SL: Radnik - Crvena zvezda 1:4 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
subota 14.05.2016.
19:04
Izvor: Sportske.net

Ubedljiva pobeda Zvezde u Surdulici!

fk-radnik.com
fk-radnik.com

Povezane vesti

Kao što znate, Crvena zvezda je već ''overila'' šampionsku titulu, a Radnik je samom plasmanom u plej-of ostvario svoje ciljeve.

Radnik: Ristić - Marković, Simonović, Vuković, Milovanović – Mutavdžić (Pavlović od 83.), Putinčanin, Deletić – F. Stojanović (Ovusu od 46.), Arsić, S. Stojanović.

Crvena zvezda: Kahriman – Petković, Rendulić, Luković, Anđelković – Le Talek, Ristić – Srnić (Gavrić od 74.), Plavšić, Katai – Vijera (Orlandić od 74.)
.

PRVO POLUVREME

Neposredno pred početak utakmice, domaćin današnjeg meča je crveno-belima poklonio umetničku sliku, kao čestitku na osvojenoj tituli prvaka.

Uvodni minuti meča u znaku domaćih, koji su u par navrata pripretili Kahrimanu, ali bez uspeha. Golova i dalje nema.

Ali, samo do devetog minuta, kada kapiten Zvezde Aleksandar Luković pravi početničku grešku, a Deletić to koristi i pogađa za vođstvo Radnika od 1:0!

Marko Petković je najpre sa desne strane vratio loptu Lukoviću u sredinu, iakusni štoper je previše oklevao, što je Deletić iskoristio, oduzeo mu loptu, izbio sam ispred Kahrimana, a onda obišao golmana Zvzede i poslao loptu u mrežu.

Taj pogodak možete da pogledate OVDE.

Prema očekivanju, Zvezda je posle primljenog gola preuzela inicijativu, u 22. minutu gosti su stvorili dve velike prilike - prvo preko Kataija, pa onda i Srnića, a u oba slučaja su domaći fudbaleri uspeli da sa gol linije izbiju loptu u polje.

Dva minuta kasnije, nova prilika za Radnik posle odlične kontre Slaviše Stojanovića koji na kraju šutira iskosa sa desne strane, ali pogađa spoljni deo mreže.

Kazna za taj promašaj domaće je stigla već u 30. minutu meča.

Slobodan udarac iznudili su crveno-beli na desnoj strani terena, Ristić je odlično centrirao na drugu stativu, gde je Katai umakao pažnji fudbalera Radnika i iz neposredne blizine sproveo loptu u mrežu - 1:1
!

Kataijev gol OVDE.

Dve velike prilike za potpuni preokret Zvezda je propustila u narednih par minuta. Prvo je Katai odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je zamalo bio neprecizan, da bi u se u 36. minutu Simonović poigravao pred svojim golom, žonglirao je glavom pored Srnića, što na kraju nije uspeo da kazni Ugo Vijera.

Mnogi su tada već ''videli'' loptu u mreži, ali je ona završila tik pored leve stative Ristićevog gola.

Ulazimo u sam finiš poluvremena, u 43. minutu nova šansa za Zvezdu posle šuta Le Taleka sa dvadesetak metara. Lopta je na putu ka golu zakačila jednog igrača domaćih, ali i završila pored stative.

Bila je to samo najava onoga što je usledilo u 45. minutu. Aleksandar Katai je prihvatio loptu na nekih 18 metara od gola, ''sevnula'' je njegova levica i lopta završava u donjem levom uglu Ristićevog gola - 1:2
!

DRUGO POLUVREME

Početak drugog dela igre protiče bez većih uzbuđenja, u 54. minutu beležimo solidan pokušaj Arsića sa dvadesetak metara, ali fudbaler Radnika nije bio precizan.

A da dešavanja na terenu ne postanu monotona, pobrinuo se prvi strelac lige Ugo Vijera - 1:3!

Igrao se 56. minut meča, akciju Zvezde započeo je Ristić koji je uposlio Plavšića, a posle njegovog šuta lopta se odbija do Uga Vijere koji ne propušta ovakvu priliku i iz neposredne blizine šalje loptu u mrežu. Njegov 21. pogodak ove sezone u Superligi!

Posle tog pogotka, Zvezda rutinski održava stečenu prednost, utisak je da je ovde sve rešeno...

Ipak, u 77. minutu meča, najbolja prilika za Radnik u drugom poluvremenu. Ovusu je bio kreator ove akcije, na kraju je lopta stigla do Slaviše Stojanovića koji šutira iskosa sa desne strane, ali lopta završava tik iznad prečke.

A onda, u samom finišu meča, u strelce se upisao i Petar Orlandić, koji je nekoliko minuta ranije zamenio Uga Vijeru - 1:4. Bila je to akcija Plavšića i Le Taleka, koji je na kraju asistirao Orlandiću, a Zvezdin napadač lako prosledio loptu u mrežu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke