SL - Partizan sve bolji, Božinov vuče "Parni Valjak"!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 14.08.2016.
18:55
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije savladao je Čukarički u derbi susretu 5. kola Superlige Srbije golom Valerija Božinova. Partizan dosta bolji, "Brađne" spasavao golman Petrić.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana upisali su drugu uzastponu pobedu u domaćem šampionatu i drugu u tekućoj sezoni, pošto su u derbi susretu petog kola Superlige savladali Čukarički 1:0 (1:0) na stadionu u Humskoj.

Gol pogledajte OVDE!

Partizan - Šaranov, Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić, Everton, Ilić (od 48' Brašanac), Mihajlović, Radović, Božinov (od 83' Marjanović), Đurđić (od 68' Stevanović)

Čukarički - Petrić, Bulatović, Živković, Mašović Erhan, Pjasentin, Tomić, Srnić, Docić (od 46' Obeng), Mandić (od 87' Mašović), Jovanović, Radonjić (od 59' Jevtić)

Derbi susret 5. kola Superlige Srbije u Humskoj počeo je inicijativom domaćih ali su gosti prvi uputili udarac ka protivničkom golu i bili konkretniji kada su ofanzivni zadaci u pitanju.

Bivši napadač Partizana Nemanja Radonjić šutirao je već u 4. minutu pored stative gola Bojana Šaranova, a nedugo zatim crno-beli su počeli da preuzimaju konce igre.

Bočni vezni igrači Partizana bili su jako agilni tokom prvog poluvremena pošto su sve šanse "Parnog Valjka" bile kreirane upravo nakon dobrih prodora, pasova i centaršuteva Nemanje Mihajlovića i Miroslava Radovića.

Upravo je nakon udarca Nemanje Mihajlovića Partizan stigao do prve izgledne prilike na današnjoj utakmici, ali je golman Čuke Nikola Petrić bio na visini zadatka pa je vrhovima prstiju odbio loptu do prečke nakon čega je završila u korneru. Posle prekida Everton iz okreta šutira u dobro postavljenog golmana "Brđana".

Samo minuta nakon dve opisane prilike Partizana gosti preko novajlije Docića prete ali lopta završava u naručju Bojana Šaranova koji u tom momentu prvi put interveniše na današnjoj utakmici.

Sredinom prvog poluvremena vicešampion Srbije stiže do nove prilike zahvaljujući idealnom pasu Miroslava Radovića u prostor, ali ni to nije bilo dovoljno da Everton sprovede loptu u mrežu.

Vodeći gol za Partizan, treći u novoj sezoni, pao je u 26. minutu nakon kornera koji je izveo Nemanja Mihajlović, a najviši u skoku bio je Valeri Božinov!

Do odlaska na odmor crno-beli su mogli da dotuku protivnika ali je Nemanja Mihajlović bio sebičan i nespretan posle greške Stefana Živkovića koja je prvotimcu Partizana omogućila da se nađe pred nebranjenom mrežom gola Čukaričkog koju na kraju nije pogodio.

Osam minuta pre kraja poluvremena Saša Ilić šalje teledirigovan pas ka Nikoli Đurđiću koji prvi stiže do lopte i šalje je u mrežu ali pomoćnik signalizira ofsajd.

Tu situaciju koja se možda može opisati kao sporna pogledajte OVDE!

Nastavak meča doneo je nastavak Partizanove dominacije ali će "Grobare" možda zabrinuti to što je Saša Ilić na startu drugog dela morao van igre zbog povrede.

Najzaslužniji što Čukarički večeras nije pretrpeo ubedljiv poraz u Humskoj bio je golman Nikola Petrić koji je u nekoliko navrata fantastično intervenisao.

Najbolje prilike Partizan je u drugom poluvremenu imao preko štopera Gregora Balažica i Nikole Milenkovića posle prekida a u 71. minutu je rezervista Alen Stevanović izašao sam pred golmana "Brđana" koji sjajno interveniše, premda je i udarac krilnog fudbalera bio suviše slab.

Partizan je u 90. minutu mogao da bude kažnjen za sve propuštene šanse ali je Jovanović glavom pogodio spoljni deo stative gola koji je brani Bojan Šaranov pa su tri boda na kraju zasluženo ostala u Humskoj.

Večerašnja pobeda bila je druga uzastopna za Partizan pa vicešampion posle očajnog starta sezone sada izbija u gornji dom superligaške tabele i sa sedam bodova zauzima osmo mesto na tabeli.

Naredni protivnik crno-belih biće subotički Spartak, dok Čukarički dočekuje Vojvodinu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

50 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Diablo
Monday, 15.08.2016
02:49

Iskreno,svidja mi se ova igra u poredjenju sa onom partijom nasih igraca protiv Backe,ili protiv Napretka,jasno je da moze i mora bolje,ali vidi se pobolsjanje u igri.Jos kad bi se otarasili nekih igraca...

avatar
Blazer
Monday, 15.08.2016
12:10
avatar
Blazer
Monday, 15.08.2016
15:12

Miladina prodati ali za 3+ miliona,ovi ostali zajedno ako mogu uzeti milion i nek idu,pridodao bi tu i Goguu za kojeg je bila ponuda od 1 miliona

avatar
El Diablo
Monday, 15.08.2016
14:24

Blazer-Prvenstveno Balazica,Brasanca,Kljajica,Stevanovica,i Alena i Miladina...mada kako sam procitao Miladin je na korak od toga da promeni klub.Em ne igraju,a i klub treba da zaradi.nZaglebie zelene-igramo u subotu protiv Spartaka na Karadjordju.Zadovoljan?

avatar
Mama Revolta
Monday, 15.08.2016
12:41

Kad vi igrate, u sredu lili cetvrtak :D

avatar
SrdjanMaksa
Monday, 15.08.2016
00:17

Boža je preuzeo lidersku ulogu - predavanje koje je održao svima u svlačionici, nakon poraza od Vojvodine (bio prisutan i Nikolić i, samo ćuteći klimao glavom), jasno ukazuje kome je stalo a, kome ne.

avatar
El Diablo
Monday, 15.08.2016
14:29

Po meni on ili cak Radovic bi trebalo da budu zamenici kapitena Ilica,a ne Brasanac.

avatar
Blazer
Monday, 15.08.2016
22:26

Mislim da svakom utakmicom začeplja usta hejterima

avatar
Blazer
Monday, 15.08.2016
22:26

Samo ne znam koji su doktori dali minus

avatar
Monday, 15.08.2016
00:02

Cekajte, ovaj moze za mene napise ono sto je napisao dole, a ja ne mogu za njega da je salamandercic? :-D Koja je veca uvreda i da li je za njega to uopste uvreda?

avatar
Monday, 15.08.2016
00:01

pre 5 minutanTebi je najvaznije ono sto je meni vazno, razumljivo, salamandercicu.nNije u skladu sa uslovima korišćenjanpre 30 minutanSalamanderu, samo mi reci, da li ja uvek treba da ocekujem jedno pet do deset replika na poludnevnom nivou od tebe? Jesi li mozda uzeo pretplatu HahahanNije u skladu sa uslovima korišćenjanpre 38 minutanDobro, covpa, ne smaraj vise, cak i ti valjda imas neku donju granicu jadnosti.

avatar
Povratak kralja XLI
Sunday, 14.08.2016
23:42

Juče su pisali kako će Čukarički da pokaže Partizanu gde mu je mesto, a već danas kako su čuli da je dogovoreno da Partizan pobedi. Ja kad kažem da će Ludogorec da igra, a zvezda da gleda na maloj Marakani ja stojim iza svojih reči svih 120', a ne samo 105' :D :D :D

avatar
Mama Revolta
Sunday, 14.08.2016
23:26

Gde je nestalo pola ekipe Cukarickog? Jel to recept za vestacko odrzavanje partizana u zivotu? Morate biti svesni da vam se nece svi sklanjati. Do derbija bice vec debeo minus, bice toliko hladno napolju, da ce sve krtice i voluharice uci duboko pod zemlju. Mozda povremeno na hladnocu izadje po neki jazavac, ali nista vise :D

avatar
Grobar977
Monday, 15.08.2016
00:54

Kakav iskompleksirani i isfrusritrani covek moras biti da bi ti se nick zvao kao ime ekipe koja je izbacila Partizan? Izvini ali stvarno kako ti nije glupo? Deset godina nista igrali nijedno takmicenje u evropi sta mi onda vama trebamo da radimo? Da se moj klub toliko dugo nije kvalifikovao u neko evropsko takmicenje ja ne bih ni rec prozborio o vama. Kako te nije sramota covece...

avatar
Grobar977
Monday, 15.08.2016
14:34

Ljudi su povredjeni ako si slusao trenera Cukarickog cuo si, a drugo mi smo 6 godina zaredom osvajali titule! SEST GODINA ZAREDOM haha tako da tih tvojih 32 boda ste trebali da dokazete u evropi:). Trece posle one bruke i najvece sramote u istoriji fudbala kad ste prosli godine od 0 2 stigli do 2 6 protiv vase filijale Tvorziceve Ofkane. Pozdrav.

avatar
Mama Revolta
Monday, 15.08.2016
12:40

Gde je nestalo pola ekipe Cukarickog?? Prosto pitanje coveka koji ima kompleks od ekipe koja je bila u minusu od 32 boda :D :D Hajde odgovori jednom frustriranom liku :D

avatar
ercov
Sunday, 14.08.2016
21:13

Partizan nije sve bolji vec je na zalost uvek isti i sa istim problemom ne efikasnosti. Sto se tice igraca i tu je sve isto jedino sto ie novajlija Miletic zamenio Bogosavca a sto se noviteta u igri tice, jedino sto Nikolic vise forsira igru po bokovima i igru sa dva spica mada su po meni Bozinov i Djurdjic tipicni poluspicevi. Daleko je sve ovo od pravog i jakog Partizana koji moze sa pravom da se nada konacnom povratku svih iskrenih ljubitelja fudbala.

avatar
Blazer
Sunday, 14.08.2016
21:05

Što se mene tiče,Nikoliću bi već danas uručio otkaz!

avatar
indija durot
Sunday, 14.08.2016
20:57

Ja cuo da je Partizan dobro platio ovu tekmu..

avatar
Cica Boris Fr
Sunday, 14.08.2016
23:14

A nisi cuo koliko ste vi platili sudije, koje su zvezdinim igracima na 5 utakmica dodelili samo 6 kartona, a protivnickim 34, od toga 3 crvena samo da bi ste imali sto bolji rezultat, ali zato protiv zabara nece vam delegirati sudije Kokeza nego UEFA !!

avatar
Mama Revolta
Sunday, 14.08.2016
23:28

Da li si svestan o cemu pricas. Promasio si temu, ovde ne pricamo o bajkama. Da li si ti cuo zasto nije igralo pola ekipe Cukarickog? Ako nisi cuo, ovaj lik gore ti je vec dao odgovor.

avatar
Sunday, 14.08.2016
19:59

Samo usporite sa hvaljenjem Jankovica (mnogi su vec i prestali) i Miletica...

avatar
Sunday, 14.08.2016
19:58

Ovi beli dresovi mi se svidjaju, mogu da prodju, ali zasto opet golmanov dresov da je poseban? Mihajlovicu, decko, igraj nesto timski, a Miletic je prosecan za Evropu, nema tu ama bas nikakve perspektive, decko moze samo u nasoj ligi.

avatar
Mama Revolta
Sunday, 14.08.2016
23:07

Tebi je najvazniji dezen dresova. Razumljivo :D

avatar
saka7903
Sunday, 14.08.2016
19:47

Sve sto se moze svesti pod dobrim je rezultat.Ostalo je opsta tuga,cemer,bol i jad

avatar
Malo veliki covek
Sunday, 14.08.2016
19:31

Bravo! Smena trenera ih drmnula malo, a i promenjena je taktika i par igrača. Nadam se da će nastaviti Mare da poboljšava igru našeg Partizana i da se igrači poboljšavaju!

avatar
ZubA
Sunday, 14.08.2016
19:10

Sve bolji ? Pa covek vadi napadace sve i brani se. Cuka ih bas stisla.

avatar
Sunday, 14.08.2016
21:35

Ne razumes ti to, druze sudija.

avatar
Blazer
Monday, 15.08.2016
12:14

napisao sam već da bi mu zbog toga dao otkaz,nešto najgore je povlačenje

avatar
Nindza kornjaca
Sunday, 14.08.2016
19:09

Bravo momci. Samo jos da budu efikasniji i bice sve kako treba. Od ovoliko sansi treba da padne jos koji gol. Mada ne bih se bunio da pobedimo sve do kraja prvenstva sa 1:0.

avatar
Mama Revolta
Sunday, 14.08.2016
23:12

Ma samo ti broj sanse, niko se nece buniti. Zelim vam da ovako kvalitetno igrate do kraja prvenstva :D Bice ladno, bice minus 40 na kraju :D

avatar
Blazer
Monday, 15.08.2016
12:15

biće 'ladno Kahriman izrešetan od Žabara!

avatar
Nebitan_Lik
Sunday, 14.08.2016
19:06

Gde ga vuce? Ovo je samo za nijansu bolje namestena utakmica od one smesne u Ivanjici. Lesnjak sve bitne igrace ostavio na klupi ili tribinama. Alen Masovic, Regan, Jeftic, Lagator. Na tribinama Knezevic i Matic. Prica se da je Matic odbio da igra dogovorenu utakmicu.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Sunday, 14.08.2016
21:03

mozes moj tiket da vidis od 10 hiljada,znalo se za keca odavno,samo kad god sam napisao komentar nije bio objavljen

avatar
EDO
Sunday, 14.08.2016
23:37

Stavio si 10 hiljada na kvotu 1,5 ?!?..mudro nema sta...

avatar
Negativa GNBG
Sunday, 14.08.2016
19:04

Napokon igramo ko ljudi

avatar
Povratak kralja XLI
Sunday, 14.08.2016
19:00

Svaka čast ovom golmanu Čukaričkog, čovek odbrani 4 čista gola: izvukao šut Mihajlovića ispod prečke, šuteve glavom Milenkovića i Balažica iz samih uglova i zicer A.Stevanoviću. A izgleda da ne možemo jednu utakmicu da odigramo ove sezone, a da lopta ne završi na okviru gola. Uz te 4 odbrane golmana Čukaričkog imali smo i šanse: promašaji glavom Balažica i Milenkovića i šansa Božinova kada je ipak jači i brži bio štoper Čukaričkog. To je mnogo šansi protiv jedne ekipe koja je izašla u Evropu, a premalo golova tj. samo jedan gol.

avatar
Mama Revolta
Sunday, 14.08.2016
23:09

Sad vam je i Cuka postala Evropa? Misa Tumbas je ozbiljniji lik od tebe :D hahahah

avatar
Mama Revolta
Sunday, 14.08.2016
23:17

Pola te ekipe koja je izasla u Evropu, danas nije igralo. Slucajnost? Ne bih rekao. Cudi me da ti je to promaklo :D Mislim da ni tebi samom nije jasno o cemu ti pricas. Pitaj nekog da ti objasni neke stvari o fudbalu. I ponovicu, gde nestade pola ekipe Cukarickog, ajde daj analizu? Nek ti pomogne Revolt ako ne umes da smislis odgovor :D Svima nama je jasno da je ovo vestacko odrzavanje partizana u zivotu, ali nijedno zlo ne traje vecno.

avatar
Sunday, 14.08.2016
18:58

Ako je ovo onaj isti komentator koji je komentarisao i protiv Vojvodine, tek sad sto sam siguran da sam ga dobro okarakterisao jer veze nema lik. I kod nas sljam na tribini skandira olosu, ovo je bruka i sramota koji navijaci su na Jugu, toliko mi je mucan ceo nas fudbal, i gosti su mesari.

avatar
ipak smo mi PRVI
Monday, 15.08.2016
06:25

Za mene ni ono u Nisu nije faul.A kamoli faul za zuti karton.Jer jednostavno nemoze odbrabeni igrac nestati da bi protivnik mogo proci.Jer odbrabeni igraci stoje nekrecu se tako da nemoze biti faul.Jednostavno odbrabeni igrac u takvim situacijama nemoze nista uciniti

avatar
Monday, 15.08.2016
15:24

Naravno da nije, zato sam ti to dole i napisao:-D

avatar
Povratak kralja XLI
Sunday, 14.08.2016
18:56

Druga Partizanova utakmica u sezoni bez većih sudijskih grešaka druga pobeda Partizana, 'ajmo crno-beli reketaši - šampioni naši!

avatar
Nindza kornjaca
Sunday, 14.08.2016
21:05

Ako budu sudili kako treba, ne bi trebalo da bude problema ni u jednoj utakmici. Samo efikasnost mora da bude bolja.

avatar
ipak smo mi PRVI
Sunday, 14.08.2016
21:25

Kako da ne.Štoper Cuke dobija zuti nizbogcega najobicni faul nad Bozinovim.Koji je Bozinov iniciro svojim prestankom kretanja.Postignut gol posle nepostojeceg faula na Vulicevicem.Vulicevic gurne loptu igracu Cuke kro noge koji stoji ispred njega i onda se zabije u istog tog igraca koji se nepomera i sudija svira faul,pa to se ne svira ko faul ni u kosarci a kamali fudbalu.