SL: Čukarički - Crvena zvezda (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.12.2015.
15:56
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su Čukarički u derbi susretu 20. kola Superlige Srbije pošto su na Banovom Brdu slavili rezultatom 2:7.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Domaći Čukarički je dočekao vodeću Crvenu zvezdu, još uvek neporaženu u domaćem šampionatu, ali uzdrmanu debaklom u osmini finala Kupa Srbije protiv čačanskog Borca (1:5).

Podsetimo, u prethodnom susretu ove dve ekipe, Zvezda je na Marakani savladala Čukarički sa 3:1, pa ''Brđani'' danas imaju priliku za revanš.

Glavni arbitar derbija na Banovom brdu je Aleksandar Vasić.

PRVO POLUVREME

Tribine stadiona na Banovom brdu solidno popunjene, a Zvezda i ovoga puta ima veliku podršku svojih pristalica.

Prva opasnost pred golom domaćih viđena je posle slobodnog udarca Luisa Ibanjeza, koji je centrirao sa desne strane, ali niko tu loptu nije uspeo da prosledi u mrežu.

A onda na drugoj strani, korner za ''Brđane'' na drugoj strani, Matić ga je odlično izveo, a Pavlović je bio najviši u skoku i udarcem glavom savladao Kahrimana - 1:0 od četvrtog minuta za domaći tim!

Pavlovićev gol možete da vidite OVDE.

Zvezda je u narednih nekoliko minuta pokušala da kontrama preko Grujića, pa onda i Vijere ugrozi domaće, ali je izostala željena završnica.

U 15. minutu novi slobodan udarac za Ibanjeza, koji je centrirao, ali je golman Stevanović uhvatio loptu.

Ipak, nepun minut kasnije, nova akcije Zvezda, Srnić je proigrao Grujića na desnoj strani, koji pored trojice protivničkih igrača, sa ivice kaznenog prostora šutira u suprotni ugao, a lopta se od stative odbija u mrežu - 1:1!

A onda, već u 20. minutu, potpuni preokret! Luis Ibanjez - 1:2! Ovaj gol je postignut iz jedanaesterca, koji je prethodno iznudio napadač crveno-belih Ugo Vijera.

Ova dva gola Crvene zvezde pogledajte OVDE.

Usledio je mirniji period igre, Zvezda uspešno čuva stečeno vođstvo, a Čukarički je, kao i na Marakani početkom sezone, prokockao prednost protiv crveno-belih.

Ali, ovoga puta ''Brđani'' uspevaju da se rezultatski vrate u igre - 31. minut i već je 2:2! Ponovo je strelac Andrija Pavlović, koji je odlično prošao po desnoj strani, na ulasku u kazneni prostor je pao posle duela sa Lukovićem, ali je uspeo da odmah ustane i pošalje loptu u bliži ugao Kahrimanovog gola!

Taj pogodak možete da vidite OVDE.

Dva minuta kasnije, Zvezda je iznudila slobodan udarac na tridesetak metara od gola domaćih, šutirao je Donald, ali visoko preko gola.

Zatim još po jedna prilika na obe strane, Matić je pripretio Kahrimanu, ali bez rezultata, baš kao i Plavšić pred golom Stevanovića.

Ušli smo u sam finiš prvog poluvremena, a do kraja ovog dela igre beležimo i jedan opasan pokušaj Vukašina Jovanovića sa dvadesetak metara, međutim lopta završava pored leve stative gola domaćih.

Ali, to nije sve u ovom delu igre - 2:3, Zvezda opet vodi, Slavoljub Srnić je strelac posle sjajnog centaršuta Srđana Plavšića sa desne strane!

Njegov gol OVDE.

DRUGO POLUVREME

Nepuna dva minuta igralo se u drugom poluvremenu pre nego što je sudija na kratko prekinuo igru zbog bakljade koju su napravili navijači Crvene zvezde.

51' GOOOOOOOOOOOOL!!!

Prošetao se Hugo Vieira kroz odbranu Čukaričkog u 51. minutu utakmice a potom rutinski pogodio mrežu golmana Nemanje Stevanovića za vođstvo gostiju od 2:4!

Četvrti pogodak Crvene zvezde pogledajte OVDE!

Očajan početak drugog poluvremena za domaći sastav. Nakon primljenog gola "Brđani" ostaju sa desetoricom na terenu posle prekršaja Filipa Stojkovića zbog kojeg je desni bek Čukaričkog zaradio drugu javnu opomenu a samim tim i crveni karton.

60' GOOOOOOOOOOOOL!!!

Drugi pogodak Luisa Ibanjeza na meču! Ponovo je Argentinac iz prekida savladao Nemanju Stevanovića, samo je ovoga puta šutirao iz slobodnog udarca i postigao maestralan pogodak!

Majstoriju Luisa Ibanjeza pogledajte OVDE!

Odličan pokušaj Mičela Donalda u 66. minutu meča ali Nemanja Stevanović dobrim postavljanjem uspeva da ukroti loptu upućenu sa dobrih 20 metara.

Petnaest minuta pre kraja meča možemo slobodno da konstatujemo da Čukarički neće biti u stanju da izbegne poraz. Pogotovo posle minijature Portugalca Huga Vieire!

75' GOOOOOOOOOOOOL!!!

Majstorija Huga Vieire! Promešao je Portugalac odbranu domaćeg tima i postigao jedan od najlepših golova u dosadašnjem toku šampionata za siguran trijumf Crvene zvezde.

Prelep pogodak Huga Vieire možete pogledati OVDE!

85' GOOOOOOOOOOOOL!!!

Samo nekoliko minuta bilo je dovoljno rezervisti Luki Joviću da uđe u priliku i postigne gol. Marko Petković je nesebično asistirao a mladi napadač lako matirao Nemanju Stevanovića za 2:7!

Završena je utakmica na Banovom Brdu! Crvena zvezda je slavila rezultatom 2:7 vezavši tako 17. uzastopnu pobedu u domaćem šampionatu

Čukarički:
Stevanović, Stojković, Pjasentin, Ostojić, Boljević, Srnić, B. Janković (od 46' N. Janković), Matić (оd 64' Li Adi), Mandić (od 73' Jovanović), Bojić, Pavlović

Crvena zvezda:  Kahriman, Petković, Pavićević, Luković, Ibanjez, Jovanović (od 79' Ristić), Donald, Grujić (od 85' Sikimić), Plavšić, Srnić, Vieira (od 79' Jović)


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Moja Zvezda i Srbija
Sunday, 06.12.2015
21:34

Vec sam rekao da nam je poraz od Borca dosao kao kec na desetku, a to su igraci danas potvrdili na delu.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Sunday, 06.12.2015
20:13

Dominacija se nastavlja jer ni sudije nam nista ne mogu.

avatar
BayernM
Sunday, 06.12.2015
19:48

Sta sam rekao za kup protiv Borca??nCisto namestenonAjde zvezdo u LS 👏✊

avatar
STRELAC
Sunday, 06.12.2015
18:57

Zvezda ooooooo,Zvezda ooooooo,nacukala Cuku oooooo.

avatar
Lord of Nottingham
Sunday, 06.12.2015
18:53

Kakva dominacija.. Kakva golcina Vijere

avatar
Ribar sa Save
Sunday, 06.12.2015
18:52

Komšije i danas ste pokazali da ste najbolji u ligi ali i dokazali da je ono u kupu bilo skupljanje love za dugove. Da podsetim npr. u BiH koeficijent iz 2u2 je bio 10, dakle narednih dana resavate zaostale plate...

avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 06.12.2015
18:01

Punite se da se zna ko ima najbolju odbranu...:)

avatar
indija durot
Sunday, 06.12.2015
17:50

Dobre pare cemo uzeti za ovog Plavsica,decko me odusevljava..

avatar
Вукашин Ћулибрк
Sunday, 06.12.2015
17:31

luković da napusti igru, a i zvezdu!

avatar
Lord of Nottingham
Sunday, 06.12.2015
17:20