Sivić: "Zašto bi Italija bila favorit?"

Autor: Beta Beta
četvrtak 05.11.2015.
18:25
Izvor: Beta

Selektor mlade reprezentacije Tomislav Sivić smatra da će predstojeći dueli sa Italijom i Slovenijom pokazati da li se njegov tim nalazi na pravom putu i istakao da ne vidi zašto bi "Azurini" bili favoriti u Novom Sadu.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je danas da će predstojeće utakmice protiv Italije i Slovenije pokazati da li je njegova ekipa na pravom putu.

"Ove utakmice će pokazati da li smo zaista na pravom putu, kao što mislimo. Naredni protivnici su jači nego prethodni, ali to ništa ne menja, sa istom željom pristupamo obavezama, da pobedimo i ne primimo gol, ako je to moguće", rekao je Sivić.

Srbija će dočekati Italiju 13. novembra, a potom četiri dana kasnije gostovati Sloveniji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Govoreći o prvoj narednoj utakmici, protiv Italije, Sivić je kazao da se njegova ekipa dobro spremila za predstojeće obaveze i dodao da je Italija ozbiljan rival.

"Italija čeka grešku protivnika i to radi savršeno. Nismo reprezentacija koja će da kaže da je Italija favorit. Verujem u svoje momke, idemo da pobedimo i nećemo kalkulisati, bez obzira na snagu Italije. Zbog čega bi Italija bila favorit", upitao je Sivić.

Srbija će biti oslabljena neigranjem prvog napadača Uroša Đurđevića, kao i "A" reprezentativca Andrije Živkovića, koji je trebalo da bude u timu, ali je otpao zbog povrede.

Sivić je posebno govorio o Marku Grujiću, koji je posebno skrenuo pažnju na sebe odličnim igrama u Crvenoj zvezdi.

"Marko Grujić je sigurno obeležio jesen, skrenuo je pažnju na sebe i srećni smo zbog toga. Mogao je u nekom intervjuu da kaže da je počeo da igra u Zvezdi pošto je počeo da igra za mladu reprezentaciju. Radi se o sjajnom momku koji je posebno bitan na svim frontovima", rekao je Sivić.

On je dodao da je forma svih igrača u blagom usponu i da ga raduje što je Saša Zdjelar debitovao za Olimpijakos, dok su štoperi počeli da daju golove.

Sivić je u ekipu uvrstio fudbalera Bajern Minhena Miloša Pantovića, koji je nedavno debitovao za nemački klub. Sivić je rekao da je trener bavarske ekipe Pep Gvardiola učinio uslugu njegovoj selekciji.

"Dečko je bio na našim okupljanjima, kod Ivana Tomića i Veljka Paunovića, i normalno je da neko podigne, a neko spusti formu. On je podigao i učinio nam je uslugu. Dobiće prednost u odnosu na nekoga ko je bio na spisku reprezentacije, a nema ga u protokolu svog kluba. Tu ništa nije sporno", rekao je Sivić, aludirajući na napadača Minhena 1860 Fejsala Mulića.

Sivić je rekao da ne bi bilo pošteno prema Luki Joviću i Ivanu Šaponjiću da pozove Mulića, jer napadač nemačkog drugoligaša već tri nedelje nije u protokolu svog kluba.

On je dodao da su se svi u Fudbalskom savez Srbije složili da je mlada selekcija prioritet u novembarskom terminu i da je zahvalan što se golman Predrag Rajković našao u njegovom timu.

"Hvala selektoru A reprezentacije Radovanu Ćurčiću što je imao sluha i što nismo imali problem. Rajković je najbolji golman na svetu za igrače do 20 godina i biće veliki plus. On je prirodni kapiten ove ekipe, a videćemo da li će nositi traku", kazao je Sivić.

Srbija je lider Grupe 2 sa devet bodova, koliko imaju i Italija, Irska i Slovenija. Andora je peta na tabeli sa tri boda, dok je Litvanija bez učinka na poslednjem mestu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke