Sivić: "Ovi momci su rođeni šampioni"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.11.2016.
23:53
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić poručio je iz Dramena da se plasman na Evropsko prvenstvo nije dovodio u pitanje jer su momci koje vodi rođeni šampioni.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo u Poljskoj pošto je u dvomeču baraža sa Norveškom slavila ukupnim rezultatom 2:1.

Izabranici Tomislava Sivića su nakon trijumfa u Beogradu rezultatom 2:0 u utorak poraženi u Dramenu (1:0) ali selektor tvrdi da se plasman na Evropsko prvenstvo nije dovodio u pitanje ni u jednom trenutku.

"Momcima sve čestitke, oni su pobednici. Posle svega što su postigli, bili prvaci Evrope i sveta, očekivao se kontinuitet, a u ovom slučaju to je prvo plasman na Evropsko prvenstvo. Teret je za mene i njih bio veći tim pre što smo bili učesnici i poslednjeg prvenstva Evrope u Češkoj. I nijednog trenutka, ovde u Dramenu, taj plasman se nije dovodio u pitanje" kazao je Sivić.

Norveška je u revanš susretu slavila rezultatom 1:0 a jedini gol na utakmici postigao je Mohamed Eljunusi u 70. minutu susreta.

"Od starta smo bili bolji rival, stvarali prilike, imali sve vreme kontrolu igre. Nismo dali gol iz situacija kada je lopta već bila viđena u mreži, ali ponavljam, okončali smo meč da smo bili sigurni u prolaz. Taktički je sve delovalo dobro, videlo se samopouzdanje u ekipi, jak karakter. Sve ono što čini pobednike, a to ovi momci jesu. Rođeni šampioni" rekao je Sivić.

"Orlići" su u jednom momentu bili daleko od plasmana na Evropsko prvenstvo ali su dobrom serijom u završnici grupne faze kvalifikacija uspeli da se izbore za baraž, a onda i za mesto na kontinentalnoj smotri.

"Ne bih sada analizirao ceo put, ima vremena. Hoću malo da uživam sa ovim momcima. Imamo iza sebe dobru seriju, ostaje samo žal što nismo pobedili Italiju na njenom terenu, a bili smo mnogo bolji. Bez obzira, eliminisali smo u baražu jednu veoma dobru reprezentaciju, selekciju koja je već dala sedam, osam igrača A reprezentaciji Norveške. Uspeh je veći ako se zna da smo se tokom celih kvalifikacija borili sa sobom, problemom koji nas je stalno pratio. Mnogo igrača nije igralo u klubovima, nisu imali kontinuitet. Sve to smo morali da anuliramo u dresu reprezentacije, da budemo pravi kada je najvažnije. I dali su momci sto odsto, jednostavno to im je u krvi. Oni su velika budućnost našeg fudbala" zaključio je Sivić.

Mlada reprezentacija će rivale dobiti 1. decembra kada će biti održan žreb za sastav grupa na Evropskom prvenstvu koje se narednog juna održava u Poljskoj.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Del-Boy-Trotter
Wednesday, 16.11.2016
19:22

po kojim kriterijima se odabrao ovaj anonimus? sta mu je referenca? to sto je trenirao na farskim ostrvima? ikao je ova ekipa godinu dana starija od one iz N . Zelanda, ekipa mnogo losije igra, sto su pokazale tekme protiv italije, slovenije i obe protiv jedne mlitave norveske i povrh svega babic, zdjelar, saponjic nisu ni pozvani za razliku od onoga splavara i derista ninkovica...

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
19:58

Kao da je Ninkovic jedini takav. Zdjelar je pozivan na pocetku i igrao je, ali nesto se desilo izmedju njega i selektora. Nedostaju nam i Drazic i Nastic.

avatar
neme
Wednesday, 16.11.2016
14:06

Toliko smo bolji od njih da je mogao da sedne na klupu i Nesko Milovanovic nije gori od ovog mediokriteta,mi imamo par profi igraca koji bi mogli da budu klasa a oni su samo grupa dobrih momaka.

avatar
Вукашин Ћулибрк
Wednesday, 16.11.2016
08:15

budeš li ih ti vodio od njih 'leba neće biti.

avatar
JC\'90
Wednesday, 16.11.2016
07:52
avatar
Milos 1996
Wednesday, 16.11.2016
01:41

Sa ovakvom ekipom jedva si prosao,e moj selektore.Veljko bi sa dve pobede ovo lagano prosao!

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
01:02

Vrati Nastica, Zdjelara i Drazica, dobro razmisli i o Babicu, sigurno ces dobiti Rajkovica za EP ako ga budes trazio, ostali su tu. Rajkovic- Gajic, Veljkovic, ???, Antonov- Zivkovic, Maksimovic, Zdjelar/Grujic, Gacinovic- Milinkovic-Savic- Djurdjevic (Ozegovic- nesto slicno kao Manda/Sapica, neka se preslika taj recept sa Novog Zelanda), mislim da mi u Poljskoj mozemo dosta, ali isto tako mislim i da sa ovakvom igrom i pristupom ne mozemo nista i da cemo proci isto kao i u Ceskoj prosle godine ako se to ponovi!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 16.11.2016
10:34

Nadam se da će i Marković igrati za u21 reprezentaciju, jer očito nije u planovima članskog tima.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
12:47

Videcemo, a nisam bas siguran da bi to bilo u redu jer ima vec dosta nastupa za seniorsku, cak i previse da bi se sad vracao i uzimao nekome mesto, a taj neko je Gacinovic.