Sindikat ''Nezavisnost'': ''Dokle će navijači da prete igračima?''

Autor: Beta Beta
utorak 24.02.2015.
16:21
Izvor: Beta

Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost osudio je danas huligane koji su u svlačionici Novog Pazara pretili pištoljem igraču tog kluba žarku Udovičiću.

index.hr
index.hr

Povezane vesti

Sindikat je takođe pozvao nadležne državne organe da preduzmu sve radnje u cilju utvrdjivanja odgovornosti.

"Nažalost, pored brojnih apela i upozorenja na koji način se vrši nasilje nad igračima, ponovo smo dobili šamar. Možda je ovo za mnoge iznenadjenje, ali za nas koji se bavimo ovom temom nije, pošto nikada nijedan navijač koji je vršio nasilje nad igračima nije bio procesuiran i osudjen. Igrači u Srbiji žive u strahu, uplašeni i poniženi, čekajući sledeći dan u nadi da im niko neće lupati šamare, paliti automobile, stavljati pištolje na glavu", piše u saopštenju sindikata fudbalera.

Sindikat je naglasio da je nedopustivo da se u superligaškom klubu dešavaju ovakve stvari.

"Nedopustivo je da navijači zavode red i prete igračima, bez obzira na razloge i motive takvog postupanja. Klub i njegova Uprava kao i svi zaposleni u klubu, su dužni da preduzmu sve neophodne radnje kako bi igračima obezebedili minimalne uslove za život i rad u klubu, ali pre svega da zaštite svoje igrače od fizičkih napada. Mi ćemo, koliko je u našoj moći i nadležnosti, podržavati igrače i štititi ih od događaja koji su se odigrali u Novom Pazaru", navodi se u saopštenju.

Fudbalski klub Novi Pazar još uvek se nije oglasio povodom ovog dogadjaja koji se odigrao u ponedeljak, dok žarko Udovičić nije odgovarao na pozive i poruke radija Sto plus.

Udovičić je u porazu Novog Pazara na Banjici (0:1) u 16. kolu Super lige Srbije propustio da realizuje jedanaesterac u 83. minutu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja BAN9
Tuesday, 24.02.2015
18:04

Obratite se državi, samo ona može da se obračuna sa huliganima, klubovi i savezi su nemoćni oni su čak i taoci huligana.