Sivić: "Moramo da živimo sa imperativom pobede"

Autor: Beta Beta
petak 30.09.2016.
14:28
Izvor: Beta

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je danas da je njegova ekipa fokusirana samo na meč protiv Irske i dodao da veruje da igrači mogu da se izbore s pritiskom.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je danas da je njegova ekipa fokusirana samo na meč protiv Irske i dodao da veruje da igrači mogu da se izbore s pritiskom.

"Nalazimo se pred dve odlučujuće utakmice koje bi nas odvele u baraž. Postoji i matematička verovatnoća da budemo i prvi u slučaju da Litvanija pobedi Italiju, a mi pobedimo obe utakmice... Međutim, time se manje bavimo, fokus je na prvoj utakmici protiv Irske koju treba dobiti", rekao je Sivić novinarima u Beogradu.

U kvalifikacionog grupi dva mladi fudbaleri Srbije igraće 7. oktobra od 18.45 u Vaterfordu protiv Irske, dok će protiv Slovenije igrati 11. oktobra od 17 časova u Gornjem Milanovcu.

"Sigurno da neće biti lako, ali moramo da živimo s imperativom pobede, s imperativom moranja. Formirali smo grupu momaka koja to može da iznese, mislim da smo kvalitetnija ekipa od Irske, ali to treba pokazati na terenu i osvojiti tri boda", rekao je Sivić.

Sivić je podsetio da je njegovoj ekipi druga utakmica uvek bila problem kada igra dva meča u pet dana jer dosta igrača nije igralo u svojim klubovima. Sada je, kako je naveo, situacija drugačija.

"Sad moramo drugačije da ispaniramo, da podelimo igrače i da za drugu utakmicu imamo četiri-pet svežih fudbalera kako bismo izbegli pad u igri. Utakmica protiv Irske će biti drugačija (od one u Novom Sadu). Oni su izgubili šanse, ali igraju kod kuće, to je srčana ekipa koja ima sjajan takmičarski karakter, daju 1.000 odsto... Mi ćemo malo drugačije da odigramo, jer imamo cilj - to su tri boda i je jedino važno u ovom trenutku", rekao je Sivić.

Novinare je zanimalo i kako se igrači nose s pritiskom.

"Jedan korak smo napravili, imamo još dva. Moramo da živimo s tim, sami smo sebe doveli u poziciju da imamo presiju. Dobra je stvar što i dalje sami odlučujemo o svojoj sudbini. Nije lako, tu smo pa da vidimo koliko vredimo", rekao je Sivić.

Jedini poraz u kvalifikacijama Srbija je doživela od Slovenije. Selektor Sivić nije želeo da govori o utakmici protiv te selekcije.

"O Sloveniji ne bih pričao pre Irske. Idemo redom, korak po korak. Sigurno da nismo zaboravili poraz, bolan je poraz bio i imamo sportsku želju da im se revanširamo", naveo je on.

Govoreći o spisku igrača na koje računa za mečeve s Irskom i Slovenijom, Sivić je rekao da je imao dileme oko jednog ili dva igrača.

"Sačekao sam utakmicu u Kataru i konsultovao sam se sa selektorom Slavoljubom Muslinom. Bilo je dilema oko jednog ili dva imena, ali smo tu dilemu otklonili. Nema nekih većih izmena na spisku, na kraju smo kvalifikacija i ne bi bilo logično da eksperimentišemo", kazao je Sivić.

Na dodatno pitanje da li je jedna od dilema bio i štoper Partizana Nikola Milenković, Sivić je odgovorio da jeste razmišljao o tom fudbaleru.

"Jesmo razmišljali o Milenkoviću, koji je skrenuo pažnju na sebe ove jeseni. Međutim, posle razgovora sa selektorom dobio sam informaciju da je možda rano za njega. Talentovan je momak i sigurno da će biti prvi sledeći koji će doći na ovaj spisak u slučaju da se neko od štopera povredi ili ispadne iz forme", rekao je Sivić.

On je naveo da je dobro što igrači koje je odabrao imaju više utakmica u nogama nego pred prethodno okupljanje i dodao da je negativno to što ne može da računa na Sergeja Milinković-Savića za meč s Irskom zbog kartona.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije okupiće se 3. oktobra, a za Irsku će otputovati dva dana kasnije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 30.09.2016
14:39

Jos ni Sergej ne moze da igra i ti odlucis da kaznis Melega?!