SL - Mladost počistila "Ćurane", Javor "zaljuljao" Pazar!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 18.07.2015.
20:58
Izvor: Sportske.net

Poslednje dve utakmice subotnjeg dela programa prvog kola domaće Superlige završene su ubedljovom pobedom lučanske Mladosti u Jagodini, odnosno minimalcem Javora na gostovanju Novom Pazaru.

fkjavor.com
fkjavor.com

Povezane vesti

Dve utakmice prvog kola domaće Superlige odigrane su u subotu u terminu od 19 časova što je učesnicima mečeva u Jagodini i Novom Pazaru omogućilo da bolje podnesu tropske temperature.

Fudbaleri Jagodine ugostili su na "Gradskom stadionu" pod Đurđevim brdom ekipu lučanske Mladosti koja je slavila rezultatom 3:0 (2:0) i tako na sjajan način otvorila novu sezonu.

Podmlađena ekipa Jagodine nije bila u stanju da ostvari bolji rezultat u duelu sa superligašem iz Lučana koji je zadržao okosnicu tima iz prethodne sezone i pride se pojačao iskusnim igračima.

Mladost je put ka trijumfu trasirala u završnici prvog dela igre kada su Vladimir Golemić i Miloš Mijić za samo dva minuta postigli dva gola za goste iz Lučana. Prvi pogodak gosti su postigli udarcem sa bele tačke u 41. minutu a samom minut kasnije pao je i drugi gol.

Tačku na ubedljiv trijumf Mladosti stavio je Lazar Jovanović u 70. minutu kada je odbrana Jagodine loše postavila ofsajd zamku posle čega se mreža domaće ekipe zatresla treći put na utakmici.

Utakmica u Novom Pazaru ostaće upamćena po sjajnoj atmosferi koju su navijači priredili na "Gradskom stadionu" ali i po evrogolu Naemeke Ađurua koji je pao pet minuta pre kraja susreta.

Fantastičnim golom Ađuru je pet minuta pre kraja susreta doneo trijumf Javoru 1:0 (0:0) a šest hiljada okupljenih navijača ostavio razočarane da čekaju na neku drugu priliku da njihov klub osvoji prve bodove u novoj sezoni.

Rezultati 1. kola Superlige:

petak
Partizan - Metalac 4:0 (3:0)
Borac - Radnički Niš 2:1 (1:1)

subota
Rad - Voždovac 0:2 (0:1)
Spartak - Radnik 0:0 (0:0)
Jagodina - Mladost 0:3 (0:2)
Novi Pazar - Javor 0:1 (0:0)

nedelja
OFK Beograd - Crvena zvezda 17.00
Vojvodina - Čukarički 19.00

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke