Sivić: "Verujem u pobedu i plasman u baraž"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 10.10.2016.
15:45
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić istakao je da veruje u pobedu svog tima nad Slovenijom kojom bi "Orlići" obezbedili plasman u baraž za Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Nakon velikog uspeha koji je seniorska reprezentacija Srbije ostvarila tokom oktobarskih mečeva u kvalifikacijama za Mundijal, fokus fudbalske javnosti okreće se mladoj selekciji.

"Orlići" su pre tri dana savladali Republiku Irsku kao gosti, pa sada imaju šansu da trijumfom nad Slovenijom u poslednjem susretu grupne faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo osiguraju mesto u baražu.

"Slovenija je nedavno poražena u Litvaniji, ali radi se o dobroj reprezentaciji od koje smo doživeli jedini poraz u ovim kvalifikacijama. I upravo taj detalj nam predstavlja veliki motiv, jer želimo da pokažemo kako je to bio samo jedan loš dan" rekao je selektor Tomislav Sivić.

Srbija kolo pre kraja grupne faze kvalifikacija zauzima drugo mesto u drugoj grupi sa tri boda manje u odnosu na prvoplasiranu Italiju. Budu li "Azurini" izgubili u Litvaniji "Orlići" bi pobedom nad Slovenijom obezbedili direktan plasman na EURO 2017. ali selektor stvari gleda potpuno realno.

"Hoćemo pobedu i verujem da ćemo u tome uspeti a onda ostaje da sačekamo žreb za baraž i ime poslednjeg rivala na putu do Evropskog prvenstva" poručuje Sivić.

Za razliku od duela u Vaterfordu selektor će u utorak moći da računa na Sergeja Milinkovića-Savića koji je odradio suspenziju i Nemanju Antonova koji se oporavio. Loša vest je da u timu neće biti Darka Lazića.

"Nećemo moći da računamo na Darka Lazića, zbog kartona, ali su nam na raspolaganju Sergej i Antonov. Hoćemo uspešno da okončamo kvalifikacije po grupama, a onda mislima da se okrenemo ka baražu" zaključio je selektor.

Utakmica između mladih selekcija Srbije i Slovenije zakazana je za utorak od 17 časova u Gornjem Milanovcu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 11.10.2016
09:56

Arena 1 prenosi, RTS je pukao.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 11.10.2016
09:34

I opet nema prenosa...

avatar
Anderton
Monday, 10.10.2016
21:07

I dalje smatram da je Sivić najslabija karika u ovoj ekipi koja treba da nas vrati barem u 20. na FIFA listi. Što znači da bi igrali stalno EP i SP.

avatar
ercov
Monday, 10.10.2016
18:30

Bez preterivanja, trenutno polovina Sivicevih fudbalera zasluzuje mesto u A reprezentaciji.