SL - Vojvodina trijumfalno završila uspešnu polusezonu

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.12.2016.
19:49
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Vojvodine nadigrali su i zasluženo savladali Čukarički u pretposlednjoj utakmici 21. kola Superlige čime su stavili tačku na jesenji deo sezone.

Beta/DraganGojić/Mo
Beta/DraganGojić/Mo

Povezane vesti

Superligaš iz Novog Sada upisao je četrnaestu pobedu u jesenjem delu sezone, pa će kao trećeplasirana ekipa na tabeli otići na zimsku pauzu u domaćem šampionatu.

Vojvodina je u pretposlednjem susretu poslednjeg kola jesenjeg dela sezone savladala Čukarički rezultatom 2:0 (1:0) na svom "Karađorđu", a trijumf je na osnovu svega viđenog mogao da bude i mnogo ubedljiviji.

Golove pogledajte OVDE!

Dugo je ekipa Nenada Lalatovića pokušavala da slomi otpor gostujućeg tima ali joj je to pošlo za rukom tek u poslednjem minutu prvog poluvremena nakon prekida.

Pometnju u odbrani Čukaričkog posle kornera iskoristio je Nikola Trujić da posle drugog pokušaja smesti loptu iza leđa Nikole Petrića i donese prednost domaćinu nekoliko trenutaka pre poslednjeg sudijskog zvižduka u prvom delu igre.

Možda bi konačan rezultat utakmice bio drugačiji da su "Brđani" uspeli da ostanu nesavladani do odlaska na odmor ili da je Obeng Rengan pogodio u 48. minutu posle odlične prilike u kojoj se našao.

Nakon pomenute situacije iz 48. minuta usledio je žestok pritisak Vojvodine. Najpre je Nikola Ašćerić pogodio stativu u 59. minutu, a nepun minut kasnije Dušan Jovančić "tuče" sa gotovo trideset metara i pogađa prečku.

Presudu Čukaričkom potpisao je Filip Malbašić u 65. minutu udarcem van kaznenog prostora prilikom kojeg je lopta zakačila i jednog od igrača gostujućeg sastava pa je golman Nikola Petrić samo pogledom mogao da isprati kako odlazi u mrežu.

Do kraja utakmice Vojvodina je imala još nekoliko dobrih prilika preko Filipa Malbašića, Aleksandra Paločevića i Nikole Trujića, dok su na drugoj strani Beko Fofana i Ognjen Ožegović imali solidne pokušaje koji ipak nisu doveli do promene rezultata.

Vojvodina će zahvaljujući četrnaestoj pobedi u šampionatu na zimsku pauzu sa treće pozicije na tabeli, a od rezultata poslednje utakmice 21. kola zavisiće da li će Novosađani zaostajati za Partizanom tri boda, jedan bod ili će imati identičan bodovni saldo kao crno-beli.

Čukarički završava jesenji deo sezone kao dvanaesta ekipa na tabeli sa 20 osvojenih bodova i nema sumnje da ekipu Gordana Petrića čeka težak posao u nastavku šampionata kako bi se obezbedio plasman u plej-of.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke