SL - Tresle se prečke i stative, Čuka odolela na "Čairu"!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 11.12.2015.
19:52
Izvor: Sportske.net

Fudbalerima Radničkog iz Niša nije se dalo da osvoje sva tri boda u derbi susretu 21. kola domaćeg šampionata iako su po prikazanom zaslužili pobedu u duelu sa Čukaričkim.

Beta/SašaĐorđević/Ev
Beta/SašaĐorđević/Ev

Povezane vesti

Derbi susret 21. kola domaće Superlige završen je remijem bez golova iako je Radnički iz Niša prema prikazanoj igri zaslužio pobedu nad Čukaričkim.

Radnički - Jovanović (od 73' Konovalov), Tomić, R. Bulatović, Lakić-Pešić, D. Bulatović, Jovanović, Đuričković, Blažić, Marjanović (od 67' Apostolović), Ašćerić, Zemljanuhin

Čukarički - Stevanović, N. Janković, Ranđelović, Adi, Bašanović, B. Janković, Srnić, Matić (od 93' Boljević), Mandić (od 81' Jovanović), Pavlović, Mirosavljević

Utakmicom na stadionu "Čair" počelo je pretposlednje kolo jesenjeg dela sezone u domaćem fudbalskom šampionatu, a duel Radničkog i Čukaričkog predstavljao je derbi meč 21. kola posmatrajući pozicije dva tima na tabeli.

Na osnovu rezultata reklo bi se da derbi meč 21. kola nije opravdao očekivanja navijača što svakako ne bi bila tačna konstatacija.

Domaćin je u prvih pola sata bolje kontrolisao igru i diktirao tempo, dok su "Brđani" počeli da igraju tek u poslednjih 15 minuta prvog poluvremena.

Spornu situaciju zabeležili smo u 17. minutu posle starta Li Adija na jednom od fudbalera Radničkog kada je sudija Nenad Đokić lako mogao da pokaže na belu tačku ali je procenio da nije bilo dovoljno osnova da dosudi penal.

Mnogo više uzbuđenja viđeno je u završnici prvog dela igre i to pred golom Aleksandra Jovanovića. Dvostruki strelac za Čukarički u porazu od Crvene zvezde Andrija Pavlović našao se u dobroj prilici u 31. minutu ali je golman Radničkog u padu uspeo da zaustavi njegov udarac.

Do odlaska na odmor Jovanoviću je zapretio i Dragoljub Srnić, dok je odličnu priliku za Radnički imao Anton Zemljanuhin ali je Nemanja Stevanović odlično intervenisao usled čega su mreže ostale mirne posle prvih 45 minuta.

Mnogo bolju igru u drugom poluvremenu prikazali su izabranici Milana Rastavca koji su opsedali gol Čukaričkog tokom poslednjih pola časa utakmice.

Domaćin je posle sat vremena igre doživeo peh jer se povredio golman Aleksandar Jovanović koji je mesto u timu prepustio Ivanu Konovalovu u 72. minutu meča.

Fantastičnu priliku za postizanje gola Radnički je imao u 83. minutu susreta kada je Anton Zemljanuhin centrirao sa desne strane, a Marko Blažić sa pet metara u padu pogodio stativu.

Šta tek reći za prilike koje su fudbaleri Radničkog propustili u sudijskoj nadoknadi vremena. Za samo stotinak sekundi domaći su uspeli da pogode prečku i da promaše prazan gol pa je na kraju ekipa Čukaričkog ta koja treba da se raduje osvojenom bodu.

Posle remija na "Čairu" Radnički iz Niša ostaje na petoj poziciji na tabeli sa 32 osvojena boda, dok Čukarički poslednje kolo čeka na trećem mestu sa 36 bodova i bez bojazni da Partizan može da ga prestigne.

Видео извештај са утакмице Раднички Н. - Чукарички 0:0

Posted by Супер Лига on петак 11. децембар 2015.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Zdravkovic
Saturday, 12.12.2015
01:02

Kada se ovo sto smo veceras promasili u 93 i 94 minutu onda nema reci... neko ce reci nismo imali srecu, mozda, ali opet ne mogu da verujem... i da mislim da Zemljanuhin je bio najgori nas igrac i morao je general da ga promeni, decko sem suta nema nista vredno, spor, dribla samog sebe... ali idemo dalje, da mi je neko ovo mesto i ovakve rezultate ponudio pre pocetka prvenstva oberucke bih prihvatio, ne moze se nista postici preko noci, polako, ove sezone 5 mesto, sledece 3, a one tamo napad na titulu, a ove na kup, jer su glavni favoriti ispali, ostali su samo dva raspala kluba, i Vojvodina koja nam je glavni konkurent... svi u Surdulicu...16.12.2015.