SL: Crvena zvezda - Partizan (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 12.09.2015.
17:47
Izvor: Sportske.net

Deveto kolo Superlige Srbije obeležio je 149. međusobni susret Crvene zvezde i Partizana koji je pripao crveno-belima koji su slavili rezultatom 3:1.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Superliga Srbije, 9. kolo
Mesto i datum: Beograd, 12.9.2015.
Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca:
Vreme početka: 18.00

Crvena zvezda: Kahriman, Petković (od 86' Luković), Ibanjez, Pavićević, Jovanović, Grujić, Donald, Plavšić (od 74' Ristić), Srnić, Vieira (od 69' Sikimić)

Klupa: Supić, Jović, Luković, Vered, Ristić, Anđelković, Sikimić

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Leković, Balažic, Ćirković, Brašanac, Ilić (od 72' Jevtović), Babović (od 86' Ninković), Stevanović (od 64' Božinov), A. Živković, Oumaru

Klupa: Kljajić, Bandalovski, Ninković, Jevtović, Ostojić, Božinov, Šaponjić

Počelo je, sa centra su krenuli fudbaleri Partizana i odmah pokušali da razviju akciju po desnoj strani terena ali je odbrana domaćeg tima bila oprezna. Prva akcija fudbalera Crvene zvezde takođe je išla po desnoj strani terena ali je pas Marka Petkovića za Aleksandra Kataija bio prejak.

Prvi udarac ka golu na 149. "večitom derbiju" uputio je Abubakar Oumaru u drugom minutu susreta. Precizan pas u prostor Kamerunac je iskoristio da uđe u šesnaesterac ali je otišao suviše desno i šutirao daleko od okvira gola Damira Kahrimana.

Kolosalna prilika za Aleksandra Kataija u petom minutu utakmice. Vezni fudbaler Crvene zvezde dobio je pas u peterac a onda je sa desne strane šutirao kroz noge Živku Živkoviću a lopta je paralelno sa linijom otišla van okvira gola. U nastavku akcije Ibanjez pronalazi Huga Vieiru ali Portugalac glavom gađa pravo u golmana Partizana.

Nepun minut kasnije Andrija Živković koristi brzinu i dobar pas pa testira Damira Kahrimana koji dobro interveniše i šalje loptu u korner. Posle dva vezana kornera crveno-beli su uspeli da se odbrane.

Mogla je Crvena zvezda preko Slavoljuba Srnića do vođstva u 9. minutu ali je povratnik u redove kluba iz Ljutice Bogdana loše primio loptu pa je Miroslav Vulićević uspeo da ga zaustavi i omogući svom golmanu da pokupi loptu.

Nakon prvih deset minuta duela na stadionu "Rajko Mitić" možemo da konstatujemo da gledamo utakmicu visokog ritma a do sada nisu izostale ni dobre prilike.

Tačno na polovini prvog poluvremena desni bek Crvene zvezde Marko Petković uspeva da prihvati pas u prostor ali je loše zahvatio loptu prilikom udarca pa je gađao metar pored desne stative dobro postavljenog Živka Živkovića.

Posle prekida koji je u 25. minutu izveo Stefan Babović kamerunski napadač Abubakar Oumaru pokušao je glavom iz vrlo teške situacije pa je samo pogodio spoljni deo mreže. Partizanu se piše udarac van okvira gola.

26' GOOOOOOOOOOL!!!

Eksplozija na stadionu "Rajko Mitić"! Srđan Plavšić spaja Huga Vieiru sa golom a Portugalac uspeva da izbegne ofsajd zamku i da "bockom" prebaci Živkovića za vođstvo Crvene zvezde!!!

Pogubili su fudbaleri Partizana konce igre nešto pre gola koji je postigao Hugo Vieira pa je bilo pitanje vremena kada će Živko Živković kapitulirati. Nakon primljenog gola crno-beli ne uspevaju da se konsoliduju.

Prvi fudbaler koji je zaradio javnu opomenu na 149. "večitom derbiju" bio je Andrija Živković. Srpski reprezentativac prigovarao je Miloradu Mažiću pa je glavni arbitar rešio da ga umiri žutim kartonom. Nedugo zatim krilni fudbaler Partizana iznudio je prekršaj na polovini gostujuće ekipe a Marko Grujić je požuteo.

Uvukla se nervoza među fudbalere Partizana. Sedam minuta pre kraja prvog dela Saša Ilić biva javno opomenut zbog prekršaja nad Srđanom Plavšićem.

Ni iz čega je Partizan stvorio stopostotnu priliku u 42. minutu susreta ali je Alen Stevanović šutirao preko gola sa pet ili šest metara razdaljine. Ruku na srce, lopta je odskočila ispred Stevanovića u momentu kada se nameštao za udarac ali ga to ne opravdava, morao je da reaguje bolje.

45'
GOOOOOOOOOOL!!!

Ono što nije uspeo u 42. minutu Alen Stevanović je učinio tri minuta kasnije. Hiruški precizan pas Stefana Babovića između Pavićevića i Petkovića koji Alen Stevanović koristi da poravna na 1:1 i tako "utiša" stadion u momentu kada je Mažić želeo da odsvira kraj prvog dela igre.

DRUGO POLUVREME

Treneri dveju ekipa nisu menjali ništa u sastavima nakon prvog dela igre a sudija Milorad Mažić dao je znak da počne drugo poluvreme.

Nastavljaju "večiti" u dobrom ritmu odmah nakon što su izašli na teren. Za manje od 120 sekundi igre videli smo po jednu priliku na obe strane. Prvo je strelac izjednačujućeg gola za gostujući tim naterao Damira Kahrimana da interveniše, da bi na drugoj strani Slavoljub Srnić sa 16 metara "punom" šutirao tik preko prečke.

50' GOOOOOOOOOOL!!!

Crvena zvezda vodi 2:1 a novo vođstvo domaćoj ekipi doneo je Portugalac Hugo Vieira pogotkom za špice!!! Napadač crveno-belih uradio je nešto slično što i Slavoljub Srnić samo koji trenutak ranije ali sa mnogo veće distance i sa mnogo više preciznosti. Lopta se od prečke odbija u mrežu i Zvezda vodi sa 2:1!!!

Iako je drugi pogodak Huga Vieire šokirao fudbalere Partizana izabranici Zorana Milinkovića brzo uspevaju da zbiju redove i da odmah krenu u kontraudar.

55' GOOOOOOOOOOL!!!

Taman kada se činilo da će Partizan uspeti da prevaziđe nokdaun u koji ga je bacio evrogol Huga Vieire usledio je novi šok. Aleksandar Katai koristi očajnu postavku odbrane crno-belih i šalje loptu iza leđa nemoćnog Živka Živkovića - 3:1!!!

Posle trećeg pogotka Crvene zvezde usledila je nešto duža pauza zbog bakljade. Teren je bio prekriven dimnom zavesom pa je Milorad Mažić naredio da igrači krenu ka klupama za rezervne igrače.

Argentinski internacionalac Luis Ibanjez zapretio je crno-belima iz slobodnog udarca u 63. minutu ali je lopta završila metar pored leve stative. Zoran Milinković pravi prvu promenu i šalje Valerija Božinova na teren umesto nedovoljno spremnog Alena Stevanovića.

Glavni kandidat za zvanje junaka 149. "večitog derbija" Hugo Vieira napušta teren u 69. minutu i ustupa mesto iskusnom Predragu Sikimiću.

Deset minuta nakon što je ušao na teren Valerij Božinov uspeva da zahvati loptu na ivici šesnaesterca ali Damir Kahriman krajnjim naporom uspeova da zaustavi udarac spreči pogodak.

Petnaest minuta pre isteka regularnog toka susreta Crvena zvezda evidentno pokušava da umrtvi tempo i da preko kontranapada dotuče Partizan, dok gosti sada imaju nešto više lopte u posedu i trude se da stvore akciju iz koje bi ugrozili protivnički gol.

Odličnu priliku imao je Abubakar Oumaru u 79. minutu ali je Damir Kahriman na vreme napustio gol liniju i intervenisao ispred Kamerunca koji je dobio loptu od Andrije Živkovića.

Samo minut kasnije ista kombinacija i isti ishod. Andrija Živković spaja Abubakara Oumarua sa golom ali Kamerunac loše reaguje i šalje loptu daleko pored gola. Partizan je za dva minuta imao dve kolosalne šanse.

Prekid igre u 82. minutu! Medicinske ekipe su na terenu kako bi ukazale pomoć Marku Jevtoviću i Marku Grujiću koji su se sudarili glavama. Fudbaler Partizana uspeo je da uputi udarac ka golu ali je golman domaćeg tima loptu izbacio u korner.

U drugom minutu nadoknade videli smo poslednji pokušaj na meču. Nikola Leković je na ivici šesnaesterca zahvatio loptu i prebacio je preko prečke.

Meč je završen pobedom Crvene zvezde rezultatom 3:1!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak