SL - Zvezda gostuje Voždovcu, Partizan čeka Nišlije

Autor: Beta Beta
petak 15.09.2017.
13:47
Izvor: Beta

Utakmicama 10. kola za vikend se nastavlja takmičenje u fudbaskoj Super ligi Srbije, a gradski derbi igra se u Beogradu, gde Voždovac dočekuje Crvenu zvezdu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

U subotu od 19 časova u Novom Sadu igraju Vojvodina i Napredak, a ostale utakmice igraju se u nedelju.

Vodeća Crvena zvezda igra u nedelju od 17 časova na gostovanju protiv Voždovca i pokušaće da ostane jedina neporažena ekipa u prvenstvu. Crveno-beli će želeti i da se "osvete" ekipi Ilije Stolice za poraz u završnici prošlog prvenstva, posle kojeg su praktično izgubili titulu.

Zvezda je primila samo jedan gol u dosadašnjem toku prvenstva, a u duel ulazi posle jučerašnjeg remija sa BATE Borisovim (1:1) na početku takmičenja u Ligi Evopa.

Zvezda je prva na tabeli sa 19 bodova, ali uz dve utakmice manje, dok je Voždovac treći sa 18 bodova iz devet mečeva.

Šampion Partizan igra od 19 časova na svom terenu protiv Radničkog iz Niša i želi pobedu kako bi zadržao priključak sa vodećima. Crno-beli u duel ulaze posle tri utakmice bez poraza u prvenstvu, ali i jučerašnjeg remija od 1:1 u Bernu protiv Jang Bojsa u Ligi Evropa.

Radnički će pokušati da nastavi niz dobrih rezultata i ostane prvi vrhu tabele, pošto trenutno zauzima četvrto mesto sa 18 bodova. Partizan je šesti sa 16 bodova, ali i dve utakmice manje.

Fudbaleri Spartaka igraju od 17 časova na svom terenu protiv Mladosti i žele da nastave niz od pet utakmica bez poraza. Spartak je u prošlom kolu trebalo da igra protiv Crvene zvezde ali je taj duel odložen zbog učešća beogradskog kluba u Ligi Evropa.

Spartak je peti na tabeli sa 17 bodova, uz meč manje, a Mladost zauzima deveto mesto sa 11 bodova.

Mačva od 16 časova igra u Šapcu protiv Radnika, dok Javor od 19 časova dočekuje Zemun i pokušaće da prekine niz od pet poraza, odnosno devet utakmica bez pobede.

Bačka će od 16 časova biti domaćin Čukaričkom, a Borac tri sata kasnije u Čačku igra protiv Rada i želi da ostvari prvu pobedu u prvenstvu. Borac ima samo jedan bod, koji je osvojio u u osmom kolu protiv Zemuna, a "gradjevinari" nemaju pobedu u poslednje tri utakmice i do sada su sakupili osam bodova.

Parovi 10. kola Super lige Srbije:

Subota:


Vojvodina - Napredak (19.00)

Nedelja:

Bačka - Čukarički (16.00)
Mačva - Radnik (16.00)
Voždovac - Crvena zvezda (19.00)
Spartak - Mladost (19.00)
Borac - Rad (19.00)
Javor - Zemun (19.00)
Partizan - Radnički (19.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke