SL: Partizan - Rad 1-1 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.09.2015.
18:30
Izvor: Sportske.net

Još jedan kiks ekipe Partizana u domaćem šampionatu!

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Ranije smo već objavili da je trener Partizana Zoran Milinković napravio određene promene u sastavu u odnosu na prethodni susret sa niškim Radničkim, pa će tako danas u crno-belom dresu debitovati Aleksandar Subić.

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Ostojić, Fabrisio, Subić, Jevtović (Ninković od 58.), Brašanac, Babović, Oumaru (Ilić od 70.), A.  Živković, Božinov (Šaponjić od 62.).

Rad: Budaković, Đurić (Vico od 27.), Obradović, Denić, Arsenijević (Lutovac od 69.), Prljević, Maraš, Vidić (Kolarević od 46.), Trninić, Nenadović, Veselinović.

Pred početak utakmice, jedna novina kad su u pitanju prvenstvene utakmice. Igrači dva tima su izašli u majicama na kojima je pisalo ''Ja volim Srbiju'', a zatim je intonirana i himna Srbije ''Bože, pravde'', što će, najverovatnije, i ubuduće biti praksa u Humskoj, a možda i na ostalim terenima.

PRVO POLUVREME

Miran početak utakmice, Partizan pokušava da uspostavi inicijativu, ali za sada bez pravih prilika za gol.

Prva opasnost pred golom gostiju viđena je na isteku petog minuta utakmice, kada je Andrija Živković šutirao sa petnaestak metara, ali neprecizno, lopta odlazi preko gola.

Međutim, samo minut kasnije, mnogo bolja prilika za Rad. Odlična akcija gostiju po levoj strani, usledio je centaršut ka ''zaboravljenom'' Đuriću u kaznenom prostoru, Partizana, ali bek Rada je, poput Živkovića, poslao loptu iznad prečke.

Partizan je uzvratio u osmom minutu, akcija crno-belih po desnoj strani, centaršut Vulićevića za Božinova na prvu stativu, ali Bugarin u padu ne uspeva da prosledi tu loptu u mrežu, ostaje 0-0.

Ubedljivo najbolju priliku od početka utakmice propustio je Abubakar Oumaru u 11. minutu meča!

Bila je to odlična kontra Partizana, dva na jedan, Oumaru je krenuo sam ka golu, iako je mogao da uposli i Božinova, međutim suviše je oklevao sa udarcem što je iskoristio Denić, uklizao, izbio loptu u korner i otklonio opasnost.

A kazna za ovaj promašaj crno-bele je stigla u 21. minutu, kada je posle kornera sa desne strane Nemanja Vidić iskoristio istrčavanje golmana Živkovića ''u prazno'' i glavom prosledio loptu u mrežu - 0:1.

Ali, nije dugo potrajalo vođstvo Rada! Samo minut kasnije Valeri Božinov donosi izjednačenje Partizanu - 1:1! Jevtović je centrirao u kazneni prostor, Brašanac spustio lopzu ka Božinovu, a ovaj iskosa sa desne strane snažnim udarcem pogađa mrežu golmana Budakovića.

Golove sa ove utakmice možete da pogledate OVDE.

U 27. minutu videli smo i prvu izmenu na utakmici, i to u ekipi Rada. Đurić se požalio na povredu posle jednog duela na sredini terena, a umesto njega na terenu je sada Vico.

Dva minuta kasnije nova velika prilika za Partizan, velika gužva je bila u petercu Rada, pokušavali su i Brašanac i Božinov, ali bez uspeha, ''Građevinari'' su uspeli da se odbrane.

Posle nešto mirnijeg perioda igre, Partizan je pojačao pritisak u finišu prvog poluvremena. Prvo nova šansa za Božinova posle odličnog centaršuta Subića sa leve strane u 40. minutu, ali njegov udarac glavom zaustavio je Budaković.

Dva minuta kasnije, odlična akcija crno-belih, Fabrisio je poslao lepu i preciznu dijagonalu ka Živkoviću, ovaj je još lepše proigrao Babovića, koji međutim, iskosa sa desne strane ne uspeva da asistira za Božinova, pošto je golman Budaković ponovo uspeo da interveniše.

Ništa, dakle, ni od ove šanse, ostaje 1-1 u Humskoj posle prvih 45 minuta

DRUGO POLUVREME

U nastavak meča Rad je ušao bez strelca svog jedinog gola, Nemanje Vidića, koji se kao i Đurić požalio na povredu, pa je trener Milanović morao da izvede i drugu prinudnu izmenu. Umesto Vidića priliku je dobio Kolarević.

Partizan je silovito krenuo u nastavku meča, napadaju crno-beli, stvaraju prilike, ali lopta i dalje neće u gol. najpre su u 46. minutu pripretili posle kornera, da bi onda i Božinov propustio još jednu priliku.

Koliko su problem greške u defanzivi, sve više trenera crno-belih mogu da brinu i brojni promašaji napadača.

Igrao se 55. minut, lepa akcija preko zapaženog debitanta Subića, odlično je centrirao sa leve strane za Božinova, ali Bugarin ovog puta pogađa prečku. U nastavku iste akcije, ni Babović nije uspeo da zatrese mrežu. Ostaje 1-1.

Prvu izmenu napravio je i trener Partizana. Na terenu je od 58. minuta Nikola Ninković, koji je zamenio Marka Jevtovića. Samo četiri minuta kasnije, iz igre je izašao i Valeri Božinov, koga je zamenio Ivan Šaponjić

A u 64. minutu nova propuštena prilika za Partizan. Živković je sa desne strane proigrao Babovića u sredini kaznenog prostora, ovaj je gađao donji desni ugao, ali Budaković odlično interveniše.

Poslednji adut Partizana u ovom meču je kapiten Saša Ilić koji je ušao umesto Abubakara Oumarua.

Sve manje vremena za crno-bele da dođu do preokreta, previše prilika su propustili u ovom meču

U samom finišu odlična prilika i za Živkovića, ali i poništen gol Šaponjića zbog ofsajda..

Šaponjić je i u 95. minutu imao priliku, ali ovog puta njegov udarac zaustavio je Budaković.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lord of Nottingham
Wednesday, 23.09.2015
22:59
avatar
33
Wednesday, 23.09.2015
20:58

Davno nisam gledao lošiji Partizan!

avatar
Grobari Kanada
Wednesday, 23.09.2015
20:48

zile najgori golman u poslednjih nekoliko godina.. svaku utakmicu bar jedan kiks gol

avatar
Aleksandar Chvaki Veljkovic
Wednesday, 23.09.2015
20:34

pa mi navijaca partizana zelimo da budemo svake godine prvaci. pa ljudi be igram samo mi fudbal.. polako bice bolje evo videcete

avatar
UROS DELIJA
Wednesday, 23.09.2015
20:16

Ajde sto ste takvi? Bice glupa sezona... Nemamo nikakvog konkirrenta!

avatar
33
Wednesday, 23.09.2015
20:12

Šaponjiću treba još mnooogooo za prvi tim. Greška Kize, trebao je Abua u sredinu napada umesto Šaponje a na stranu Stevanovića .

avatar
UROS DELIJA
Wednesday, 23.09.2015
20:06

AhhahahhaahaanSad nece biti izgovora da je minus deset jer Partizan ima utakmicu manje!nPa mi mozemo samo sve vise i vise da dizemo razliku!

avatar
mileta
Wednesday, 23.09.2015
19:42

Ne znam koji je razlog sto mi se komentari ne objavljuju,nikoga nisam vredjao.

avatar
mileta
Wednesday, 23.09.2015
19:23

Kizo idemo laganica pakovanje nemas vise definitivno sta da trazis u Partizanu,ispucao si sve kredite,Babovic jednonogi fudbaler koji ne zna da centrira desnom nogom nije ni za Teleoptik,Zivko moze na klupu posto leti u prazno,Kljajic treba da stane na gol.

avatar
Ivan Micic
Wednesday, 23.09.2015
20:07

Polako!!! Utakmica još nije završena!!!

avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Wednesday, 23.09.2015
20:38

ma sta vredi?! treba da odu svi zajedno sa upravom! gori tim nismo imali od jesica i rebera pa i onaj tim koji je kroacija dobila 5:0 cak!

avatar
33
Wednesday, 23.09.2015
19:18

Babovic katastrofa!

avatar
Poznavalac
Wednesday, 23.09.2015
18:53

Opet kiks gol zivkovica,opet losa procena,kakav linijas?bezidejna igra,jad i beda..pa ostojic,jevtovic i subic pre svih nisu ni za srpsku ligu..rupetine nevidjene..