SL - Moćni Napredak, Ivanjičani bolji od ''Zmajeva''!

Autor: Beta Beta
nedelja 30.10.2016.
17:30
Izvor: Beta

Fudbaleri Napretka iz Kruševca pobedili su danas na svom terenu Borac iz Čačka sa 3:1, dok je Javor iz Ivanjice istim rezultatom na gostovanju bio bolji od Voždovca u utakmicama 14. kola Super lige Srbije.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

U ostalim utakmicama Novi Pazar je igrao nerešeno 1:1 s Bačkom, dok je meč izmedju Metalca i Spartaka iz Subotice završen bez golova, a Crvena zvezda je na svom stadionu pobedila Rad s 2:1.

Borac je u Kruševcu prvi stigao do prednosti, pogotkom Lazar Jovanović u 17. minutu, ali je ekipa Dragana Ivanovića uspela da preokrene i na kraju dodje do petog uzastopnog trijumfa u Super ligi Srbije.

Izjednačenje Napretku doneo je Ibrahima N'Diaje u 31. minutu, da bi prednost Voždovcu doneo Aleksa Vukanović u 49. minutu. Konačan rezultat postavio je N'Diaje u 82. minutu svojim drugim golom na utakmici.

Borac je meč završio s desetoricom igrača na terenu, pošto je Miloš Krstić u 81. minutu dobio crveni karton.

Napredak tako posle 14 utakmica zauzima četvrto mesto na tabeli Super lige Srbije sa 28 bodova, dok je Borac, kom je ovo šesti uzastopni meč bez pobede, poslednji, 16. sa osam.

Voždovac je na svom terenu nadigrao Javor iz Ivanjice, ali su gosti ipak posle preokreta stigli do trijumfa.

Domaćin je do prednosti stigao u 32. minutu golom Jovana Stojanovića iz jedanaesterca, a preokret Javoru doneo je Darko Bjedov pogocima u 49. i 60. minutu.

Javor je tako došao tek do druge prvenstvene pobede u sezoni, pa sada zauzima 11. mesto sa 14 bodova, koliko ima i Voždovac, ali i lošiju gol-razliku, pa se tako nalazi na 12. mestu.

Bačka je u Novom Pazaru protiv isoimene ekipe iz tog grada povela u 55. minutu preko Filipa Bajića, ali na kraju nije uspela da dodje do pobede.

Defanzivac Bačke Ivan Rogač je u 69. minutu dobio drugi žuti karton, što je domaćin iskoristio i 80. preko Irfana Vušnljanin iz jedanaesterca stigao do boda.

Novi Pazar je 13. sa 12 bodova, a Bačka zauzima 14. poziciju s bodom manje.

Od 17.00 Mladost će dočekati Čukarički, a Vojvodina će u derbiju kola gostovati Radničkom u Nišu.

Partizan je juče u prvoj utakmici 14. kola pobedio Radnik sa 3:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke