SL - Metalac vs Crvena zvezda 0-0 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.07.2015.
18:47
Izvor: Sportske.net

Posle bure koja se prošlog vikenda podigla na Vračaru, fudbaleri Crvene zvezde danas ponovo gostuvala, ovoga puta u Gornjem Milanovcu protiv domaćeg Metalca.

fkmetalac.rs
fkmetalac.rs

Povezane vesti

Utakmica je počela u 19 časova, a ovo su startne postave:

Metalac: Belić - Rnić, Sedlar, Otašević, Nikodijević - Ivanović (Luković od 64.), Bukorac - Merdović (Milovanović od 73.), Mladenović, Dimitrijević - Đenić.

Crvena zvezda: Kahriman - Cvetković (Petković od 46.), Jovanović, Mbođ, Ibanjez - Kovačević, Savićević - Ristić (Jović od 62.), Gavrić (Vered od 46.), Katai - Parker.

PRVO POLUVREME

Prva opasnost pred golom Milanovčana viđena je već u trećem minutu meča, kada je Parker bio u šansi, ali nije bio precizan.

Nošena podrškom svojih navijača, koji su u velikom broju došli u Gornji Milanovac, Crvena zvezda je od starta uspostavila inicijativu, ali preva prava prilika viđena je u devetom mnutu na drugoj strani, kada je Nemanja Mladenović sa nekih 25 metara snažno raspalio po lopti, koja je pogodila prečku Kahrimanovog gola!

U nastavku akcije još jedna prilika za domaće, ali je Đenić promašio celu loptu u pokušaju da je pošalje u mrežu!

Opasna kontra Milanovčana u 18. minutu, Vukašin Jovanović je zaustavlja prekršajem, a sudija Vlado Glođović ga kažnjava žutim kartonom.

Metalac definitivno opasniji rival u dosadašnjem toku meča. U 22. minutu nova izgledna akcija Milanovčana, Nikodijević je ''protutnjao'' ka Zvezdinom golu, ali je na kraju šutirao pravo u golmana Kahrimana.

Zvezda je u narednim minutima uspela da koliko-toliko pripreti, preko Ristića, pa Savićevića, ali i dalje nema prevelike opasnosti po gol domaćih.

U 39. minutu nova kontra Metalca, posle greške Jovanovića na sredini terena. Đenić je zatim bio u glavnoj ulozi, ali je njegov šut izblokiran i uspeo je da iznudi samo korner.

I tek u 41. minutu Zvezda konačno stvara izglednu priliku, posle Gavrićevog centaršuta sa desne strane, kada je Parker glavom šutirao pored desne stative Belićevog gola.

Do kraja poluvremena, još jedna poluprilika za Milanovčane posle prekida, ali golova i dalje nema - 0:0 posle 45 minuta igre.

DRUGO POLUVREME

Trener Crvene zvezde reagovao je dvostrukom izmenom u poluvremenu. Desnog beka Cvetkovića zamenio je Marko Petković, a umesto Nenada Gavrića na terenu je novajlija Idan Vered.

Slika na terenu se za sada nije mnogo promenila, Milanovčani i dalje agresivni u defanzivi i vrebaju priliku za neku novu kontru, a Zvezda i pored blage inicijative ponovo ne uspeva da stvori izgledniju priliku za gol.

Ipak, u 56. minutu Luis Ibanjez odlično izvodi slobodan udarac sa oko trideset metara, ali lopta odlazi zamalo pored desne stative.

Već u 62. minutu, Božović je obavio i treću izmenu. Sve karte trener Zvezde baca na napad - umesto Ristića na terenu je Luka Jović.

A sa tribina se čuje ''igrajte za Delije''...

Nova šansa za Zvezdu u 65. minutu, posle još jednog slobodnog udarca Luzisa Ibanjeza. Ovoga puta centrirao je iskosa sa desne strane, pokušao je da asistira Parkeru na drugoj stativi, ali je ta lopta bila previsoka za njega.

Uzvraćaju domaći u 67. minutu još jednom opasnom kontrom. Nikodijević je iskosa sa desne strane pronašao Merdovića na drugoj stativi, ali on je u pokušaju da šutira, praktično vratio loptu svom saigraču, paralelno sa gol-linijom...

Tri minuta kasnije, Luka Jović u šansi posle centaršuta Kataija sa desne strane, ali mladi napadač nije bio precizan.

Luka Jović u još boljoj šansi u 81. minutu meča, kada je golman Belić odlično intervenisao, ali se sve dogodilo pošto crveno-beli nisu zaustavili akciju iako je jedan fudbaler domaćih, Miloš Rnić, ostao da povređen leži na zemlji.

Usledili su protesti domaćih, par minuta pauze je usledilo dok se ukazala pomoć i Rniću, ali i Veredu.

Zvezda je nastavila sa napadima, ali je definitivno najopasnija posle Ibanjezovih prekida. U 90. minutu Argenjtinac je uposlio Mbođa pred golom Metalca, a štoper Zvezde je iz neposredne blizine pogodio prečku domaćih!

Ali, kakva prilika za Metalac u narednoj akciji! Stativa spasava Zvezdu u 90. minutu posle novog pokušaja Nemanje Mladenovića!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezdas od rodjenja
Sunday, 26.07.2015
21:13

Sa ovim timom i ovakvom igrom Zvezda treba vec sad da se oslobodi iluzija o osvajanju titule.

avatar
ujka Vanja
Sunday, 26.07.2015
23:27

Ma bre oni lazu sami sebe da je cilj titula.Svesni su da nemaju sansi za osvajanje trofeja,ali nisu ludi to javno da kazu.

avatar
ujka Vanja
Monday, 27.07.2015
13:01

E bas mi je drago da sam pomogao,i drugi put. :)

avatar
Zvezdas od rodjenja
Monday, 27.07.2015
07:59

Ivance sad mi je lakse posle tvog strucnog objasnjenja.

avatar
D.Green4 Black&White
Sunday, 26.07.2015
21:11

Jel video neko gde je (Savicevic-Piksi) koji dize formu,mali Falcao i ostali superstarovi :D

avatar
micoboka
Sunday, 26.07.2015
21:00

sta reci o zvezdi a ne zaplakati protiv Metalca naprave prvu polupriliku u 86 min. Njihova realnost je da se bore za trece mjesto i izlazak u evropu sl godine. Da li je Parker igrao drugo pol, da li je petkovic imalo bolji od cvetkovica, igrac koji se daleko istice od ostalih za klasu je ibanjez koji nije imao mjesta u dinamu e zamislite gdje je onda zvezda... Zanima me ko je sada Terzicu kriv , bravo ibanjezu, aco tenku i donekle kataiu a sve ostalo hahahahaha obucite im dresove bilo kojeg kluba i ispali bi iz lige

avatar
McMilan
Sunday, 26.07.2015
22:30

kako si nerealan koje trece mesto, treba da se bore za osmo mesto da izbegnu play-off, to je realnost a prva cetri mesta su: PFC, CUKA, VOSA i jos neko, Zvezda ne sigurno. a sad dali ce biti PFC-CUKA-VOSA ili neki treci raspored to ne znam ali ovo si tri tima za prva tri mesta.

avatar
Igor Tambur
Sunday, 26.07.2015
20:58

Tek sad se vidi da je utakmica protiv Ofka i definitivno nameštena dokaz da zvezda nije sposobna ni Metalcu dati go nema više sumnje da je Partizan od svih klubova za dve klase jači!

avatar
Zvezdas od rodjenja
Sunday, 26.07.2015
22:01

Tamburce opet lupetas kojesta.

avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 26.07.2015
19:49

Jos jednom se vidi ne znanje grofcica u postavci zadnje linije, a jedan Vanic to cita i Metalac sve napade igra bas tako da pronalazi te rupe u odbrani...hahhah... ko sve nije trener danas...

avatar
ujka Vanja
Sunday, 26.07.2015
19:15

Ajmo metalni samo hrabro!!

avatar
Doktor ijopet
Sunday, 26.07.2015
20:21

Pa vi ne navijate za partizan nego navijate protiv Zvezde. E to se zove kompleks. ahahahahaha

avatar
Zvezdas od rodjenja
Monday, 27.07.2015
08:01

To i on sam zna samo nije lud da to prizna javno.

avatar
D.Green4 Black&White
Sunday, 26.07.2015
21:07

Ako se ti smejes sto ste jedva uzeli bod! Sta mislis ?Sta radimo mi Grobari ? Hahahahahaha

avatar
marcelo karlj
Sunday, 26.07.2015
20:55

ako si mu rekao

avatar
mileta
Sunday, 26.07.2015
20:54

A ti kao ne navijas protiv Partizana.Spiner,Doctor-ex postenjacina.nDodji k sebi dok jos imas kome. :D

avatar
Sunday, 26.07.2015
19:06

Sudi Vlado Glođović, pomaže Majo Vujović! Biće fer ne treba sumnjati... :)

avatar
Goran Dimitrov
Sunday, 26.07.2015
19:59

A Zvezda ne moze da predje centar...

avatar
Sunday, 26.07.2015
20:59

Brate ni za koga ne navijam (tim mi je ispao u drugu ligu, jedva je preživeo da se ne ugasi), ali uopšte poslednjih godina Zvezda ima kvalitet za najviše 3. - 4. mesto, ko odigra bez straha protiv nje ostaje neporažen!

avatar
loshmi123
Sunday, 26.07.2015
18:56

Sastav katastrofa, nemam reci..