Sivić: "Odabrao je 4. ligu u Nemačkoj umesto reprezentaciju"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 26.08.2016.
13:57
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Srbija igra mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a Tomislav Sivić je odabrao igrače za taj meč.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Srbija se 2. i 6. septembra sastaje sa Italijom, odnosno Republikom Irskom u kvalifikacionim mečevima za ulazak na Evropsko prvenstvo.

"Ne pada mi na pamet da tražimo alibi, imamo kvalitet, a velika stvar je što ćemo na raspolaganju, za prvi meč sa Italijom, imati i A reprezentativce. Zbog toga želim da se zahvalim selektoru Slavoljubu Muslinu na pokazanom razumevanju", rekao je Tomislav Sivić.

Napomenuo je da je protivnik izuzetno opasan, da se radi o momcima koji dugo igraju zajedno.

"Tri godine su zajedno, svi su praktično 1994. godište a isti im je i selektor. Znamo svi da su majstori taktike, da znaju da igraju na rezultat. Definitivno nas očekuje tvrda utakmica, a ja verujem u moje igrače, bez obzira na sve probleme sa kojima se suočavamo."

Dosta je priče bilo oko Miloša Pantovića, momka koji igra za Bajern i koji čeka šansu u tom timu. On je otkazao Tomislavu Siviću vernost pred ove duele.

"Za nas neočekivan, jer nije mi jasno da igrač želi pre da igra četvrtu ligu Nemačke a ne za svoju reprezentaciju. Možda je razlog to što mu je menadžer Italijan, ne znam. Uglavnom, pozvao sam Dejana Dražića."

Govorio je selektor i o tome kako treba igrati protiv Italije i šta treba da očekujemo od meča u Vićenci.

"U glavi nam je za sada samo prvi meč, a Italiju moramo da pobedimo njenim oružjem. Strpljivom igrom, čekajući grešku protivnika. Oni su u tome majstori, ali mislim da možemo i moramo da odgovorimo na pravi način."

Problem za reprezentaciju jeste i mala minutaža koju imaju naši reprezentativci.

"Praktično, igra samo Radonjić, a svi ostali su ili rezerve ili bez kluba ili su povređeni. Pojedinci igraju za B timove. Ponavljam, nećemo da se žalimo, idemo da odigramo dobru utakmicu i ostvarimo povoljan rezultat", istakao je selektor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke