SL - Metalac zalečio rane 'Reala sa Nišave'

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.11.2015.
19:55
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Radničkog iz Niša brzo su preboleli neuspeh iz duela sa Crvenom zvezdom pa su na domaćem terenu savladali Metalac i tako stigli do osme pobede u sezoni.

BETA/BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV
BETA/BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV

Povezane vesti

Radnički iz Niša vratio se na pobednički kolosek već u prvoj utakmici koja je usledila nakon poraza u derbiju sa Crvenom zvezdom.

Superligaš iz Niša savladao je Metalac rezultatom 2:1 (1:0) u prvoj utakmici 19. kola domaćeg šampionata čime je stigao do svoje osme pobede u sezoni i trećeg mesta na tabeli.

Golove možete pogledati OVDE!

Radnički Niš
- A. Jovanović, D. Bulatović, Lakić-Pešić, Tomić, Bogdanović, Đuričković, Marjanović (od 1' Apostolović), Ašćerić (od 82' Mrkić), A. Jovanović (od 93' Mitrović), Živković, Blažić

Metalac
- Belić, Rnić, Otašević, Sedlar, Bukorac (od 46' Brkić), Ivanović (od 46' Đenić), Panić, Mladenović, Simov, Vuković, Dimitrijević (od 69' Nikodijević)

Prva utakmica 19. kola domaće Superlige odigrana je na niškom "Čairu" po izuzetno lošem vremenu i terenu koji je bio raskvašen usled obilnih padavina.

Radnički je posle poraza od Crvene zvezde u derbi susretu 18. kola ugostio Metalac iz Gornjeg Milanovca, a Nikola Ašćerić postarao se da se "Real sa Nišave" vrati na pobednički kolosek.

Sa dva pogotka na večerašnjem meču devetka Radničkog je donela osmu pobedu u sezoni svojoj ekipi ali se ne može reći da je domaćin lako stigao do trijumfa.

Domaćin je do vodećeg gola stigao već u drugom minutu meča posle akcije u tri poteza koju je u gol pretvorio Nikola Ašćerić. Akciju je započeo Aleksandar Jovanović koji je loptu dodao Petru Đuričkoviću, a ovaj je uposlio Ašćerića koji je pogodio mrežu Metalčevog gola.

Nišlije su bile bolji rival u prvom delu, o čemu svedoče i dve propuštene prilike kod kojih je i golman Metalca odlično reagovao. Najbolju priliku u prvom poluvremenu Metalac je imao posle pokušaja Aleksandra Ivanovića koji je tukao direktno iz kornera.

Drugo poluvreme donelo je mnogo više uzbuđenja pred golom domaće ekipe. Nepuna dva minuta bila su potrebna Metalcu da stigne do odlične prilike ali je Aleksandar Jovanović odlično intervenisao kod udarca rezerviste Gorana Brkića.

Najviše uzbuđena viđeno je sredinom drugog poluvremena kada je Aleksandar Jovanović u dva navrata spasavao svoj tim, da bi potom Nikola Ašćerić kaznio promašaje gostujuće ekipe i duplirao prednost Radničkog udarcem glavom posle kornera.

Tračak nade za Metalac bio je pogodak Nemanje Mladenovića u 88. minutu iz penala ali se ispostavilo da je taj pogodak bio utešne prirode.

Radnički je prvom pobedom na domaćem terenu posle dva vezana poraza stigao do trećeg mesta na tabeli i sada ima 31 bod. Metalac je vezao treći uzastopni poraz i pao na 13. mesto na tabeli sa 18 bodova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Zdravkovic
Saturday, 28.11.2015
11:52

Nema predaje niski Reale... da se zacementira 5 mesto, jer Borac ce propasti ali Vojvodina ce se uzdignuti, dok mi za vise u ovom trenutku niti imamo para niti imamo uticaja u FSS...