Sivić našao idealan izgovor: ''Nije tragedija, izgubio je i Đoković?!''

Autor: Beta Beta
sreda 18.11.2015.
13:18
Izvor: Beta

Zanimljivo izlaganje selektora srpskih ''Orlića'' posle razočaravajućeg rezultata u Sloveniji...

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je danas da je poraz od Slovenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo neprijatan, ali da je posledica umora i dugačke sezone.

"Sigurno je da je neprijatan poraz, ali svako jednom ima slab dan. I (Novak) Đoković je sinoć (u utorak) izgubio. Nažalost, emotivni pad i psihofizički pad se video već u poslednjih pola sata protiv Italije, a dve jake utakmice na kraju jedne ovakve godine, u ovom momentu, trenutno se odrazilo na ekipu", rekao je Sivić agenciji Beta u Staroj Pazovi.

Srbija je izgubila sa 2:0, a oba gola primljena su u poslednjih pola sata.

"Mislim da smo prvo poluvreme držali kontrolu, imali posed lopte. Trebalo je da damo gol. Da smo ga dali, verovatno bi bilo potpuno drugačije, ali nije. To je fudbal. Oni su se branili, igrali na kontru. Mi smo dobro radili sve do šesnaesterca metara, ali tu nam je falio taj 'plus', da završimo kako treba", rekao je Sivić.

"Nedostajalo je malo više žara, što je sasvim normalno, jer momci nisu imali pauzu posle Svetskog prvenstva. Otišli su u klubove, a pošto je kraj godine, račun dolazi sad. To se osetilo. Napravio sam četiri izmene, a mogao sam još četiri, ali dosta je to nezgodno raditi pred ovakvu utakmicu", objasnio je on.

Sivić je istakao da ovaj poraz ne menja ništa bitno u kvalifikacijama.

"Moramo da prihvatimo da je rezultat nepovoljan po nas, ali ništa to ne menja, jer svakako moramo da pobedimo Italiju u gostima ako hoćemo na Evropsko prvenstvo. To bismo morali da uradimo i da smo juče pobedili Sloveniju. Jeste neprijatno, ali nije tolika tragedija da nećemo znati da se dignemo posle ovoga. U opticaju je 15 bodova. Treba da osvojimo 12 od toga i nećemo imati problem", rekao je Sivić.

On je odgovorio da ga ništa posebno ne brine u nastupu, ali je istakao da je tim bio bez nekolicine važnih igrača.

"Za mene je potpuno normalno da kod dečaka koji su imali tako dugu sezonu dođe do pada. To je bilo potpuno vidljivo. Naravno, treba naglasiti da nije igralo dosta ključnih igrača: falili su nam (Predrag) Rajković, (Andrija) Živković, (Uroš) Đurđević... Ne govorim to kao alibi, već kao činjenicu da to mnogo znači za ovakvu utakmicu", rekao je Sivić.

Za mladu selekciju nastupio je i 19-godišnji igrač Bajern Minhena Miloš Pantović.

"Eto, i to je jedna interesantna tema. Dečko je došao prvi put i ovo mu je prvi put da počne jednu ovakvu utakmicu, a nismo ga nijednom videli sa nama, što je bilo malo nezgodno. Međutim, pokazao je kvalitet kad je ušao i sigurno će imati svoje mesto u ovoj ekipi. Doneo je plus i doneće još mnogo dobrih stvari, jer je evidentno kvalitetan igrač, koji zaslužuje da bude tu i da pojača konkurenciju", rekao je Sivić.

"Mislim da mnogo toga treba raditi u reprezentaciji. Svetsko prvenstvo je bila jedna priča, a ovo je sasvim druga i treba raditi", rekao je Sivić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
caperg
Wednesday, 18.11.2015
21:47

Retko smesan trener...

avatar
Nusret Sonki
Wednesday, 18.11.2015
20:48

nemas ti pojma o fubalu kad bi vodio i brazil nista ne bih postigao

avatar
Ginola
Wednesday, 18.11.2015
16:30

Ja ne znam dokle vise nalazimo ovakve selektore..Nije napravio neku ozbiljnu trenersku karijeru,a ni igracka mu bas nije bila vredna pomena.Ko zna sta se tu desilo,pa Paunovic nije preuzeo mlade.On je toj generaciji tri godine bio selektor,osvojio SP sa njima..Mora se menjati nesto u savezu,ovako vise ne ide.

avatar
Nenad Stanisic
Wednesday, 18.11.2015
15:44

Rece gospodin Siv(onj)ic..... :v

avatar
ВЧЋ ПДР! ВЧЋ ПДР!!!
Wednesday, 18.11.2015
14:53

Bas zato sto je bila ovakva godina, niste smeli da izgubite pa makar bila ona i najnapornija u njihovim karijerama! Medjutim, sta vise tu ima i da se prica kad je nasa mlada uspela da izgubi cak 4-0 na dan kad su omladinci postali prvaci sveta! Ujutru Brazil, a uvece Ceska!!!

avatar
jv
Wednesday, 18.11.2015
16:29

Ne vredi se nervirati, dok ne dodje do promena u FSS imacemo u reprezentaciji pogresne ljude, i strucni stab i neke igrace. Ono sto je napravio Paunovic sa onim momcima je izuzetak, ne pravilo. Igracki je bilo puno jacih reprezentacija, titulu smo osvojili na trenerovu postavku igre, borbenost i srecu. Zato mi jos vise znaci.

avatar
ВЧЋ ПДР! ВЧЋ ПДР!!!
Wednesday, 18.11.2015
17:18

Lako je to reci, ja se uvek jako nerviram ma sta pisao i pricao, a cak ni ne pricam da se ne nerviram, a definitivno to ni ovde ne mozete da vidite:-D

avatar
Dropkick Murphys
Wednesday, 18.11.2015
14:48

Curcic,Sivic.............Pa je.o te Bog.ko su nama selektori,ljudi koj veze sa vezom nemaju..Koje su njihove kvalifikacije,sta su to oni uradili,osim sto su miljenici saveza,iz nekog razloga..............Evo,ja javno diskreditujem i jednog i drugog,i javno govorim da imam argumente koji govore o njiovom losem radu,,,,,,,,,,,,

avatar
Kralj Stiven
Wednesday, 18.11.2015
14:44

Jel neko zna ko je ovaj osim sto je Toletov covek,koji su njegovi trenerski uspesi i cime je zasluzio mesto selektora mlade reprezentacije ?

avatar
Zoran Vukic
Wednesday, 18.11.2015
16:11

bijo velki igrac nije mogo da igra staroj ligi Jugaslavij pa otiso u jacu ligu na Farskim Ostrvima zato nedirajte strcnjka iz evrope sa ostrva