Sivić okupio "Orliće"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.05.2016.
15:10
Izvor: Sportske.net

Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić okupio je u četvrtak svoje izabranike koje je pozvao u nacionalni tim za mečeve koji "Orliće" očekuju na turniru "Valeri Lobanovski".

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Članovi mlade fudbalske reprezentacije Srbije okupili su se u četvrtak u hotelu "M" u Beogradu, uoči predstojećih prijateljskih utakmica koje će odigrati na turniru "Valeri Lobanovski" u Kijevu.

Selektoru Tomislavu Siviću odazvali su se svi pozvani reprezentativci, izuzev napadača kineskog Čangčuna Ognjena Ožegovića koji će doputovati direktno u prestonicu Ukrajine.

"Ove pripreme i nastup na turniru iskoristićemo da što bolje uigramo sastav, iako ne mogu da računam na deset igrača, koji su priključeni A timu. Bez obzira na to, naši ciljevi su uvek isti - da igramo najbolje što možemo i punom snagom" rekao je Tomislav Sivić.

Tradicionalni turnir "Valeri Lobanovski" održava se svake godine u Kijevu, a Srbija će ovoga puta, pored selekcije domaćina, za rivale imati još reprezentacije Austrije i Izraela.

"Imamo kvalitetan sastav. Pred nama su dve jake međunarodne utakmice, koje treba da nam pokažu sa kakvim potencijalom raspolažemo. Naš cilj je da izborimo dobar rezultat i u dobrom raspoloženju dočekamo nastavak kvalifikacija za prvenstvo Evrope" ističe Sivić.

Prvu utakmicu u Kijevu Srbija igra 31. maja protiv Austrije. Drugi polufinalni par sačinjavaju Izrael - Ukrajina. Pobednici tih mečeva boriće se u finalu za prvo mesto, a poraženi za treću poziciju. Utakmice za konačan plasman na programu su 2. juna.

Borbu za plasman na Evropsko prvenstvo mlada reprezentacija nastavlja u septembru, a do kraja kvalifikacionog ciklusa očekuju je još dueli sa Italijom, Republikom Irskom i Slovenijom.

Za predstojeće duele u Ukrajini pozvani su:

golmani
- Boris Radunović (Atalanta), Filip Manojlović (Bežanija), Đorđe Nikolić (Jagodina)

odbrana - Milan Gajić (Bordo), Aleksandar Filipović (Jagodina), Nikola Antić (Vojvodina), Vukašin Jovanović (Zenit), Nikola Maraš (Rad), Uroš Radaković (Sigma), Aleksandar Bjelica (Mehelen)

sredina terena - Saša Lukić (Partizan), Dejan Meleg (Vojvodina), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Mihajlo Ristić (Crvena zvezda), Uroš Damjanović (Sinđelić), Srđan Plavšić (Crvena zvezda), Marko Golubović (Partizan)

napadači - Aleksandar Čavrić (Arhus), Uroš Đurđević (Palermo), Luka Jović (Benfika), Ognjen Ožegović (Čangčun)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke