SL: Crvena zvezda - Metalac (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.11.2015.
17:51
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su 14. uzastopnu pobedu u Superligi Srbije pošto su na stadionu "Rajko Mitić" savladali Metalac rezultatom 2:0.

Sportske.net/crvenazvezdafk.com
Sportske.net/crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Takmičenje: Superliga Srbije, 17. kolo
Mesto i datum: Beograd, 07.11.2015.
Stadion:  Rajko Mitić
Gledalaca: 8.252
Vreme početka: 18.00

Crvena zvezda - Kahriman; Petković, Pavićević, Luković (od 36' Jovanović), Ibanjez; Grujić, Donald; Matos (od 67' Plavšić), Katai, Srnić; Vieira (od 78' Sikimić)

Metalac
- Belić; Nikodijević, Otašević, Simov, Rnić; Brkić, Panić; Mladenović (od 78' Basarak), Dimitrijević (od 66' Stanojević), Merdović (od 83' Luković); Đenić

Počela je poslednja utakmica subotnjeg dela programa 17. kola Superlige Srbije. Uprkos sjajnim igrama Crvene zvezde navijači ni ovoga puta nisu ispunili tribine u nekom većem broju.

Na isteku četvrtog minuta igre došlo je do sudara kapitena Crvene zvezde Aleksandra Lukovića i golmana Damira Kahrimana ali će obojica nakon ukazane pomoći nastaviti meč.

Posle odlične akcije po desnoj strani krilni fudbaler domaće ekipe Slavoljub Srnić upućuje oštar centaršut po zemlji a defanzivac Metalca Aleksandar Simov umalo pogađa sopstvenu mrežu. Pogodak je sprečio Nemanja Belić refleksnom intervencijom.

Posle 15 minuta igre nema promene rezultata a domaći su najbolju priliku imali posle opisane intervencije štopera Metalca kada je Nemanja Belić refleksnom intervencijom sprečio pogodak.

Dugo je vremena prošlo do momenta kada su fudbaleri domaćeg tima zagrejali dlanove navijača. Aleksandar Katai našao se u prilici ali je sa desne strane šesnaesterca šutirao precizno ali u dobro postavljenog golmana Metalca koji je intervenisao bez problema.

Prvi žuti karton na utakmici zaradio je štoper Crvene zvezde Savo Pavićević koji je zaustavio napadača Metalca Dejana Đenića. Nepun minut nakon tog prekršaja golman crveno-belih pravovremenim istrčavanjem sprečava Đenića da se nađe u stopostotnoj šansi.

Sjajnu priliku za domaće upropastio je u 33. minutu Hugo Vieira koji je primio loptu ispred Mičela Donalda iako je bio u ofsajdu, a Holanđanin je u momentu dodavanja bio u liniji sa odbranom gostujuće ekipe.

Deset minuta pre kraja prvog poluvremena kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković biva prinuđen da napusti igru zbog povrede prepone. Na terenu je Vukašin Jovanović, a kapitenska traka ide na ruku Sava Pavićevića.

Težak sudar glavama fudbalera Metalca u 37. minutu ali se čini da će Otašević i Panić biti u stanju da nastave utakmicu.

45' GOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Domaći sastav stiže do prednosti posle prve prave prilike na utakmici koja je usledila nakoon loše intervencije kapitena Metalca koji je promašio loptu i praktično je prosledio do Bruna Matosa koji lako smešta loptu u mrežu Nemanje Belića.

Nakon primljenog gola gosti preko Gorana Brkića stižu do prvog udarca na utakmici ali je pokušaj sa trideset metara bio dovoljan da Damir Kahriman isprlja kolena i pokupi loptu.

DRUGO POLUVREME

Na početku drugog poluvremena duela na stadionu "Rajko Mitić" gosti su pripretili posle dobre akcije po levoj strani ali je centaršut bio previsok pa gol Damira Kahrimana ipak nije bio ugrožen.

Primetno je da fudbaleri gostujućeg sastava igraju nešto otvorenije na početku drugog poluvremena ali osim opisane situacije pred golom i dva slabašna udarca koji su završili u gol-autu nema šanse koja bi naterala golmana Zvezde na intervenciju.

Mogla je Crvena zvezda da duplira prednost u 59. minutu igre ali je Marko Grujić šutirao jako slabo nakon asistencije Huga Vieire koji je loptu proturio kroz noge Aleksandra Simova.

Neverovatno je šta su fudbaleri Crvene zvezde uspeli da promaše u 61. minutu! Golman Metalca nije uspeo da uhvati loptu posle duela sa Hugom Vieirom a sudija nije prekinuo igru pa je lopta umesto u nebranjenoj mreži završila pored gola.

Zbog protesta kod sudije Dejana Anđelkovića "požuteo" je Vladimir Otašević koji je prigovorio zbog nedosuđenog prekršaja nad Nemanjom Belićem. Nedugo zatim žuti karton za Sašu Nikodijevića zbog prekršaja nad strelcem vodećeg gola.

Po jedna promena na obe strane u 67. minutu. U igri su Stanojević i Plavšić a teren su napustili Dimitrijević i Matos. Crveno-beli u datom momentu pokušavaju da postignu drugi gol i stave tačku na ovaj meč.

77' GOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Pritiskala je Crvena zvezda odbranu gostujuće ekipe a onda je Nemanja Mladenović napravio neshvatljivu grešku vrativši loptu golmanu koju je presekao Hugo Vieira posle čega Nemanja Belić nije imao šanse. Domaći vode 2:0, čini se da je pitanje pobednika rešeno!

Odmah nakon drugog pogotka Crvena zvezda je imala odličnu priliku preku da preko rezerviste Predraga Sikimića stigne do novog gola ali je Nemanja Belić dobro intervenisao.

Nije bilo većih prilika do kraja utakmice pa crveno-beli stižu do 14. uzastopne pobede u šampionatu rezultatom 2:0!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVOLT SEMPRE PER TE
Sunday, 08.11.2015
00:45

OK, (ipak) nije bio korner, ali vazno je zato sto se desilo pred kraj 1p...

avatar
Србија Звезду воли
Saturday, 07.11.2015
23:12

Zvezdo samo gazi jer u ovoj Superligi niko ti nije ni do clanka.

avatar
Moja Zvezda i Srbija
Saturday, 07.11.2015
22:36

Jos jedna pobeda.......

avatar
Branislav
Saturday, 07.11.2015
21:34

Ovo je postalo dosadno :D

avatar
REVOLT SEMPRE PER TE
Saturday, 07.11.2015
19:47

A korner za goste pre gola?

avatar
Saturday, 07.11.2015
20:12

+22 ;-) Znam da ti nije lako, ali saosećam se sa tobom...

avatar
Monday, 09.11.2015
11:08

Izvini na gresci brate revolte, +21 :-D

avatar
REVOLT SEMPRE PER TE
Saturday, 07.11.2015
21:41

To nije odgovor.

avatar
Don Silvio
Saturday, 07.11.2015
21:16

a gol za goste pre pocetka utakmice?