SL: Kolo u znaku crveno-belog derbija, Partizan gostuje Metalcu

Autor: Beta Beta
petak 23.09.2016.
23:50
Izvor: Beta

Utakmicama 10. kola za vikend se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, a derbi kola igra se u Beogradu gde će Crvena zvezda dočekati prvoplasiranu Vojvodinu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Prva utakmica 10. kola igra se u subotu od 19 časova, kada će Rad biti domaćin Čukaričkom, dok se ostalih sedam utakmica igraju u nedelju.

Rad i Čukarički pokušaće da prekinu neprijatan niz. "Građevinari" su bez pobede u poslednje tri utakmice i zauzimaju deveto mesto na tabeli sa 11 bodova, dok je Čukarički bez pobede u poslednjih pet mečeva i pretposlednji je sa pet bodova, koliko ima i poslednjeplasirani Borac. "Brđani" u duel ulaze predvođeni novim trenerom Gordanom Petrićem, koji je na klupi zamenio Milana Lešnjaka.

U derbiju kola Crvena zvezda će u nedelju od 19 časova igrati protiv lidera prvenstva Vojvodine. Beogradski tim ulazi u utakmicu posle poraza u "večitom" derbiju od Partizana (0:1), što su Novosađani iskoristili i pobedom protiv Borca (2:1) preuzeli prvo mesto na tabeli.

Vojvodina, koju sa klupe predvodi bivši igrač i trener Zvezde Nenad Lalatović, ima 23 boda i jedina je neporažena ekipa u prvenstvu, a Zvezda na drugom mestu ima bod manje. Obe ekipe u meč ulaze posle ubedljivih pobeda u Kupu, Vojvodina protiv Bežanije (4:0), a Zvezda protiv ČSK (3:0). 

Fudbaleri Partizana u nedelju od 17 časova igraju u Gornjem Milanovcu protiv Metalca  i pokušaće da ostvare četvrtu uzastopnu pobedu i zadrže priključak za vodećima. Crno-beli u duel ulaze ohrabreni pobedom u derbiju i u šesnaestini finala Kupa protiv Napretka (3:1).

Ekipa Marka Nikolića je četvrta na tabeli sa 16 bodova, a Metalac, koji je u poslednje dve utakmice bez pobede, zauzima sedmo mesto sa 14 bodova.

Trećeplasirani Radnički u nedelju od 19 časova igra u Nišu protiv Radnika i pokušaće da nastavi niz od četiri utakmice bez poraza kako bi se zadržao u vrhu tabele. Radnički je u prošlom kolu remijem protiv Napretka (1:1) prekinuo niz od tri pobede i ima 17 bodova, dok je Radnik pobedom nad Voždovcem (3:1) prekinuo niz od tri poraza i zauzima 11. mesto sa devet bodova.

Voždovac će u nedelju od 16 časova na svom terenu protiv Novog Pazara pokušati da prekine niz od tri utakmice bez pobede, dok će Borac od 19 časova u Čačku igrati protiv Javora i pokušati da ostvari dobar rezultat kako bi se odlepio sa dna tabele. Ekipa iz Ivanjice nema pobedu u poslednjih šest kola, a poslednja tri meča završila je remijem.

Fudbaleri Napretka u nedelju od 19 časova u Kruševcu igraju protiv Spartaka, dok će Mladost u isto vreme u Lučanima igrati protiv Bačke za treću uzastopnu pobedu kojom bi ostala u gornjem delu tabele.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Play Fair Today
Saturday, 24.09.2016
08:31

Puno srece Petricu na klupi crno belih! Zelimo jak Cukaricki! Vrati ekipu gde joj je i mesto kao jednoj od najorganizovanijih u Srb.

avatar
bojanb
Saturday, 24.09.2016
00:15

Hoce li pobediti fudbal ili nesto drugo

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 23.09.2016
23:59

NAPRED PARTIZAN!