SL: Fer-plej ne stanuje na Topčiderskom brdu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 25.05.2017.
12:35
Izvor: Sportske.net, superliga.rs

Nagrada za fer-plej biće dodeljena i ove sezone. Poznato je koja je ekipa najbolje ocenjena, a zanimljivo je da su Crvena zvezda i Partizan su "najgori od sve dece".

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Naslov šampiona Srbije u narednih godinu dana stajaće uz ime fudbalskog kluba Partizan, dok je u kategoriji fer-pleja titula u širokom luku zaobišla Humsku i Topčidersko brdo.

"Večiti" su ubedljivo najlošiji na tabeli za fer-plej sa prosečnom ocenom 7.64, dok se na vrhu liste nalaze Javor Matis (8.4), Čukarički (8.34) i Metalac (8.28).

Ocenjivanje ponašanja učesnika utakmice se vrši od strane delegata. Delegat popunjava obrazac za ocenjivanje fer-pleja, a po potrebi može se konsultovati sa sudijom utakmice i posmatračem suđenja.

Popunjen obrazac sa podacima i ocenama delegat dostavlja, zajedno sa službenim izveštajem sa utakmice, organu koji vodi takmičenje - Zajednici fudbalskih klubova Superlige Srbije.

Nagradu za fer-plej na osnovu "Fer-plej liste FSS" i "Dan fer-pleja" ustanovio je Fudbalski savez Srbije koji je s tim u vezi formirao Komisiju za fer-plej i doneo Pravilnik o ocenjivanju poštovanja pravila fer-pleja u takmičenjima pod njegovom nadležnošću.

Trofej za najbolju ekipu u ovoj kategoriji dodeljuje se po završetku sezone, a ove godine će otići u Ivanjicu.

Konačna "Fer plej lista FSS" za sezonu 2016/17:

Fer-plej tabela
Screenshot: superliga.rs

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke