SL: Partizan - Javor Matis 3-2 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.10.2015.
19:02
Izvor: Sportske.net

Posle ranog vođstva Ivanjičana, Partizan preokrenuo rezultat i slavio sa 3-2.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Kao po običaju u poslednje vreme u Humskoj, pred početak meča intonirana je i himna ''Bože, pravde''.

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Ostojić, Fabrisio, Subić, Jevtović (Petrović od 46.), Brašanac (Ninković od 15.), Lukić, A. Živković, Grbić, Božinov (Šaponjić od 74.).

Javor: Đogatović, Gajić, Miletić, Crnomarković, Đokić, Ađuru (Švonja od 74.), Docić, Gafurov (Čečarić od 68.), Eliomar (Josović od 84.), Dražić, Kolaković.

PRVO POLUVREME

Crno-beli večeras bez povređenih kapitena Ilića, ali i njegovog zamenika Stefana Babovića, pa kapitensku traku nosi Darko Brašanac.

Partizan ima blagu inicijativu na početku meča, ali za sada bez pravih prilika za gol.

Ali, ako Partizan ne uspeva da ih stvori, uspeli su Ivanjičani, i to posle katastrofalne greške Miloša Ostojića u 10. minutu. Dražić je presekao loptu koju je Ostojić uputio ka Fabrisiju, izbio sam ispred Živkovića i rutinski ga savladao - 0:1!

Taj pogodak možete da vidite OVDE.

Da sve bude gore za Partizan, kapiten u večerašnjem meču Darko Brašanac požalio se na povredu u 13. minutu i nedugo zatim ga je na terenu zamenio Nikola Ninković.

U 16. minutu prva velika prilika i za Partizan. Ninković je uposlio Živkovića na desnoj strani, ovaj je lepo prihvatio loptu, još lepše asistirao Božinovu koji iz prve šutira, ali lopta odlazi preko gola.

Dva minuta kasnije, ponovo odlična saradnja Ninkovića i Živkovića, koji na kraju šutira, ali golman Đogatović brani.

Nova velika prilika za Partizan viđena u 22. minutu, kada je Lukić uposlio Božinova na nekih devet metara od gola gostiju, snažno je šutirao, ali Đogatović je ponovo odličan na golu Ivanjičana.

Ipak, Partizanova inicijativa je konačno donela rezultat na isteku prvih pola sata igre. Crno-beli su iznudili korner, posle koga je Miloš Ostojić bio najspretniji pred golom gostiju i na najbolji način se iskupio za grešku kod vodećeg gola Javor Matisa - 1:1!

Sve golove možete da vidite OVDE.

Minut kasnije, gosti opasno prete, ponovo je Dražić u glavnoj ulozi, odlično se oslobodio Vulićevića, ali nije uspeo da uputi udarac ka golu Živkovića.

A onda, 36. minut meča, prelep pogodak Andrije Živkovića - 2:1 za Partizan! Prihvatio je Živković loptu ispred kaznenog prostora gostiju, poludesno, a zatim raspalio po lopti koja je zakačila Crnomarkovića, pogodila prečku i odbila se u Đogatovićevu mrežu!

Do kraja prvog poluvremena nije bilo novih prilika, Partizan je posle lošeg početka vratio nadu u izlazak iz rezultatske krize. Ipak, igra se još 45 minuta...

DRUGO POLUVREME

Novi problem za crno-bele je povreda Marka Jevtovića, koji je izdržao do kraja prvog poluvremena, asistirao je i Živkoviću za vodeći gol, ali ga je od početka drugog dela igre zamenio Nemanja Petrović.

Dakle, druga prinudna izmena koju je večeras morao da obavi novi trener Partizana Ljubinko Drulović.

U prvih nekoliko minuta drugog poluvremena, Javor ima blagu inicijativu, Partizan kao da se zadovoljio minimalnim vođstvom.

Tek u 60. minutu kakva-takva prilika za Partizan, iznudili su crno-beli slobodan udarac na tridesetak metara od gola gostiju. Fabrisio je izveo ''slobodnjak'', ali nije bio precizan.

Minut kasnije mnogo opasniji napad Partizana, Božinov je sa desne strane oštro centrirao u peterac, ali je jedan igrač Javora izbio loptu.

Već u sledećem napadu gostiju velika prilika za Javor, odličan centaršut sa leve strane, ali je golman Živković izboksovao loptu ispred protivničkog igrača koji je bio u ozbiljnom naletu.

I onda, 63. minut, jedanaesterac za Partizan, prekršaj nad Grbićem koji je napravio Gajić i za sudiju Obradovića nije bilo dileme. Gajiću je to bio drugi žuti karton i gosti ostaju sa igračem manje!

Ali, šut Andrije Živkovića sa bele tačke brani golman Đogatović! Neverovatno, ovo je već treći uzastoni penal koji u poslednje dve utakmice u Humskoj ne koriste fudbaleri Partizana.

Prethodno su dva promašili Grbić i Babović protiv Čukaričkog...

Ipak, nije se dugo čekalo na treći gol crno-belih. Konačno, Valeri Božinov - 3:1 za Partizan!

Odlična akcija Partizana, Božinov je lepo prihvatio loptu od Nemanje Petrovića u kaznenom prostoru gostiju i onda rutinski iskosa sa desne strane poslao loptu u suprotni ugao Đogatovićevog gola.

To je bilo sve od Božinova u ovom meču, pošto ga je u 74. zamenio Ivan Šaponjić.

Ulazimo u sam finiš meča, sve je ovde rešeno posle gola Valerija Božinova.

Doduše, u nadoknadi vremena, Javor Matis je smanjio na 3-2, golom Kolakovića, a onda je mogao i da izjednači u sledećem napadu!

Ostalo je 3-2, Švonja nije uspeo da savlada Živkovića.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nenad Stanisic
Sunday, 18.10.2015
21:39

Uspeh? Cujem li ja pominjanje reci uspeh ovde? Uspeh je pobediti Javor iz Ivanjice, sa igracem vise i dosudjenim penalom. (ne komentarisem sudjenje)? Sa 3-2? Samo nastavite tako uspesno..... ;)

avatar
mbczv
Sunday, 18.10.2015
21:05

Sledece kolo dva penala za partizan i bar jedan crveni, uz naravno bezbroj faulova. Realno, niste za bolji plasman od petog do desetog mesta.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Sunday, 18.10.2015
20:35

crveni karton penal mora da se pogura do pobjede

avatar
Budimo.ljudi
Sunday, 18.10.2015
20:01

Svaka čast Druloviću! Mnogo poštujem tog čoveka. Mislim da imamo sjajan tim

avatar
Branislav
Sunday, 18.10.2015
19:15

I ja bi sa velikim uspehom vodio mladu reprezentaciju kad imamo sjajne igrace. Ajde da vidimo da li moze da pokrene ove umisljene fudbalere. E, to treba znati.

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 18.10.2015
19:47

Javi se na Terazije 35 i kaži da sam te ja poslao.

avatar
England
Sunday, 18.10.2015
21:00

Najlakse je umanjiti neciji uspjeh.