Škuletić - 'Pucanj u noge', suze i rastanak!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.02.2015.
17:25
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Fudbalski klub Partizan odlučio je da sebi puca u noge i deset dana pre početka prvenstva prihvati ponudu Lokomotive i proda Petra Škuletića za 4 miliona evra.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Spekulisalo se, kuvalo se kratko, a tokom popodneva je potvrđeno da je FK Partizan prodao Petra Škuletića za 4 miliona evra moskovskoj Lokomotivi.

Najbolji strelac Jelen Superlige, momak koji je u tandemu sa Dankom Lazovićem bio motor pokretač "Parnog Valjka" u jesenjem delu sezone napustiće Humsku posle godinu dana (ponovonog) boravka u matičnom klubu.

"Upravni odbor je većinom glasova, devet prema tri, dao saglasnost da Škuletić ode u Lokomotivu. To je najteža odluka ovog UO, ali nismo mogli da odbijemo ponudu, radi se o četiri miliona evra, isplacuje se odmah, bez rata" rekao je na današnjoj konferenciji za medije Milorad Vučelić.

Potpredsednik Partizana zadužen za odnose sa javnošću dodao je da će Petar Škuletić u toku današnjeg ili sutrašnjeg dana obaviti preglede u Moskvi a potom potpisati višegodišnji ugovor sa Lokomotivom.

Na konferenciji za medije Vučelić je otkrio da je krajem decembra Partizan odbio ponudu Lila vrednu 2.3 miliona evra a naglasio je da ponuda iz Kine nije ni razmatrana.

Svesni situacije u koju su doveli klub prodajom Petra Škuletića članovi Upravnog odbora preuzeli su odgovornost za takav potez a Vučelić je dodao da ovakav potez svakako stavlja titulu na kocku, posebno ako se uzme u obzir da je klub napustio i Danko Lazović.

"Napravili smo veliki rizik odlaskom Škuletića, stavili smo na kocku titulu prvaka. Za njegov odlazak uprava snosi punu odgovornost" kazao je Vučelić.

Konferenciji za medije prisustvovao je i sam igrač koji je posle obraćanja Milorada Vučelića i sam izneo svoje mišljenje o transferu. Svemu su, kako je rekao član Uprave Milomir Gligorijević prethodile i suze sjajnog napadača.

"To je ponuda koja se dobija jednom u životu. Kada je kontaktirala Lokomotiva ljudi iz uprave su me pitali da li želim da prihvatim ponudu i ja sam izrazio želju" kazao je Škuletić.

Najbolji strelac Jelen Superlige otkrio je da će potpisati ugovor na četiri godine i izrazio nadu da će njegovi dosadašnji saigrači na kraju uspeti da osvoje titulu u trofej u Kupu Srbije.

"Srećan sam što ću igrati za veliki klub u jakoj ligi. Ostaje žal što sa Partizanom nisam osvojio titulu, ali verujem da će moji drugovi na kraju doći do cilja" zaključio je Škuletić.

Momak rođen u Danilovgradu ponikao je u Partizanu a kako nije dobio šansu da se dokaže kada je stasao za prvi tim karijeru je gradio igrajući u Lasku iz Linca, Zeti i Vojvodini.

Posle šestomesečne pozajmice Radničkom iz Niša vratio se na "Karađorđe" odakle se u zimu 2013 godine vraća u Humsku gde provodi drugi deo prethodne i prvi deo tekuće sezone.

Za Partizan je od povratka u klub postigao 28 golova u svim takmičenjima a tokom jesenjeg dela tekuće sezone nadmašio je učinak Kleversona Kordove Klea postigavši 21 gol na 27 odigranih utakmica.

Škuletić će karijeru nastaviti u klubu koji trenutno zauzima petu poziciju u ruskoj Premijer ligi a društvo u Lokomotivi praviće mu Nemanja Pejčinović koji takođe nosi dres ekipe iz ruske prestonice.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 12.02.2015
18:32

Nije problem sto ste Skuletica prodali za 4 000 000e, ruku na srce i ja bih prodao i dan pred pocetak, vec je pitanje da li cete dovesti nekog napadaca za 1 000 000e ili necete uopste dovoditi??E to je pitanje, i verovatno problem!

Zanima nas ko vas je postavio u klub, a odgovor znamo, i zanima nas zasto su vas postavili u Partizan, i taj odgovor znamo!