SL: Crvena zvezda - Voždovac (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.11.2015.
12:59
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su 16. uzastopnu pobedu u domaćem šampionatu pošto su na stadionu "Rajko Mitić" savladali Voždovac rezultatom 2:0.

Sportske.net/crvenazvezdafk.com
Sportske.net/crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Takmičenje: Superliga Srbije, 19. kolo
Mesto i datum: Beograd, 28.11.2015.
Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: -
Vreme početka: 13.00

Crvena zvezda
- Kahriman, Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez, Donald, Grujić, Katai (od 9' Sikimić), Srnić (od 80' Matos), Jović (od 66' Plavšić), Vieira

Voždovac - Popović, Terzić, Sinđić, Jovanović, Zlatković, Pavlović, Ivković, Adamović, Ćirković, Stojanović (od 73' Marinković), Odita (od 89' Mašović)

Posle pet minuta igre na stadionu "Rajko Mitić" nema prilika ali je zato domaćin doživeo peh usled povrede Aleksandra Kataija. Najbolji strelac Superlige požalio se na povredu iako nije imao loptu u nogama, niti je bio u duelu sa protivničkim igračem, zbog čega je morao da napusti teren u 9. minutu.

Umesto povređenog Aleksandra Kataija na terenu se našao Predrag Sikimić pa će i formacija biti promenjena u 4-4-2.

Prvo uzbuđenje beležimo u 14. minutu posle pasa Luke Jovića koji je Slavoljuba Srnića spojio sa golom ali je golman Voždovca Zoran Popović na vreme napustio liniju i prvi stigao do lopte.

Tačno na polovini prvog dela igre Hugo Vieira koristi smušenost defanzivne linije gostujuće ekipe pa udarcem sa ivice kaznenog prostora tuče tik pored leve stative gola Zorana Popovića.

Još uvek nema udarca u okvir gola ali domaći u 29. minutu prete preko Predraga Sikimića koji se probio na prvoj stativi i glavom tukao pored gola. Četiri minuta kasnije slična situacija, samo što se u prilici našao Marko Grujić ali je ishod bio identičan kao i kod udarca Predraga Sikimića.

Najbolju priliku u dosadašnjem toku susreta beležimo u 36. minutu posle prodora Marka Grujića i povratne lopte kojom je mladi reprezentativac uposlio nedovoljno koncentrisanog Luku Jovića koji šutira pored gola.

Nakon sjajne prilike u kojoj se našao u 36. minutu Luka Jović je još dva puta zapretio golmanu gostujućeg tima ali je oba puta lopta završila daleko izvan okvira gola.

Završeno je prvo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić". Malobrojni navijači nisu mogli da vide preterano lepu fudbalsku predstavu pošto domaći nisu uspeli da materijalizuju terensku inicijativu. Posle prvih 45 minuta Zvezda je uputila sedam udaraca van okvira gola Voždovca, dok gosti nijednom nisu šutnuli ka golu Damira Kahrimana.

DRUGO POLUVREME

Nije bilo promena na poluvremenu a fudbaleri Crvene zvezde ušli su znatno agresivnije u meč na početku drugog dela.

Posle šest minuta igre u drugom delu gosti stižu do prve prilike na utakmici preko Obiore Odite koji šutira glavom ali prebacuje gol. Tri minuta nakon prilike u kojoj se našao bivši napadač Partizana crveno-beli su imali dve odlične šanse.

Udarac Slavoljuba Srnića sa nekih 18 metara zaustavio je golman Voždovca a tridesetak sekundi kasnije Hugo Vieira je šutirao iz kaznenog prostora tik pored desne stative gola Zorana Popovića.

Loše je procenio let lopte golman Voždovca posle kornera u 57. minutu ali je Luka Jović glavom šutirao preko gol sa ivice peterca.

Posle još jedne propuštene prilike pred golom Voždovca omladinski reprezentativac Srbije Luka Jović biva zamenjen, a poslednjih dvadesetak minuta igre na terenu će provesti Srđan Plavšić.

Odličnu akciju izveli su fudbaleri Crvene zvezde u 72. minutu ali nema promene rezultata. Srđan Plavšić prošao je po levoj strani, nabacio loptu na glavu Predraga Sikimića koji je potom spustio za Huga Vieiru, a kada Portugalac nije uspeo da uputi udarac Marko Grujić je uhvatio volej i zamalo prebacio prečku.

Sve veći pritisak trpi odbrana Voždovca i pitanje je hoće li u poslednjih deset minuta "Zmajevi" uspeti da odbiju nalete Crvene zvezde ukoliko se isključivo budu fokusirali na odbranu svog gola.

Jako interesantna situacija u 82. minutu utakmice. Sudija Majo Vujović povredio je zadnju ložu desne noge, pa je četvrti arbitar Bojan Nikolić morao na teren kako bi dovršio započeti posao.

86' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Držao se Voždovac sve do samog finiša a onda je usledila akcija po levoj strani koju je započeo Luis Ibanjez a završio golman Zoran Popović kojeg je lopta pogodila u petu posle udarca Huga Vieire za vođstvo Crvene zvezde od 1:0!

94' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!

U poslednjim sekundama utakmice Hugo Vieira postavlja konačan rezultat pa Zvezda nastavlja pobedonosni niz.

Nakon 19 odigranih utakmica Crvena zvezda zauzima prvo mesto na tabeli sa 53 bodova, 18 više u odnosu na drugoplasirani Čukarički.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Saturday, 28.11.2015
20:15

Postavljamo standarde i rusimo rekorde. Zivela nasa Zvezda i nasa majka Srbija.

avatar
STRELAC
Saturday, 28.11.2015
18:07

Tako i prode svako ko parkira autobus,hahahahahha pukla im guma,i na kraju autobus zavrsio u kanalu....Gazi Zvezdo sve redom...... .

avatar
PARTIZAN_R. SRPSKA_
Saturday, 28.11.2015
15:54

E moj golmane...pa bolje da si dao gol odmah na startu,ovako je basss providno...

avatar
PARTIZAN_R. SRPSKA_
Saturday, 28.11.2015
15:52

Ode sudija, nije zadovoljio :)

avatar
PARTIZAN_R. SRPSKA_
Saturday, 28.11.2015
15:20

Penal..penal :) Iako imaju 21 bod vise, i dalje se bodovi moraju otimati :)

avatar
Lord of Nottingham
Saturday, 28.11.2015
15:39

Druze ocigledno nisi gledao Zvezdine utakmice

avatar
ManchesterUnited
Saturday, 28.11.2015
16:15

Lorde brate pa vidis li da se ne skidaju sa Zvezdinih vesti. To su prave Delije

avatar
Lord of Nottingham
Saturday, 28.11.2015
16:01

Znas sportski je priznati nekome kad je bolji, jer sve i da su nam sudije pomagale (a nisu, sto bi znao da malo gledas) zar ne mislis da je na 21 bod razlike malo pateticna tvoja prica?

avatar
Raky_b
Saturday, 28.11.2015
15:53

stali smo nakon prvih pet kola, kada je vec sve bilo jasno.

avatar
PARTIZAN_R. SRPSKA_
Saturday, 28.11.2015
15:51

Izvini sto nisam, Lorde!

avatar
Momcilo Arandjelovic
Saturday, 28.11.2015
14:54