Sivić: "Preuzimam odgovornost za Ninkovića"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 31.10.2016.
16:19
Izvor: Beta

Selektor Srbije istakao je da nema lakih protivnika u ovom delu takmičenja i da su Skandinavci atipičan protivnik.

Beta/DraganGojić/Mo
Beta/DraganGojić/Mo

Povezane vesti

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je danas da ne želi da se napravi atmosfera da je Norveška lak protivnik i da njegova ekipa mora da bude maksimalo ozbiljna ako želi da ostvari cilj i plasira se na Evropsko prvenstvo.

"Norveška jeste bila želja za baraž jer je bilo bitno da izbegnemo Španiju. Ne bih želeo da se stvori atmosfera da smo dobili najlakšeg protivnika, jer lakih nema. To je ozbiljna, organizovana ekipa, koja igra moderan fudbal, atipičan za Skandinaviju. Moramo da imamo maksimalno ozbiljan pristup. Mi se pitamo, imamo kvalitet koji može da dodje do izražaja ako maksimalno shvatimo zadatak", rekao je Sivić novinarima u Beogradu.

Sivić je objavio spisak igrača za predstojeće utakmice protiv Norveške u baražu za Evropsko prvenstvo. Srbija će prvu utakmicu igrati u Beogradu, dok je revanš četiri dana kasnije u Norveškoj.

Selektor je naveo da je pozvao više igrača, njih 26, zbog toga što mnogi srpski igrači nisu standardni u svojim klubovima.

"Ima nas malo više jer ima dva-tri igrača koji se žale na neke povrede. Veliki broj igrača ne igra u kontinuitetu u klubovima i moraćemo da budemo racionalniji. Svesno ćemo dva-tri igrača ostaviti za drugu utakmicu. Drugu utakmicu fizički padamo svaki put. Imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača da možemo to da uradimo i sa tom idejom se nosimo pred ove dve utakmice", kazao je Sivić.

On je naveo da misli da su pozvani igrači najbolji što Srbija ima u ovom trenutku, da je to najbolji tim od početka kvalifikacija i da je ekipa veoma pojačana prekomandovanjem Nemanje Maksimovića iz A tima.

Upitan ko će biti kapiten pošto se Maksimović vratio u tim, a tu ulogu je u njegovom odsustvu obavljao Uroš Đurđević, Sivić je u šali odgovorio da će ih možda podeliti po poluvremenima.

"Maksimović je uvek kapiten kad je na terenu jer svojim ponašanjem animira saigrače, a Đurđeviću mnogo dobro stoji traka. Odlučićemo pred samu utakmicu. Možda jedno poluvreme bude jedan, možda drugo drugi. Šalim se, obojica su sjajni", naveo je Sivić.

Na spisku se našao i Nikola Ninković iz Đenove, čiji je karakter Sivić uporedio sa Nemanjom Radonjićem. Kako je rekao, za Ninkovića on preuzima rizik.

"Ninković igra standardno Ligu Evropa i njegovi kvaliteti nisu sporni. Preuzimam rizik, imao je poteze koji su bili takvi kakvi su bili, ali se nadam da je kod njega nastupio period zrelosti. Dajmo mu šansu, hoću da verujem da se promenio, potreban je ovoj ekipi jer igra dobro u jakoj ligi. Imali smo puno igrača koji su bili nestašni, ali da ne zaboravimo da su odlični igrači. Uvek sam za to da se da šansa kada se zasluži. Ninković je u ovom momentu apsolutno zaslužuje. Potrebna je jaka konkurencija, u svakom slučaju, i igrač koji može da reši ovakve utakmice, a on je jedan od takvih", rekao je Sivić.

On je istakao da je veliki problem to što mladi reprezentativci ne igraju u kontinuitetu u klubovima, a da je upravo to najveća snaga Norveške.

"Najbitniji je naš pristup. Moraćemo da se suočimo sa tim da 180 minuta moramo da igramo jednako ozbiljno, za svaku loptu, da damo maksimum. Skandinavci igraju do kraja i opuštanja ne bi trebalo da bude ni sekund", rekao je Sivić.

Ulaznice za prvu utakmicu, koja će se igrati na stadionu Partizana, koštaće 100 i 200 dinara, a moći će da se kupe od srede, 2. novembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DONI SPALIO VESTICU
Wednesday, 02.11.2016
09:12

Zbog cega mi nije objavljen komentar?

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Wednesday, 02.11.2016
09:12

Moras da dojavis nasem ako uvidis neku nesvakidasnju opasnost, ko zna, mozda postanes i selektor:-D Samo da dodam za Zdjelara, mislim da ga njegove fizicke predispozicije pomalo limitiraju tako da ne moze snagom uvek da se izbori za loptu pa je prinudjen da igra glavom kao nekada npr. Duljaj. Verovatno bi bio mnogo bolji da je jaci u duelu, sve ostale elemente u igri ima na (koliko-toliko, nesto manje, nesto vise) zadovoljavajucem nivou, jedino ne znam kakav je u igri glavom, vec sam i zaboravio kada sam ga poslednji put gledao...

avatar
Komreolne
Tuesday, 01.11.2016
03:45

Ninkovic zbog gola Milanu pozvan .Ne verujem tom momku , nema taj ni postovanja ni odgovornosti

avatar
Anderton
Tuesday, 01.11.2016
01:11

Ne verujem da će praviti s..a. Nadam se da mu na istoku neće zviždati.

avatar
Povratak kralja 44
Monday, 31.10.2016
20:49

Kao da je Ninković bombaš samoubica pa Sivić mora da preuzme odgovornost :D

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 01.11.2016
01:45

Al si me nasmejao, da li misliš da Ninković zaslužuje šansu u startnih 11 ?

avatar
Povratak kralja 44
Tuesday, 01.11.2016
19:55

Nisam ga gledao nijednom u Seriji A, konkurencija mu je Gaćinović, mislim da selektor ne može mnogo da pogreši ko god da igra od njih dvojice. Jedino ako mu ukaže šansu iza napadača ali onda bi S.Milinković-Savić morao na klupu, različiti su tipovi igrača i svako ima svoje prednosti. Mislim da treba da dobije šansu ali ne od početka jer je ovaj tim već odigrao cele kvalifkacije.

avatar
noname
Monday, 31.10.2016
19:30

imas igrace za finale EP, a ti jedva u baraz udjes. E moj treneru, kojim si ti cudom dobio ovu generaciju, umesto da ih neko brusi i priprema da jednog dana dominiraju Evropom, oni pustise tebe da se vezbas na najboljim omladincima sveta!

avatar
PLAYBOY
Tuesday, 01.11.2016
00:12
avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 31.10.2016
18:33

Ne znam koga za golmana:D- Gajic, Veljkovic, Lazic/Maras, Antonov- Zivkovic, Grujic, Milinkovic-Savic, Maksimovic, Gacinovic- Djurdjevic. Klupa: golman, Maras/Lazic (nije zato sto je zvezdas, ali nije uopste nesto, tu smo definitivno i najtanji)/Filipovic, Ristic/Lukic, Ninkovic (mislim da nece poceti sa njim), Meleg, Mihajlovic (Plavsic), Cavric (mislim da smo ovde isto u malom problemu, mogao je tu mozda i nekog drugog umesto Ozegovica koji je slab igrac, Cavric je tu ipak pomalo na drugi kalup). Treci golman, jedan od one trojice stopera, Jovanovic, Bjelica, Lutovac, Lukic ili Ristic, Plavsic i Ozegovic su ovde, realno, visak iako ce samo trojica biti prekobrojna. Steta, mogli smo ovakav tim da imamo: Radunovic/Manojlovic/Vanja Milinkovic-Savic- Gajic, Veljkovic, Babic, Antonov- Zivkovic, Grujic, Maksimovic, Sergej Milinkovic-Savic, Gacinovic (Drazic/Mihajlovic)- Djurdjevic (Vlahovic/ Jovic/Saponjic pa cak mozda cak i taj Mulic), Nastic na klupi, Zdjelar takodje, Lazic, Maras, Pankov, eventualno Vule bar solidne rezerve, sredina terena tek ne bi bila za brigu, a nije ni sada, tu smo mozda i jedni od najjacih uopste...

avatar
Povratak kralja 44
Monday, 31.10.2016
20:55

Ako ćemo realno što se tiče defanzive Grujić ne može ni da priđe Zdjelaru, a nikad neće ni moći, to isto važi za polivalentnost u odnosu na Maksimovića i ofanzivu u odnosu na Melega, Ninkovića i Mihajlovića. Nisam siguran da je Grujiću mesto i među 18 igrača u U21.

avatar
Povratak kralja 44
Tuesday, 01.11.2016
19:57

Ja se više plašim naših, pre svih našeg selektora nego Norvežana iako se oni nadaju više nego obično jer imaju jednu od talentovanijih generacija.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 31.10.2016
22:50

Ja sam za Dzigija hteo da napisem da ga brani kao da je serijski ubica, neverovatno:-D Slazem se, ali mislim da Maksimovic moze da pokriva u oba pravca, a i ne plasim se nesto tih Norvezana:-D