SL: Radnički - Partizan 1:0 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.05.2016.
19:02
Izvor: Sportske.net

Poslednja utakmica 36. kola plej-ofa Superlige odigrana na niškom Čairu, gde je gostovao drugoplasirani Partizan.

fcradnicki-nis.com
fcradnicki-nis.com

Povezane vesti

Nišlijama je ovaj meč od mnogo veće važnosti, s obzirom da se bore za plasman na evropsku scenu, dok je Partizanu to i definitivno uspelo posle osvajanja Kupa pre četiri dana.

Glavni arbitar ovog susreta je naš najboji sudija Milorad Mažić.

PRVO POLUVREME

Miran početak meča, Partizan je prvu pretnju pred protivničkim golom imao preko Božinova, dok je na drugoj strani golman Marko Jovičić u sedmom minutu morao da istrči na tridesetak metara od svog gola, kako bi zaustavio kontru Nišlija.

Ipak, u 12. minutu prva prava prilika za domaće, i to preko Jovanovića, koji je šutirao iskosa sa desne strane, ali je lopta prohujala iznad prečke Jovičićevog gola.

Isteklo je već i pola sata od početka meča, bez mnogo konkretnog sadržaja na terenu, a fudbalerima jednog i drugog tima sada su uslovi otežani zbog jake kiše koja je počela da pada.

A onda, 40. minut meča i GOLČINA Saše Marjanovića! 1:0 za Radnički! Akcija Nišlija tekla je po desnoj strani, Marjanović je ostao zaboravljen od strane defanzivaca Partizana u kaznenom prostoru i potpuno neometan iskosa sa desne strane poslao neodbranjiv projektil u Jovičićevu mrežu!

DRUGO POLUVREME

I početak drugog dela igre protiče u znaku blage inicijative Nišlija, a u 47. minutu Bandalovski je nespretnom intervencijom umalo postigao autogol. Srećom po njega, lopta je završila u korneru.

Posle kiše, sada i jak vetar sada otežava posao igračima na terenu, a zanimljivo je da je pala i korner zastavica pored Partizanovog gola.

Vetar pravi mnogo više problema crno-belima, jer im je teško da uopšte izbiju loptu sa svoje polovine. Videćemo da li će to domaći uspeti da iskoriste...

U 67. minutu se mreža crno-belih ponovo zatresla, učinio je to 19-godišnji Marko Mrkić posle lepe akcije svog tima, ali se po proceni pomoćnog arbitra ipak našao u ofsajdu. Gol nije priznat, ostaje 1:0.

Tri minuta kasnije, Mrkić ponovo preti crno-belima, pao je na ulasku u kazneni prostor posle kontakta sa Goguom, ali Mažić je procenio da to nije bio prekršaj Partizanovog defanzivca.

Crno-beli potpuno bezopasni u najvećem delu ove utakmice, tek u 71. minutu Golubović je imao jedan opasniji prodor po desnoj strani, ali nije uspeo da uposli Vlahovića, koji je nekoliko minuta ranije zamenio Božinova.

Ulazimo u sam finiš meča, utisak je da ekipa Radničkog rutinski održava stečeno vođstvo.

Tek u poslednjih par minuta se rasplamsala borba, Vlahović je imao šansu za izjednačenje, da bi na drugoj strani Đuričković propustio priliku da reši sve dileme.

Radnički Niš: Jovanović, Petrović, R. Bulatović, Lakić-Pešić, D. Bulatović, Jovanović, Tomić, Apostolović (Todorović od 84.), Marjanović, Đuričković, Mrkić.

Partizan: Jovičić, Bandalovski, Gogua, Milenković, Bogosavac, Lukić, Everton, Kosović, Golubović, Stevanović, Božinov (Vlahović od 65.).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vladanton
Sunday, 15.05.2016
20:36

...gospodo, vi koji ste odgovorni za ovaj i ovakav Partizan, vreme je da podnesete racun. a racun je u minusu... na nesrecu, osvojismo taj kup pa sad mogu da se vade... ja ne pamtim gori Partizan od ovoga.

avatar
Legenda JSD
Sunday, 15.05.2016
23:46

Jesi li i to procitao u tamo nekim medijima hahaha :) Podrska upravi partizana, neka budu gde jesu bar jos deset godina. Za deset godina neka posalju neku razglednicu :D

avatar
Legenda JSD
Monday, 16.05.2016
22:26

Prosvetli me, sta je izjavio i gde je izjavio :) Cuo sam njegovu izjavu, kao i ti, pa dobro znas sta je izjavio. Takve tvrdnje moras da potkrepis cinjenicama, ili nekim razglednicama, pusti bajke. Dejo je jedna od najvecih legendi ovih prostora, poznat je i kao Genije. Jedan iskusni navijac ne bi trebao da bude ljubomoran toliko, pa da bez dokaza prica svasta. Postojanje medija, novina i izjava kako navodis ne znaci nuzno da neki tamo mediji govore istinu. Ne treba valjda to da ti objasnjavam kao detetu. Sve ti kapiras, ali nemas nista drugo. Pa ti si jedini grobar ovde sa tom fantazijom. Ko jos od tvojih drugara ovde prica tu bajku :D Svaki put izdominiram, hajde daj neki validan argument hahahahah :)

avatar
Vladanton
Monday, 16.05.2016
20:19

vau al si mi skresao... pa vi mozete da dominirate samo ako ovakvi i njima slicni ostanu. a generalno nas nacionalni problem je sto sve gledamo sa nipodastavanjem... zato smo i tu gde jesmo ...mislis da tamo gde aludiras nema novinara, medija, izjava... samo treba skupiti petlju pa procitati sta je ljubimac severne tribine IZJAVIO u tim medijima...

avatar
Sunday, 15.05.2016
20:35

Moramo da ih pustimo da ne odu u Bugarsku ligu,kako su najavili skoro!

avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 15.05.2016
23:12

odrzali smo vam cas fudbala, a samo mi je krivo sto cica Casa Ilic nije prisustvovao, da se malo zamaze po cairskoj mekoj travi...

avatar
Legenda JSD
Monday, 16.05.2016
22:29

Otisao je u prevremenu penziju :D

avatar
Legenda JSD
Monday, 16.05.2016
22:28

Sasa Ilic gospodin. Veci je godpodin cica sa tvoje slike, nego cica iz Humske. Prgavijeg i nekulturnijeg igraca a njegovih godina nisam video. Covek moze da razume mlade igrace, ali mator covek da se tako ponasa, to nema smisla.

avatar
Monday, 16.05.2016
20:07

Taj Cica kako kazes je za tebe gospodin,i da ustanes kad njegovo ime spominjes!

avatar
pjer
Sunday, 15.05.2016
19:43

Subic je masina za ovog Bogosavca ....