SL - Čačani prekinuli post, goleada na Banjici, pobedili i Jagodinci!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.09.2015.
18:53
Izvor: Sportske.net

Odigrane su prve tri utakmice nedeljnog programa devetog kola Superlige Srbije. Jagodina konačno upisala prvu pobedu u sezoni.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Dan posle 149. večitog derbija, koji nam je doneo dobar fudbal, ovog popodneva odigrane su i još tri utakmice devetog kola Superlige.

Najubedljiviji je bio čačanski Borac, koji je na svom terenu konačno prekinuo seriju od pet mečeva bez pobede. Ekipa Nenada Lalatovića je danas savladala Novi Pazar sa 3-0 i učvrstila se u gornjem delu tabele.

Trijumf Čačana najavio je Miletić, vodećim pogotkom u 24. minutu, a kola su za Pazarce krenula nizbrdo od početka drugog poluvremena, kada je Protić za dva minuta zaradio dva žuta kartona, pa su do kraja fudbaleri Borca imali igrača više.

Tu prednost su na najbolji način iskoristili i pogocima Vujaklije u 53. i Jevtovića u 55. minutu stigli do konačnih 3-0.

A prvu pobedu u novoj sezoni konačno su ostvatili i fudbaleri Jagodine, i to na gostovanju ekipi OFK Beograda na Karaburmi.

Jagodinci su slavili sa 2-0, vođstvo im je doneo Popović u 34. minutu, a konačan rezultat postavio je rezervista Frensis Kjereme u 55. minutu, samo dva minuta pošto je ušao u igru umesto Ivanovića.

Mogla je Jagodina i do još ubedljivijeg trijumfa, ali u samom finišu Nikolić nije uspeo da iskoristi jedanaesterac posle igranja rukom jednog od igrača OFK-a. Golman Čupić je zaustavio taj udarac sa bele tačke i tako sprečio još veći debakl ''Romantičara''.

Ovo je ekipi OFK Beograda već četvrti uzastopni poraz u domaćem šampionatu, pa sada sa Jagodinom i Radnikom deli poslednje mesto na tabeli sa samo šest bodova.

U isto vreme na Banjici, prava goleada! Rad i Spartak igrali su nerešeno, 3-3, a mnogo više razloga za zadovoljstvo imaju u domaćem timu, koji je tokom drugog poluvremena gubio sa 1-3.

Početak meča najavljivao je drugačiji epilog, pošto je Rad poveo posle 10 minuta igre, golom Arsenijevića. Međutim, onda sledi veliki preokret Subotičana.

Prvo je Milan Makarić u 24. minutu izjednačio na 1-1, da bi Kovačević pet minuta pre kraja poluvremena doneo vođstvo Spartaku.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Milić je povisio vođstvo Spartaka na 3-1 i činilo se da će ceo plen otići u Suboticu.

Ipak, ''Građevinari'' se nisu predavali. Arsenijević je u 57. minutu iskoristio jedanaesterac za domaće i vratio im nadu da mogu da izbegnu poraz, a na izjednačenje se čekalo sve do 90. minuta, kada je Nenadović postavio konačnih 3-3!

Večeras od 19 časova igraju se i preostale tri utakmice devetog kola:

Voždovac - Javor Matis, Radnički - Mladost, Vojvodina - Metalac.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke