SL: Rad - Crvena zvezda (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 17.10.2015.
12:45
Izvor: Sportske.net

Prva utakmica 14. kola Superlige Srbije odigrana je na stadionu "Kralj Petar I" na Banjici gde je Crvena zvezda počistila domaći Rad i vezala desetu pobedu u šampionatu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Takmičenje: Superliga Srbije, 14. kolo
Mesto i datum: Beograd, 17.10.2015.
Stadion:  Kralj Petar I
Gledalaca:
Vreme početka: 13.00

Rad - Budaković, Ljubinković, Maraš, Prljević, Đurić, Vidić, Trninić, Nenadović (od 82' Ljujić), Veselinović (od 72' Milisavljević), Denić, Lutovac (od 57' Mladenović)

Crvena zvezda - Kahriman, Petković, Pavićević, Jovanović (od 73' Mbođ), Ibanjez, Grujić, Donald, Srnić (od 69' Ristić), Katai, Plavšić, Hugo Vieira (od 46' Jović)

Počeo je susret na stadionu "Kralj Petar I" gde Crvena zvezda gostuje posle punih pet godina. Već posle nepuna tri minuta igre gosti iz Ljutice Bogdana prave prvu priliku preko Huga Vieire čiji udarac po zemlji brani golman Miloš Budaković.

Odličan početak Crvene zvezde na Banjici. Za samo nekoliko minuta gosti stižu do četiri prilike od koji su dve u kojima su se našli Aleksandar Katai i Marko Grujić bile najpovoljnije ali promene rezultata nema.

Ekipa Rada povukla se na startu utakmice ali je u 15. minutu lako mogla do prednosti nakon brze kontre koju su izveli Borko Veselinović i Đorđe Denić. Drugonavedeni je završio akciju udarcem u donji desni ugao koji je krajnjim naporom zaustavio Damir Kahriman.

O odnosu snaga na terenu najbolje govori podatak da je Crvena zvezda do sredine prvog poluvremena izvela sedam kornera! Osmi korner Zvezda je izvela nakon što je Nikola Maraš izblokirao udarac Aleksandra Kataija u 28. minutu.

Prve čarke na utakmici viđene su na isteku pola časa igre. Sudija Igor Stojiljković je zbog koškanja pokazao žute kartone Luisu Ibanjezu i Nikoli Đuriću.

40' GOOOOOOOOOOL!!!

Fantastičan pogodak Marka Grujića pet minuta pre kraja prvog dela igre! Mičel Donald oduzeo je loptu na ivici Zvezdinog šesnaesterca a sve ostalo uradio je mladi reprezentativac Srbije. Nakon što je povukao loptu i uneo je na polovinu Rada Marko Grujić je raspalio po lopti i postigao prelep gol za televizijske špice!

Potpuno zasluženo crveno-beli su otišli na odmor sa golom prednosti, a već na startu drugog dela Miodrag Božović pravi promenu u sastavu i šalje Luku Jovića na teren u mesto Portugalca Huga Vieire.

Odmah kreću izabranici Miodraga Božovića u ofanzivu kako bi u ranoj fazi drugog dela meča stigli do drugog gola i rešili pitanje pobednika. Posle tri minuta igre Aleksandar Katai se našao pred golom "Građevinara" ali je njegov udarac nogom odbranio goman Miloš Budaković.

Strelac vodećeg pogotka za Crvenu zvezdu ponovo je oprobao udarac u 51. minutu ali je ovoga puta golman Rada bio siguran. Mora se priznati da Marko Grujić iz meča u meč demonstrira kvalitet a precizan i snažan udarac je jedno od njegovih najjačih oružja.

Nova potvrda naše tvrdnje stiže u 53. minutu. Marko Grujić šutira snažno i precizno ali još jedan udrac u okvir gola završava intervencijom Miloša Budakovića.

Uspeli su fudbaleri Rada da se na trenutak oslobode pritiska Crvene zvezde pa su posle deset minuta igre stigli i do odlične prilike preko Đorđa Denića. Mladi prvotimac "Građevinara" šutirao je sa nekih 18 metara iz okreta ali je lopta završila tik preko prečke.

Nastavlja Aleksandar Katai da stvara probleme odbrani domaće ekipe. Ovoga puta je prošao po desnoj strani i uposlio Luku Jovića ali je mladi napadač pogodio Nikolu Maraša i propustio priliku da duplira prednost crveno-belih.

Previše su fudbaleri Rada rizikovali sa grubim prekršajima i bilo je pitanje vremena kada će arbitar Stojiljković nekom od izabranika Milana Milanovića pokazati crveni karton. Nemanja Vidić platio je ceh pa će "Građevinari" poslednjih 20 minuta igrati sa igračem manje.

Samo dva minuta nakon grubog prekršaja Nemanje Vidića rezervista Rada Bogdan Mladenović oštro startuje na Vukašina Jovanovića koji zbog povrede napušta teren i prepušta svoje mesto Mamadu Mbođu.

Solidan pokušaj Uroša Nenadovića u 75. minutu susreta ali nedovoljno dobar da zada veće probleme dobro postavljenom Damiru Kahrimanu.

Krenuli su fudbaleri Rada nešto odlučnije ka golu gostujuće ekipe što izabranicima Miodraga Božovića ostavlja dosta prostora za kontranapade. Upravo je iz jednog od kontraudara Zvezda mogla do drugog pogotka ali je Aleksandar Katai bio suviše nonšalantan pa je golman Rada lako zaustavio njegov udarac.

89' GOOOOOOOOOOL!!!

Tačku na trijumf Crvene zvezde minut pre kraja reuglarnog toka susreta stavlja Mihailo Ristić udarcem sa 14 metara nakon asistencije Aleksandra Kataija. Sada više nema dileme, Zvezda će sa Banjice odneti tri boda!

93' GOOOOOOOOOOL!!!

Na kraju ubedljiva pobeda Crvene zvezde. U trećem minutu nadoknade Aleksandar Katai postiže deseti gol u šampionatu i postavlja konačan rezultat duela na Banjici!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezdu Srbija voli
Saturday, 17.10.2015
18:53

Jednostavno i efikasno. Grujic je za ovu ligu klasa.

avatar
Nikola Nikola_fb1
Saturday, 17.10.2015
16:21

navijam za PFC i stvarno ne znam zasto je taj Brasanac tako dobar kao sto se pise i prica...vise je izvikan...zivi bili pa videli...prosecan igracic za holandsku ligu i nista vise od toga...

avatar
Nikola Nikola_fb1
Saturday, 17.10.2015
16:17

u tekstu nigde ne pise rezultat koji sam hteo da vidim...

avatar
i.sarajevo
Saturday, 17.10.2015
15:18

smijesno porediti grujica i brasanca sad trenutno,,,momak dvadesetak ljeta nosilac igre kluba koji drugom bjezi dvanaestak bodova otprilike

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Saturday, 17.10.2015
15:54

14 bodova, ali ko broji... :D

avatar
robertobadjo234
Saturday, 17.10.2015
16:13

Samo kazem da su obojica sjajni zadnji vezni brasanac je to pokazao u kvalifikacijama grujic u prvenstvu to sto samo razmisljate kroz prizmu vecitih rivala nas je i dovelo dovde ..

avatar
Moja Zvezda i Srbija
Saturday, 17.10.2015
15:13

Zvezda je zasluzeno uzela tri bioda na Banjici i pored mnogo grube igre igraca Rada. Grujicev gol je jedan od najlepsih u dosadasnjem sampionatu.

avatar
robertobadjo234
Saturday, 17.10.2015
14:01

Zajedno sa brasancem njih dvojica buducnost srpskog fudbala!

avatar
Saturday, 17.10.2015
13:50

2-0 za Zvezdu, mozda i vise.

avatar
Branislav
Saturday, 17.10.2015
13:40

Aaauuuuuuu projektila!

avatar
ujka Vanja
Saturday, 17.10.2015
13:24

Ajmo Rad,odigrajte kao protiv nas u Humskoj i uzimate bar bod!