04.2017
14:58

Страшно шта вама све раде у Србији.

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Monday, 10.04.2017
15:23

I Spartak se sklonio, a i Javor koji meni drag klub pre toga...

avatar
Sunday, 09.04.2017
19:17

Rad ne samo da nije odigrao ni 10% agresivno, odgovorno i sa željom u odnosu na utakmicu protiv Partizana već se sklonio, ne samo kod sva 4 gola već su se sklanjali na celoj utakmici. zvezdini igrači sami primaju loptu u zoni šuta i centaršuta, sami neometani šutiraju i centriraju, sami skaču bez duela i pravo je čudo da je na kraju samo 0:4. Kanga je celu utakmicu bio bez čuvara, dok je prostor po sredini na 30-ak metara od gola Rada bio popunjen samo Kangom. Prva dva gola povlačenje igrača Rada Plavšiću i Ristiću. Drugi je baš baš očigledno sklanjanje. Treći gol je Boaći sam istrčao iako su 4 igrača Rada bila u tom prostoru, a četvrti gol je Kanga sam centrirao, a Petković sam skače na 4m od gola Rada. Cela utakmica je obilovala takvim situacijama. Kad misliš ne mogu nižu, oni još jače grebu na dnu srpskog fudbala.

avatar
Ponos Srbije
Sunday, 09.04.2017
20:49

Samo dokaz koliko smo jaci od vas

avatar
zg partizan igokea
Sunday, 09.04.2017
20:50

Dobili ste penal, a Radnik 2 crvena. Toliko.

avatar
Markо Đorđević
Sunday, 09.04.2017
19:08

Bravo momci...Idemo dalje. Da nije banalnog sistema, vec bi se slavila titula. Ali dobro, nema veze, sve je u nasim rukama. I da nekako izgubimo od partizana, dovoljno je da dobijemo sve ostalo da bi osvojili titulu. Kiksiracemo i mi i oni verovatno, no dobro...Boaci mora bolje. Na ovakvim utakmicama je nebitno, ali u vaznijim mora da realizuje svoje sanse. Treba mu 5 sansi 1 gol da da.

avatar
Reus
Sunday, 09.04.2017
20:25

Neka,bolje je ne izgubiti u derbiju :D.Partizanovci se ponose titulama koje su osvajali,a da su pritom gubili derbije u sezone,meni je to nekako bezveze.

avatar
Reus
Sunday, 09.04.2017
19:04

Rad je ostecen za penal,uz to je imao jos 2 dobre sanse,mi smo dali 4 gola,sam Boaci je mogao jos barem 2...uglavnom zasluzena pobeda.

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Sunday, 09.04.2017
19:33

ni govora o penalu,nemoj da te cuje neko,bukvalno ga je dotakao rukom i odmah sklonio,ne bi pomerio praznu flasu a kamoli onako bacio coveka

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Sunday, 09.04.2017
23:24

bukvalno ga je jedva dotakao,tako da nema govora,nikom to ne bi svirali

avatar
Reus
Sunday, 09.04.2017
20:21

Pa znas kako,takav penal da je bio za nas ili za Partizan,bio bi sudjen 90%.Mada jeste teatralno pao Radov fudbaler,sad sam bolje pogledao,nije bio uopste tako jak kontakt.

avatar
Кун
Sunday, 09.04.2017
19:03

Bravo momci, samo gazi. Lepse je to izgledalo danas u odnosu na neke ranije partije i dobro je da smo gazili do kraja. Mozda je bilo elemenata da se svira penal, ali dokle god ta odluka ne utice na rezultat kao nekima sto se svira i prasta sve, sto imaju zatvorene utakmice i ostalo, ja sam zadovoljan... Mada kad razmislim zadovoljan sam u svakom slucaju, neka se jedu od muke. DUPLA KRUNA OLE!

avatar
Navijač Partizana
Sunday, 09.04.2017
21:25

Samo se ti nadaj... Partizan šampion!

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 09.04.2017
22:43

kod 0:1 new utiče na rezultat?Šta da je bilo 1:1 pa binker i kontra?Tešite se jer oni i pored toga nisu imali nameru da se brane ,sve golove ste dali potpuno neometani...smešno do nekog novog Kairata