Sjajni Živković, evropski Partizan!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 01.10.2015.
20:51
Izvor: Sportske.net

Godionama su navijači Partizana čekali na ovakve partije svojih ljubimaca u Ligi Evrope, i konačno su ih dočekali ove jeseni, i to baš u jeku velike rezultatske krize crno-belih na domaćoj sceni.

BETA/AP Photo/Matthias Schrader
BETA/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana ostvarili su večeras i drugu pobedu u Grupi L Lige Evrope! Oni su kao gosti savladali nemačkog bundesligaša Augsburg rezultatom 3-1, uz dva gola Anfrije Živkovića.

Augsburg je večeras bukvalno od samog starta utakmice krenuo ofanzivno i posle dvadesetak sekundi videli smo prvi opasan pokušaj Bobadilje sa 17 metara, ali Živko Živković je bio siguran na golu.

Ono što je bio razlog za brigu bio je prerani žuti karton Marka Jevtovića, već u četvrtom minutu, a devet minuta kasnije nova velika prilika za Bobadilju, čiji je udarac ispred gol linije izblokirao odlično postavljeni Subić.

Samo minut kasnije opasno je pripretio i Partizan preko Alena Stevanovića, koji je probio po levoj strani, šutirao je, ali je golman Hic izbio loptu u korner.

Novi veliki problem za Partizan dogodio se u 18. minutu, kada je Oumaru morao van terena zbog povrede mišića. Umesto njega priliku je dobio Valeri Božinov.

Domaći su nastavili sa pritiskom, Bobadilja je još par puta opasno pretio, jednom i iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, a odličnu priliku propustio je i matavž.

A onda, 31. minut i efektan odgovor Partizana. Odlično je Babović proigrao Živkovića na desnoj strani, vezista crno-belih je krenuo u sredinu, oslobodio se čuvara i preciznim šutem sa ivice šesnaesterca, iskosa sa desne strane, pogađa suprotni ugao - 0:1!

Do kraja prvog poluvremena, još jedna velika prilika za Bobadilju, koji sa nekih osam metara šalje loptu visoko preko gola.

U nastavak meča Partizan je ušao i bez povređenog Balažica, koga je zamenio Ostojić, a domaći su izvršili dvostruku izmenu. Priliku su dobili Maks i Esvajn, koji su odmah pokazali sjajnu saradnju, Maks je centrirao sa leve strane, a Esvajn je odlično šutirao, ali je Živković izbio loptu u korner.

Još jednu priliku propustio je Bobadilja, a u 53. minutu Partizan je iznudio korner, posle koga Dong vom Đi nespretno reaguje i šalje loptu u sopstvenu mrežu - 0:2!

Nisu se predavali fudbaleri Augsburga, nastavili su sa napadima i u 57. minutu izveli su svoju najlepšu akciju preko Bobadilje i Altintopa, a Bobadilja na kraju konačno nalazi put do mreže Živka Živkovića - 1:2.

Srećom, nije dugo trajala radost ekipe Augsburga. Samo pet minuta kasnije, dobra akcija Partizana, domaći su tražili prekršaj babovića, što sudija nije uvažio, lopta na kraju tiže do usamljenog Živkovića na desnoj strani, a on ovakvu priliku ne propušta - 1:3!

Samo dva minuta kasnije, sudija Tudor pokazuje drugi žuti karton Subiću i Partizan je poslednjih 25 minuta odigrao sa fudbalerom manje na terenu.

U igru je morao Nemanja Petrović, zamenio je Božinova, koji je par trenutaka ranije propustio veliku priliku da reši sve dileme.

Ipak, Partizan je do kraja uspeo da se odbrani i sačuva dva gola prednosti, za novi trijumf u Ligi Evrope! Dva kola, dve pobede, vrh tabele Grupe L i maksimalnih šest bodova!

Golove možete da vidite OVDE.

Augsburg:Hic, Verhag, Kalsen-Braker (Trohovski od 75.), Jon-ho, Fojlner (Maks od 46.), Bajer, Ko, Halil Altintop, Dong-von, Matavž (Esvejn od 46.), Bobadilja.

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Balažic (Ostojić od 46.), Fabrisio, Subić, Brašanac, Babović, A. Živković, Jevtović, Stevanović, Oumaru (Božinov od 20.).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak