Sivić: "Najbolje izdanje u kvalifikacijama, zaslužili smo pobedu"

Autor: Beta Beta
petak 02.09.2016.
23:09
Izvor: Beta

Selektor "Orlića" Tomislav Sivić izrazio je žaljenje što njegova ekipa nije krunisala pobedom sjajnu igru na gostovanju u Vićenci.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Tomislav Sivić rekao je da je njegova ekipa večeras protiv Italije (1:1) odigrala najbolju utakmicu u kvalifikacijama i da je zaslužila pobedu, ali da mora što pre da zaboravi taj duel i okrene se narednim, kako bi se plasirala na turnir u Poljskoj.

"Da nam je neko pre utakmice ponudio remi mi bismo ga sigurno prihvatili. Danas smo sigurno odigrali najbolju utakmicu i sve čestitke igračima koji su bili fenomenalni. Sasvim sigurno smo zaslužili pobedu s obzirom na prikazano na terenu. Od ovog trenutka ovo je istorija, okrećemo se poslu za naredne tri utakmice koje bi trebalo da dobijemo i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, a tamo će biti prilika za revanš", rekao je Sivić posle utakmice.

Mladi fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno 1:1 sa Italijom i zauzimaju treće mesto u drugoj kvalifikacionoj grupi, pa se neće direktno plasirati na Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Pobednici devet kvalifikacionih grupa će ići direktno na turnir, a četiri najboljeplasirane će igrati u baražu.

"U prvom poluvremnu igra je bila fantastična, na taktičkom planu smo pobedili u svim segmentima. Iz toga su bile šanse, išli smo u četiri kontre koje su bile top modernog fudbala. Falio je poslednji detalj, taj korak danas nije izašao do kraja. Stvarno smo odigrali jako dobru utakmicu. Podrška navijača nas je nosila celu utakmicu, mislim da smo im vratili, sa njima smo bili jedan tim", dodao je selektor.

On je naveo da ekipa mora da se okrene predstojećoj utakmici sa Republikom Irskom, u utorak od 18 časova u Novom Sadu.

"Moram da naglasim da je danas bilo najbolje, ali od ovog trenutka treba da razmišljamo o Irskoj. Moramo ovo da zaboravimo što pre, naredne tri utakmice moramo dobiti, a kad se mora nikad nije tako lako. Irci su borbena ekipa igraju slično njihovom A timu. Ta ekipa igra u sistemu 4-3-3, snažna je fizički i sa njom treba drugačije igrati nego danas. Od sutra se njima bavimo, pripremićemo se koliko je moguće" rekao je on.

Sivić je zahvalio selektoru A reprezentacije Srbije Slavoljubu Muslinu "koji nam je dao dva igrača koja su danas bila top".

"Videćemo šta će se dešavati u narednom periodu, evidentno je da moramo da rotiramo ekipu jer imamo mnogo igrača koji ne igraju u svojim klubovima, a to se nažalost videlo u drugom poluvremenu jer je ritam utakmice bio izuzetno visok", rekao je Sivić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Saturday, 03.09.2016
09:18

Јао, мајко мила. Са овим Сивићем нећемо ништа урадити. Дајте шансу неком другом, молим вас!

avatar
Friday, 02.09.2016
23:46

Ne mora da znaci da sam u pravu, ali mozda bi ipak! bilo bolje da si Mihajlovicem zamenio Gacinovica pre nego sto si Drazicem Melega, znacilo bi nam dosta tih 15 minuta. Steta jer smo sigurno mogli i da budemo prvi u grupi, ne vidim nikakav narocit kvalitet kod Italijana.