Sivić: "Andrija je lider, takvi nam trebaju"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.03.2016.
12:43
Izvor: Sportske.net

Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić kazao je da se prilikom pozivanja Andrije Živkovića u nacionalni tim vodio isključivo sportskim razlozima i činjenicom da se radi o vanserijskom talentu.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Jedan od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi Andrija Živković dobio je poziv za mladu reprezentaciju Srbije koja će krajem meseca odmeriti snage sa Andorom i Holandijom.

Poznato je da je krilni fudbaler Partizana izopšten iz tima i da radi individualno zbog činjenice da je odbio da produži saradnju sa crno-belima, ali to za Tomislava Sivića nije bio bitan faktor kada je odlučio da Živkovića pozove u reprezentaciju.

"Pozivanje Andrije Živkovića izazvalo je dosta komentara. Motivi su bili jedino sportski. Njemu je ovde mesto. Vodili smo se isključivo sportskim motivima i to je bilo presudno da Živković dobije poziv" kazao je selektor.

Tomislav Sivić je podsetio na to da je Andrija Živković bio među najboljim pojedincima na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, a to što je prethodna dva meseca ispao iz takmičarskog ritma za selektora ne predstavlja problem.

"Radujemo se što će Andrija biti sa nama, jer ovom timu treba lider kao što je on. Sigurno nije u takmičarskom ritmu, ali ne igramo pritv Brazila već Andore, i zato treba da dobije šansu" zaključio je Sivić.

Šansu da odigra takmičarsku utakmicu posle tri meseca pauze Andrija Živković će imati 25. marta protiv reprezentacije Andore koja će "Orliće" ugostiti u okviru 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke