SL - Komšije podelile plen u Lučanima

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 01.04.2016.
17:57
Izvor: Sportske.net

Komšijski derbi koji su fudbaleri Mladosti i Javor Matisa odigrali na startu 28. kola Superlige Srbije završen je podelom plena uz dva viđena gola.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Prva utakmica 28. kola Superlige Srbije odigrana je na stadionu u Lučanima, gde je domaća Mladost ugostila ekipu Javor Matisa iz Ivanjice.

Derbi Moravičkog okruga završen je rezultatom 1:1 (1:0) iako su gosti bili blizu potpunog preokreta koji na kraju nisu uspeli da kompletiraju.

Golove pogledajte OVDE!

Domaćin je poveo jako rano, golom Saše Jovanovića u 7. minutu susreta. Napadač Mladosti izbegao je ofsajd zamku, a Stevan Luković ga je sjajno spojio sa golom nakon čega golman Javor Matisa nije imao šanse.

Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata, a gosti su uspeli da preuzmu inicijativu i da upute četiri udarca ka golu Nemanje Krznarića.

Drugo poluvreme obeležila je mnogo bolja igra ekipe Mladena Dodića koja je već u 56. minutu stigla do izjednačenja preko Marka Docića. Strelac izjednačujućeg gola prošao je po levoj strani, iskoristio loše postavljanje svog čuvara, a potom smestio loptu u bliži ugao Krznarićevog gola.

Nakon izjednačenja Javor Matis je nastavio da napada i stvara prilike, pa je tako u 77. minutu gost imao dve sjajne prilike. Udarac Stefana Dražića zaustavio je Nemanja Krznarić, a posle kornera je prečka spasila golmana Mladosti.

Najbolju priliku za Mladost u drugom delu je imao Velan koji je dobro skočio nakon centaršuta ali je loptu poslao van okvira gola.

Javor Matis se nakon današnjeg susreta približio Radniku iz Surdulice na dva boda zaostatka, dok Mladost zaostaje pet bodova za ekipom koja se nalazi na osmoj poziciji, poslednjoj koja garantuje plasman u plej-of.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke