SL - Mladost prekinula post, Jagodina 'u kanalu'

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 22.04.2016.
19:56
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Mladosti iz Lučana upisali su prvi trijumf u domaćem šampionatu posle niza od deset mečeva bez pobede, pošto su kao gosti bili bolji od "fenjeraša" iz grada na Belici.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Prva utakmica 32. kola domaćeg šampionata odigrana je u okviru plej-auta na "Gradskom stadionu" u Jagodini gde su fudbaleri Mladosti iz Lučana naneli poraz domaćem sastavu i dodatno mu otežali posao u borbi za opstanak.

Mladost je u prvom susretu drugog kola plej-auta slavila podno Đurđevog brda rezultatom 1:0 (1:0) a strelac pobedonosnog gola bio je Tome Kitanovski u 42. minutu susreta.

Pobedonosni gol Mladosti možete pogledati OVDE!

Utakmica na "Gradskom stadionu" u Jagodini bila je više borbena no lepa za oko što se i može očekivati u situaciji kada se domaćin bori za goli život a gost čeka na svoju šansu da profitira iz takvog položaja protivničke ekipe.

Jagodina je, posebno u drugom poluvremenu, više želela gol ali su akcije izabranika Aleksandra Janjića bile suviše jalove ili su se završavale laganim intervencijama Nemanje Krznarića.

Slobodno se može reći da su domaći najbolju priliku stvorili u prvom minutu nadoknade vremena kada je golman Mladosti ušao u šut Đorđeviću i osujetio ga u nameri da poravna rezultat i donese bod Jagodini.

Lučanci su pobedonosni gol postigli u 42. minutu susreta preko Makedonca Kitanovskog koji je najpre nadvisio Slavka Marića, a potom iskoristio nepotrebno istrčavanje golmana Lazara Tatića i lob udarcem smestio loptu u mrežu.

Tokom drugog dela susreta Lučanci su se svesno povukli i čekali priliku iz kontranapada što je bilo očekivano u situaciji kada je Jagodina morala da juri gol.

U nekoliko navrata Luka i Jovanović su bili blizu gola ali se nisu dobro snašli što se na kraju nije obilo o glavu gostima jer je posle poslednjeg zvižduka Milorada Mažića na semaforu pisalo 0:1.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke