SL: Jagodina - Crvena zvezda (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.09.2015.
17:56
Izvor: Sportske.net

Prva utakmica 10. kola Superlige Srbije odigrana je na "Gradskom stadionu" u Jagodini gde je Crvena zvezda upisala ubedljiv trijumf i tako nastavila pobedonosni niz.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Superliga Srbije, 10. kolo
Mesto i datum: Jagodina, 18.9.2015.
Stadion: Gradski
Gledalaca:
Vreme početka: 18.00

Jagodina: Đ. Nikolić, Milinković, Gašić, Filipović (od 46' Deletić), Miladinović, Knežević (od 84' Jerković), Nedović (od 73' Kjereme), U. Nikolić, Savoković, Marić, Popović

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Ibanjez (od 64' Ristić), Pavićević (od 67' Luković), Jovanović, Grujić, Donald (od 72' Anđelković), Plavšić, Srnić, Vieira

Početni udarac izveli su fudbaleri Jagodine a kapiten Crvene zvezde Savo Pavićević odlučio je da gosti u prvom delu susreta napadaju ka južnoj tribini stadiona pod Đurđevim Brdom.

7' GOOOOOOOOOOOL!!!

Već posle prve dobre akcije na utakmice Crvena zvezda stiže do prednosti! Desni bek Marko Petković uposlio je Aleksandra Kataija po desnoj strani a ovaj je u peterac poslao upotrebljivu loptu koje propušta Hugo Vieira ali je Slavoljub Srnić šalje u mrežu!

Gol možete pogledati OVDE!

Nakon vodećeg gola crveno-belih fudbaleri Jagodine su na kratko prebacili loptu na polovinu gostujuće ekipe ali osim jednog prekida i kornera nisu uspeli da urade ništa konkretno.

Na drugoj strani pomoćni arbitar ispod zapadne tribine pravi grešku u prekida akciju Crvene zvezde iako Hugo Vieira nije bio u nedozvoljenoj poziciji ali je zato bio u izglednoj situaciji za postizanje pogotka.

29' GOOOOOOOOOOOL!!!

Sve su prilike da će Zvezda nastaviti svoj niz u Jagodini pošto posle pola časa igre ima dva gola prednosti! Dijagonala Aleksandra Kataija omogućila je Srđanu Plavšiću da izbije pred gol Đorđa Nikolića i da hiruški preciznim udarcem u dalji ugao gola duplira prednost gostujuće ekipe!

Pogodak Srđana Plavšića možete pogledati OVDE!

Nedugo nakon drugog pogotka gostujuće ekipe Aleksandar Katai pokušava da ugrozi gol Đorđa Nikolića ali je lopta završila pored stative. Posle prekida koji je u 37. minutu izveo Luis Ibanjez crveno-beli su ponovo zapretili ali se sve završilo sa dva vezana kornera.

Koliko je Jagodina inferiorna u odnosu na Crvenu zvezdu govori podatak da je prvi udarac i to van okvira gola tim Miljojka Gošića uputio u pretposlednjem minutu prvog dela igre.

DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme prvog susreta 10. kola Superlige Srbije između Jagodine i Crvene zvezde. U poluvremenu je trener domaćeg tima izvršio jednu promenu i na teren poslao Miloša Deletića umesto kapitena Aleksandra Filipovića.

Ništa se interesantno nije dogodilo u prvom delu drugog poluvremena susreta u Jagodini. Domaćin jeste krenuo nešto ofanzivnije u drugom delu ali Crvenoj zvezdi odgovara spor ritam koji je trenutno na snazi.

Jedine dve poluprilike u drugom poluvremenu videli smo nakon udarca Slavka Marića u 54. minutu i pokušaja Ivana Miladinovića deset minuta kasnije.

Trener Crvene zvezde izvršio je dve promene sredinom drugog dela a onda se povredio Mičel Donald zbog čega će za manje od deset minuta strateg gostijućeg tima iskoristiti pravo na sve tri zamene.

Mile Savković je oprobao udarac u 73. minutu ali je lopta završila pored leve stative gola Damira Kahrimana. Prva informacija je da je Mičel Donald povredio stopalo i ostaje da se vidi koliko je ozbiljna.

Prvu ozbiljniju situaciju pred golom Jagodine u drugom poluvremenu beležimo u 75. minutu posle udarca Mihajla Ristića. Golman Nikolić bio je dobro postavljen ali je morao da boksuje loptu.

Dva minuta nakon opisane situacije Aleksandar Katai pokušava iz slobodnog udarca sa nekih 17 metara ali golman Đorđe Nikolić dobro interveniše i brani udarac upućen u njegov bliži ugao.

Loša intervencija Damira Kahrimana naterala je Slavoljuba Srnića da ruši protivničkog igrača na 20 metara od gola zbog čega mu sudija pokazuje drugu javnu opomenu i šalje na tuširanje. Crvena zvezda će poslednjih deset minuta odigrati sa igračem manje.

86' GOOOOOOOOOOOL!!!

Treći pogodak na utakmici kojim je stavljena tačka na trijumf Crvene zvezde postigao je Hugo Vieira. Vezista Marko Grujić glavom ga je uposlio i spojio sa golom a Portugalac je gornjim delom stopala poslao loptu u dalji ugao gola Jagodine i tako nastavio golgetersku seriju.

Gol Huga Vieire pogledajte OVDE!

Završena je prva utakmica desetog kola Superlige Srbije. Crvena zvezda je pobedom u Jagodini nastavila trijumfalni niz i zadržala prednost u odnosu na pratioce.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ACACHELSEA
Saturday, 19.09.2015
00:06

Svaka cast na pobedi,Zvezda je na dobrom putu da osvoji titulu uprkos sumnjivim pobedama od pocetka sezone.Ovom treneru iz Jagodine treba oduzeti trenersku diplomu.Sa takvom bunker igrom blati ovaj sport.

avatar
STRELAC
Friday, 18.09.2015
20:08

Hugo,,,,,majstore....kakav zavreseni udarac....i puce guma,,,autobus u kvaru,,,hahahhahah,,,,,

avatar
Vanja Grubač
Friday, 18.09.2015
19:59
avatar
degrobarizator
Friday, 18.09.2015
20:13

Kiseo osmeh :)

avatar
i.sarajevo
Friday, 18.09.2015
19:55

pojedinim trenerima hitno zabraniti baviti se poslom ko danas igra 4..5...1 kakva je to taktika i dali su veceras kontali dati go sramota ko to jos gleda bruka govorimo dok nisu primili dva komada

avatar
Андрија Миљковић
Friday, 18.09.2015
23:27

Vise su igrali 5-4-1 pocetak je bio strasan cist bunker ... Posle prvog su nastavili isto samo je jedan stoper krenuo napred a na poluvremenu ga je zamenio za napadaca barem meni tako deluje njegova igra ... nKlasika srpskog fudbala ... Najgori bunkeri su bili kada je Prosinecki bio u Zvezdi ...

avatar
Srbija voli Zvezdu
Friday, 18.09.2015
19:07

Zvezda na svakoj utakmici pokazuje svima da je prejaka za Superligu i da ce se prosetati do titule.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Friday, 18.09.2015
20:11

Steta samo za to ispadanje iz Evrope tj sto nismo ranije oformili tim, posto mislim da bi ova ekipa prosla Kairat i imala realne sanse za grupu LE pa cak i tamo da uzme koji bod... Ali sta bi bilo kad bi bilo...

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Friday, 18.09.2015
22:02

Titula i grupa LS tacnije 10 miliona za ulazak u LS, to je jedini nacin za finansijski oporavak, i mislim da ukoliko budemo mogli finansijski da izguramo ovaj tim do kraja sezone uz nekoliko odlazaka tipa Cvetkovic, Andjelkovic, Gavric i kompanija i mozda neko kvalitetno pojacanje u januaru LS nije nedostizna ali, ipak se ne treba prerano nadati i radovati a ni planirati, treba da idemo polako jer ima jos da se igra a i istorija nas uci da ko zna sta ce biti sutra...

avatar
Srbija voli Zvezdu
Friday, 18.09.2015
20:39

Stvarno steta, ali sta da se radi. Titula sve greske ispravlja.

avatar
Patrick Bateman
Friday, 18.09.2015
18:03

Jel to Zvezda igra sa 10 igraca? :D

avatar
Ivan Milovanovic_fb
Friday, 18.09.2015
19:23