SL: Mnogo uzbuđenja u Subotici, Zvezda odnela ceo plen!

Autor: Miloš Marković
subota 03.10.2015.
16:52
Izvor: Sportske.net

Najzanimljiviji duel 12. kola Super lige igra se u Subotici gde domaći Spartak igrao sa Crvenom zvezdom, koja je slavila rezultatom 2:3.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Lider prvenstva, Crvena zvezda odigrala je uzbudljiv meč u Subotici protiv domaćeg Spartaka, koji se odlično suprotstavio crveno-belima, ali na kraju nije izdržao.

izabranici Miodraga Božovića su slavili rezultatom 3:2, zadržali prednost na tabeli domaćeg prvenstva i nakon 12. kola.

Kompletan tok meča možete pogledati u nastavku vesti:
=====================================

SPARTAK: Janošević – Farkaš, Kovačević, Antonić, Milošević – Makarić, Jočić, Uzuma – Bogunović, Milić, Torbica.


CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Petković, Pavićević, Luković, Ibanjez – Donald, Grujić – Katai, Plavšić, Srnić – Vijeira.


Utakmicu sudi Igor Kocić.

===============

Plavšić se vratio na mesto odakle je otišao u Crvenu zvezdu, očekuje nas jedan zanimljiv duel koji je počeo u 15 sati. Prvi minuti utakmice protiču u početnom ispitivanju snaga, bez pravih prilika na obe strane u prvih pet minuta igre.

Ipak, već u šestom minutu, Nemanja Milić uzima loptu na 20 metara od gola Kahrimana, koristi lošu postavku odbrane crveno-belih, ulazi u kazneni prostor i upućuje precizan šut za 1:0!

GOL možete pogledati OVDE.

Pokušala je crvena zvezda da uzvrati već u narednom napadu, ali je šut Vijeire bez većih problema uhvatio golman domaćeg tima Janošević.

U desetom minutu beležimo prekid na 20. metara od gola Spartaka, Luis Ibanjez šalje loptu preko gola, rezultat se ne menja.

Crvena zvezda je pojačala ritam, u 14. minutu odlična prilika Srnića, koji je ipak izblokiran u dobroj prilici koja se iznenada stvorila za fudbalere Crvene zvezde. Katai je probio po desnoj strani, lopta prošla ispod ruku golmana domaćeg tima, Srnić je podjednako bio iznenađen šansom koja mu se ukazala, ali je lopta završila u korneru.

Rasplamsala se igra na sredini prvog poluvremena, Plavšić je povukao dobro, izbacio loptu ka Vijeiri u prazan prostor, ali je golman Janošević izleteo na vreme i sprečio napadača Crvene zvezde da ugrozi gol domaćeg tima.

Domaći tim ima velikih problema sa Budimirom Janoševićem, koji je u prvih 25 minuta igre u tri navrata prekidao igru zbog problema sa povredom, koju je zadobio prilikom izletanja i uklizavanju Vijeiri, ranije u toku meča. Nikola Mirković je neočekivano dobio šansu umesto prvog golmana Spartaka upravo u 25. minutu igre.

Nakon pet minuta izjednačenje - Marko Grujić 1-1.

Započeo je akciju Plavšić po levoj strani, ušao u kazneni prostor podigao loptu u centaršut, ona je preletela odbranu Spartaka, Grujić se izvukao korak unazad i lepim udarcem sa nekih šest, sedam metara zabio loptu u mrežu domaćeg tima.

Zvezda igra dosta konkretnije u finišu prvog dela igre, izdvajamo i sjajan pokušaj Kataija, koji pogađa prečku. Nije imao sreće fudbaler Crvene zvezde da se upiše u strelce i donese prednost svom timu.

Ipak, posrećilo mu se u samom finišu prvog dela, kada je zahvaljujući Vijeiri postigao gol u šestom minutu nadoknade. Vijeira je odlično izvršio pritisak, probio se pored Kovačevića, sam izašao na golmana, nesebično dodao ka Kataiju koji lako trese mrežu za 1:2.

FUDBAL: CRVENA ZVEZDA - CUKARICKI

Drugi deo igre počinje 'uz prasak'.

Domaći tim već u 47. minutu stižu do izjednačenja, Makarić je strelac sjajnog gola. Prevario je defanzivce zvezde, Ibanjez se okliznuo, Makarić zalomio u kazneni prostor i uputio neodbranjiv šut u gol Kahrimana: 2-2 u Subotici!

Bez većih prilika u narednim minutima utakmice, probala je Zvezda preko Donalda, ali je golman Spartaka lako intervenisa. većina napadača se završava ispred kaznenih prostora rivala, na nekih 20 metara, na pola sata do kraja utakmice vodi se velika borba na sredini terena, što rezultuje u isprekidanoj igri.

U 65. minutu beležimo volej Vijeire, Zvezdin Portugalac je pokušao atraktivno, ali je lopta završila preko gola subotičkog tima.

Sporan trenutak tri minuta kasnije, Katai pada u kaznenom prostoru, ali bez kaznenog udarca, nakon što je Antonić bez prekršaja izbacio Zvezdinog fudbalera iz ritma.

Zvezda u poslednjih 20 minuta ima terensku inicijativu, pokušali su crveno-beli i preko Plavšića, čiji odličan volej iskosa sa leve strane peterca golman Spartaka izbacuje u korner.

Domaći tim je bez većih prilika u ovom delu utakmice, Milić je pokušao atraktivno da iskoristi izletanje Kahrimana i jednu lošu loptu golmana Crvene zvezde, ali je njegov lob završio daleko pored gola.

I onda u 80. minutu Zvezda koristi nadmoć. Luis Ibanjez asistira Luki Joviću koji je ušao na pola sata do kraja, koristi odlično prostor ispred Makarića i loptu smešta u gol za 2:3!

Domaći tim je nervozan u finišu meča, ljuti su fudbaleri Spartaka na golmana Kocića, što ne doprinosi kvalitetu njihove igre.

U finišu utakmice se povredio i Aleksandar Luković, koji ima problema sa zadnjom ložom, veliki peh za Zvezdu, ukoliko se utvrdi da kapiten tima bude imao ozbiljniji problem, a samo što se vratio na teren i u formu.

Imao je Spartak šansu u 89. minutu utakmice, priseban je bio Kahriman, koji je u poslednjem trenutku uspeo da izbaci loptu u korner i sačuva svoju mrežu.

Velika nevoza u finišu, trener Spartaka je zbog protesta isključen, ali je pokušao fizički da se obračuna sa četvrtim arbitrom, očito je da ga očekuje kazna naknadno. Stevan Mojsilović je odbijanjem da napusti teren uslovio pauzu, nervoznom finišu domaćčih uticala je i činjenica da je meč produžen samo tri minuta.

Kraj meča, konačan ishod 2:3 u korist Crvene zvezde!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Monday, 05.10.2015
18:09

Pa ovi ne mogu da dobiju crveni ni kada tuku sudiju. O Srbijo medj sljivama. Pobedili smo jer smo za klasu bolji od ostalih ekipa u Srbiji. Ako ovako nastavimo bice ovo sezona za pamcenje, osim ako na izborima sve ne unistimo.

avatar
Srbija voli Zvezdu
Sunday, 04.10.2015
09:16

Ni sviranje nepostojecih ofsajda, ni ponistavanje regularnih golova, ni tolerisanje previse grube igre protivnika, ni odmaranje prvog tima naseg protivnika, ni promena termina igranja utakmica naseg rivala, nista, ama bas nista nas ne moze zaustaviti na putu ka tituli jer mnogo smo jaci od svih. Zvezdo samo gazi.

avatar
Moja Zvezda i Srbija
Saturday, 03.10.2015
19:51

Vrlo vazna pobeda. Napred Zvezdo.

avatar
Srbija voli Zvezdu
Saturday, 03.10.2015
18:43

Jedva cekam sledece kolo i derbi na Marakani izmedju dva najveca i najbolja srpska fudbalska lluba.

avatar
Nemanja Radulovic
Saturday, 03.10.2015
18:38

Tako je bre,idemooo

avatar
UROS DELIJA
Saturday, 03.10.2015
17:59

Sto se niko ne javlja???

avatar
Ivan Micic
Saturday, 03.10.2015
17:58

Zar Spartak nije trebao da nas pusti da mu napunimo mrežu???

avatar
Branislav
Saturday, 03.10.2015
17:30

Samo gazi, sve redom!!!

avatar
Neko tamo daleko
Saturday, 03.10.2015
17:17

Ovo nije normalno kako se ovi spradju sa nama i sa srpskim fudbalom...

avatar
Nikola_pg
Sunday, 04.10.2015
09:19

Ne sprdamo se sa vama. Sa vama smo se sprdali prije 3 kola.....

avatar
Neko tamo daleko
Monday, 05.10.2015
00:04

Kad porastes i pocnes da zivis i pocnes da placas poreze i ostale namete drzavi shvatices sta sam hteo da kazem. A do tada uzivaj i rasti i svim svojim adolescentnim radostima...kad porastes ceka te jako bolno saznanje cemu si se divio i ko su ti i sta bili uzori... ili pak mozda neces jer ces postati isti olos kome se danas divis i uzdizes... I da nebude zabune uopste nije vazno sa koje strana brda stojis i cijim se bojama kitis jer sve je to isti olos i ista bagra!!!

avatar
сочинитељ
Saturday, 03.10.2015
17:13

овакве (тешке) победе доносе титулу

avatar
Saturday, 03.10.2015
17:11

Čestitke na pobedi.Ovo je tradicionalno teško gostovanje za nas i bilo je za očekivati da će biti teška utakmica.

avatar
ManchesterUnited
Saturday, 03.10.2015
17:02

Teskom mukom ali zasluzeno. Nastavlja se niz.

avatar
Ako cemo realno
Saturday, 03.10.2015
16:47

Bravo sprski Falcao !!! JOVIC > Zivkovic !!!

avatar
STRELAC
Saturday, 03.10.2015
15:56

9.u nizuuuuu,napred Zvezdo.