SL: Partizan - Borac (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.12.2015.
17:04
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije upisao je desetu ovosezonsku pobedu pošto je posle preokreta savladao čačanski Borac u utakmici 22. kola domaće Superile.

Sportske.net/partizan.rs
Sportske.net/partizan.rs

Povezane vesti

Takmičenje: Superliga Srbije, 22. kolo
Mesto i datum: Beograd, 16.12.2015
Stadion: Partizan
Gledalaca: Bez gledalaca
Vreme početka: 17.00

Partizan: Kljajić, Bandalovski, Ćirković (od 46' Kosović), Fabrisio, Leković, Petrović, Lukić, Brašanac (od 46' Grbić), A. Živković, Abubakar (od 69' Stevanović), Božinov

Borac: Bajić, Tanasin, Živković, Drašković, Đorđević, Mićić (od 67' Obradović), Jovančić, Jevtović, Vukmirović (od 85' Milojević), Knežević, Vujaklija (od 71' Đerić)

Prvo uzbuđenje na utakmici beležimo u 4. minutu posle prekršaja fudbalera Borca i udarca Brazilca Fabrisija koji je tukao snažno ali pravo u dobro postavljenog golmana gostujućeg tima.

Na isteku desetog minuta Nikola Leković je dobro centrirao sa desne strane, a Valeri Božinov povukao na prvu stativu, ali je lopta završila pored gola pošto je Bugarin za malo bio neprecizan.

17' GOOOOOOOOOOOOOL!!!

Gosti stižu do prednosti posle očajne reakcije odbrambene linije crno-belih i šanse u kojoj se našao Filip Knežević. Ivan Bandalovski uspeo je da stigne prvotimca Borca i da ga sruši u šesnaestercu ali je Milan Jevtović uklizao na odbijenu loptu i pogodio mrežu Partizana!

Vodeći pogodak Borca možete da pogledate OVDE!

Četiri minuta posle primljenog gola fudbaleri Partizana stižu do novog udarca ka golu Čačana ali je Abubakar Oumaru iz okreta šutirao preko gola.

Pokušavaju fudbaleri Partizana da probiju zid pred golom čačanskog Borca ali za sada nemaju adekvatno rešenje. Pokušaj Andrije Živkovića u na isteku pola časa igre bio je izblokiran a posle kornera nije bilo opasnosti za Bajića.

38'
GOOOOOOOOOOOOOL!!!

Zahvaljujući individualnom kvalitetu Andrije Živkovića Partizan stiže do izjednačenja. Brzonogi krilni fudbaler prošao je po desnoj strani, a onda na njemu svojstven način loptu povukao ka šesnaestercu, da bi potom preciznim udarcem u bliži ugao Bajićevog gola pogodio mrežu Borca.

Pogodak Andrije Živkovića pogledajte OVDE!

Odmah nakon izjednačujućeg gola Partizan je mogao i do vođstva ali je Valeri Božinov sa ivice peterca šutirao u dobro postavljenog golmana Borca. Dva minuta pre kraja prvog dela Filip Knežević tuče sa nekih 18 metara ali Filip Kljajić brani njegov udarac.

Neće biti nadoknade vremena. Prvo poluvreme u Humskoj završeno je rezultatom 1:1!

DRUGO POLUVREME

Dvostruka izmena u domaćem sastavu na startu drugog poluvremena. U svlačionici su ostali Darko Brašanac i Lazar Ćirković, a njihova mesta u timu zauzeli su Petar Grbić i Nebojša Kosović.

Posle deset minuta igre u nastavku nemamo šta da izdvojimo osim podatka da se uglavnom igra na Borčevoj polovini terena ali su Partizanovi napadi jalovi.

Taman kada smo konstatovali da se ništa interesantno nije dogodilo posle deset minuta igre u nastavku utakmice, fudbaleri Borca stižu do prilike posle kontranapada ali Filip Knežević jako loše reaguje u situaciji "1 na 1" sa imenjakom Kljajićem i loptu šalje preko gola.

Samo u jednom minutu fudbaleri Partizana stigli su do dve odlične prilike za postizanje gola ali je Borac "preživeo" nalet zahvaljujući Vladimiru Bajiću i nepreciznosti Valerija Božinova.

Najpre je Abubakar Oumaru šutirao ali je Bajić ukrotio odbijenu loptu, da bi tridesetak sekundi kasnije Valeri Božinov odlično primirio loptu u visini penala ali je onda neometan šutirao pored stative.

Trener Partizana Ljubinko Drulović iskoristio je pravo na sve tri izmene pošto je posle Kosovića i Grbića na teren poslao i Alena Stevanovića koji je zamenio Abubakara Oumarua.

Još dve prilike za Partizan u razmaku od dvadesetak sekundi. Prvo je Saša Lukić dobio loptu po desnoj strani ali je sa desetak metara šutirao pravo u golmana Borca, da bi u nastavku akcije Andrija Živković tukao pored desne stative.

84' GOOOOOOOOOOOOOL!!!

Stiže Partizan do preokreta i to potpuno zasluženo! Konačno je Valeri Božinov iskoristio jednu od prilika u kojima se našao, a što je najinteresantnije, ova situacija nije bila nimalo laka za rešavanje kao neke od prethodnih u kojima nije uspevao da pogodi mrežu.

Gol Valerija Božinova pogledajte OVDE!

Za samo nekoliko minuta Alen Stevanović dobija dva žuta kartona zbog nesportskog ponašanja i završava utakmicu minut i po pre kraja!

Ostalo je do kraja 2:1 za crno-bele koji su na taj način stigli do desete ovosezonske pobede u Superligi čime su ujedno kompletirali takmičenje u jesenjem delu sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran Vukic
Wednesday, 16.12.2015
18:54

strdno ove seaone zbunjeni

avatar
Champion Euroleague
Wednesday, 16.12.2015
19:58

Da al su ipak kasirali novac i uefin koeficient!!steta za 1/16 finala liga Evrope...dok je neko vecito evropski epizodista