SL: Borac - Crvena zvezda (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.05.2016.
16:57
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Borac u odloženom susretu 32. kola Superlige. Maestralna partija Aleksandra Kataija, ponovo pogodio Orlandić.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Plej-of Superlige Srbije - 32. kolo
Mesto i datum: Čačak, 18. maj 2016.
Stadion: Gradski
Gledalaca:
Vreme početka: 17.00

Borac - Bajić, Tanasin, Krstić, Kostić (od 84' Obradović), Balabanović, Petraci, Zec, Zorić, Jovanović, Vujaklija (od 35' Bangura) (od 46' Adžović)

Crvena zvezda - Kahriman, Petković, Rendulić, Luković, Ibanjez, Donald, Le Talek (od 67' Ristić), Srnić, Grujić (od 46' Plavšić), Katai, Vieira (od 79' Orlandić)

Samo četiri minuta igre prošlo je do prve stopostotne prilike koju su domaći fudbaleri stvorili usled loše intervencije zadnje linije Crvene zvezde. Lazar Jovanović se pojavio iz drugog plana i izašao sam pred Damira Kahrimana ali je šutirao direktno u golmana Crvene zvezde koji je na vreme krenuo sa linije i skratio ugao.

Francuski internacionalac Damjan Le Talek povredio se u sedmom minutu meča pa ostaje da se vidi hoće li uspeti da nastavi. Nije bilo kontakta i čini se da je Le Talek doživeo povredu lože leve noge.

Najbolji strelac Crvene zvezde Hugo Vieira našao se u idealnoj prilici za postizanje gola u 9. minutu, pošto je izbegao ofsajd zamku i izbio pred Vladimira Bajića, ali je potom prebacio gol sa nekih osam, devet metara.

10' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Posle prekida u desetom minutu utakmice kapiten Borca Mario Maslać šalje loptu u sopstvenu mrežu pa Crvena zvezda stiče prednost u ranoj fazi meča.

Vodeći pogodak Crvene zvezde možete pogledati OVDE!

Gledamo jako dinamičnu utakmicu u Čačku ali za sada nema novih dobrih prilika, ako ne računamo slabašan udarac Huga Vieire iz prekida u 22. minutu.

Uzburkale su se strasti u 27. minutu nakon jednog oštrijeg starta kapitena Borca Marija Maslaća na Marku Grujiću. Holanđanin Mičel Donald je pritrčao i nasrnuo na Maslaća pa su dvojica igrača razmenila i nekoliko udaraca u predelu lica ali je sudija Robert Kiš Čepegi odlučio da ih opomene žutim kartonima.

Samo dva minuta nakon čarki na sredini terena Srđan Vujaklija ulazi u sjajnu priliku ali mu lopta beži pa Damir Kahriman uspeva da mu uđe u noge i intrveniše.

Najbolju priliku u prvom delu posle viđenog gola beležimo u 31. minutu. Aleksandar Katai izlazi sam pred golmana Vladimira Bajića koji je već bio savladan ali drugi najefikasniji igrač crveno-belih šalje loptu preko prečke.

Povredio se Srđan Vujaklija u momentu kada se našao u prilici trener Borca Milorad Kosanović mora da izvrši prinudnu promenu posle pola časa igre. Na terenu je fudbaler iz Sijera Leonea Mustafa Bangura.

Manje od 60 sekundi prošlo je od trenutka kada je Mustafa Bangura ušao u igru a već se našao u prilici da zatrese mrežu Crvene zvezde. Na sreću Damira Kahrimana, napadač Borca kasni na centaršut pa ne uspeva da zahvati loptu i pošalje je u gol.

36' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Odmah nakon opasne akcije domaćih Crvena zvezda stiže do drugog pogotka na utakmici. Aleksandar Katai i Marko Petković su razmenili dupli pas pa je vezni fudbaler crveno-belih sa nekih 11 metara poslao loptu u mrežu Borca.

Gol Aleksandra Kataija možete da pogledate OVDE!

45 +1' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Sve su prilike da će se Crvena zvezda revanširati Borcu za onaj ubedljiv poraz u Kupu, pošto Aleksandar Katai u prvom minutu nadoknade prvog dela igre postiže svoj drugi gol na meču a 19. u šampionatu!

Drugi gol Aleksandra Kataija pogledajte OVDE!

Mogli su crveno-beli i do 0:4 u 47. minutu prvog poluvremena ali golman Borca Vladimir Bajić refleksno interveniše na gol liniji posle udarca Aleksandra Kataija i uspeva da sačuva mrežu.

DRUGO POLUVREME

Dve promene su treneri Kosanović i Božović napravili u poluvremenu, a interesantno je da je strateg Borca ostavio usvlačionici igrača koji je u 30. minutu zamenio povređenog Srđana Vujakliju.

Na startu drugog dela igre navijači Crvene zvezde koreografijom i pesmom pozdravljaju Aleksandra Jaćimovića, momka koji je stradao pre nepunih mesec dana uoči duela dva tima koji je potom odložen.

Koreografiju navijača Crvene zvezde možete pogledati OVDE!

Znatno manje uzbuđenja viđeno je na startu drugog poluvremena i može se reći da je pokušaj Luisa Ibanjeza u 64. minutu iz slobodnog udarca jedini detalj vredan pomena. U toj situaciji dobro je intervenisao golman Borca.

Petnaest minuta pre kraja susreta domaći stižu do odlične prilike preko Darka Zorića ali ovaj posle dobrog lažnjaka šalje loptu tik pored desne stative gola Damira Kahrimana.

76' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Nepun minut nakon propuštene prilike Darko Zorić postiže prelep gol za Borac i smanjuje na 3:1. Prvotimac Borca našao se u teškoj situaciji ali je topovskim udarcem pogodio bliži ugao Borčevog gola pa se lopta od prečke odbila u mrežu.


77' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Ekspresan odgovor crveno-belih nakog pogotka domaćih. Aleksandar Katai kompletira het-trik i stiže do 20. pogotka u sezoni, a Crvena zvezda vraća tri gola razlike u odnosu na Borac.

U završnici utakmice viđeno je još nekoliko dobrih prilika. Balabanović je deset minuta pre kraja mogao do gola, dok je Aleksandar Katai iz slobodnog udarca bio precizan ali je udarac bio nedovoljno snažan da bi se savladao Bajić.

90+1' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Rezervista Petar Orlandić postavio je konačan rezultat utakmice u prvom minutu nadoknade vremena postiže gol za konačnih 5:1 i novu pobedu Crvene zvezde u domaćem šampionatu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Гроф Доктор фудбала
Wednesday, 18.05.2016
20:36

Katai je za ovu ligu Mesi, Maradona i Ronaldo.

avatar
svojnasvome
Wednesday, 18.05.2016
21:41

Dobro si rekao za ovu!!!! A vec za grčku nije dorastao...i gde je onda on !!!!

avatar
Branislav
Thursday, 19.05.2016
00:41

Lose je tad igrao, a sad je u neuporedivo boljoj formi nego kad je onda otisao...Tako da, pamet u glavu.

avatar
Realni Arthur
Wednesday, 18.05.2016
19:20

Pa lep za Delije, bravo za zalaganje igraca, i naravno za pobedu, mada nije imala neki znacaj u podsvesti Grofa je bio rezultat 1 5, i eto potrefilo se. Znam da nije isti znacaj utakmice zato sto je to kostalo eliminacijom iz Kupa a ovo nista drugo osim nekog revansa. Pa da budem iskren Katai zna fudbal i to stoji ali meni nikad ne izgleda ozbiljan, a to vidim da mu kosta a ako bude nastavio tako jos vise ce da mu kosta! Ja mislim da ako bude imao ozbiljniji pristup igri mozda i dostigne bas daleko. Jos da dodam da sva ta imena oko pojacanja daju dodatni pritisak na upravu jer definitvno medije bas i ne pogadjaju cesto a i nemaju tacne informacije i to sve nekako daje neke lazne nade. Pozdrav za sampione.

avatar
Legenda JSD
Wednesday, 18.05.2016
19:09

Dajte Berou iz Stare Zagore da se igramo, da se igramooo :D

avatar
Don Silvio
Wednesday, 18.05.2016
18:58

I onda muslin pozlove zalenog Mihajlovica...

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Wednesday, 18.05.2016
18:00

I kad Zvezda igra sa pola gasa njenim pritivnicima nema spasa jer Evropska je klasa.

avatar
Аполо
Wednesday, 18.05.2016
18:00

Katai bolje igra kad se obrije :) Svaka cast za poslednji gol, samo gazi!

avatar
El Diablo
Wednesday, 18.05.2016
19:32

hahahaha koji si ti kralj.

avatar
Аполо
Wednesday, 18.05.2016
20:21

hahah pa bolja mu je aerodinamika kad se obrije, pa je samim ti i efikasniji :D

avatar
Nemanja Vidic No1.
Wednesday, 18.05.2016
17:56

Katai samo kad hoce pravi dar mar

avatar
Branislav
Wednesday, 18.05.2016
17:45

Katai nije za reprezentaciju? Ccc :D

avatar
Lord of Nottingham
Wednesday, 18.05.2016
17:38

Zvezda da da 2 gola i nocas da Liverpul osvoji, kvota 3.10 ukupna.. 1 zaokruzena, ceka se Liverpul nocas :D

avatar
Lord of Nottingham
Thursday, 19.05.2016
02:29

F**king Ericson

avatar
PeraKojot
Wednesday, 18.05.2016
17:36

Ibanjez ostao van linije kod ofsajd zamke

avatar
Nemanja Vidic No1.
Wednesday, 18.05.2016
18:07
avatar
El Diablo
Wednesday, 18.05.2016
17:35

Sta je ovo dobi ih Borac u kupu 1-5 i to jos u gostima,a sad gube i to autogolom.Nesto tu ne stima.

avatar
Nemanja Vidic No1.
Wednesday, 18.05.2016
18:08

mozda sto smo igrali sa pola drugog tima,i sto nas kup ne zanima haha

avatar
Lord of Nottingham
Wednesday, 18.05.2016
18:14
avatar
сочинитељ
Wednesday, 18.05.2016
17:16

грофе,рекао си да ћеш у последњим утакмицама давати прилику играчима са мањом минутажом током сезоне и омладинцима,зашто њих чуваш за пријатељске...

avatar
PeraKojot
Wednesday, 18.05.2016
19:52

Ipak je ovo poslednji voz za uigravanje postojeceg prvog tima pred kvalifikacije