Simović: "Pravda je spora ali dostižna"

Autor: Beta Beta
četvrtak 08.10.2015.
09:57
Izvor: Beta

Predsednik Spartaka Dragan Simović izjavio je da je odluka o oduzimanju četiri boda neprincipijelna i da očekuje da je drugostepena komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) neće potvrditi.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Disciplinska komisija FSS oduzela je Spartaku četiri boda pošto je u utakmici sa OFK Beogradom u prvenstvu izveo rezervni tim.

Takođe, postoji i prijava protiv Partizana, koji je za duel sa Novim Pazarom odmorio nekolicinu standardnih igrača kako bi ih odmorio za utakmicu sa Steauom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Angažovali smo advokatsku kuću i iskoristićemo apsolutno sve fudbalske  i vanfudbalske pravne okvire i metode da pokušamo da isteramo pravdu do kraja, koja je, čini mi se da je svakome jasno, na našoj strani. Odluka o oduzimanju bodova je neprincipijelna i totalni presedan i zanima me kako misle da reše ovu prijavu koja postoji protiv Partizana", rekao je Simović agenciji Beta.

OFK Beograd je 26. septembra na Karaburmi sa 2:0 pobedio Spartak u utakmici 11. kola Superlige u kojoj je subotički klub igrao sa rezervnim sastavom. Na tom susretu je nastupilo 11 igrača Spartaka, koji su u prvih 10 kola ukupno igrali 822 minuta.

Spartak je u obrazloženju naveo da je izveo kombinovani tim protiv OFK jer je želeo da odmori ekipu uoči duela sa Crvenom zvezdom.

"Ne vidim šta je problem što smo protiv Crvene zvezde hteli da odigramo jaku utakmicu. Šta bi se desilo da smo pobedili OFK pa izgubili od Zvezde. Ova španska serija pod hitno mora da se završi i da se ovo reši na mnogo ozbiljniji način nego što pokušava da se reši", rekao je Simović.

On je naveo da klub nije namerno žrtvovao utakmicu sa OFK Beogradom, već da je igrao "sa najvećim mogućnostima u datom momentu".

"Trener je obrazložio, četiri-pet igrača je bilo povređeno, par igrača u lošoj formi, neki su tek potpisali ugovor i smešno je pričati o standardnim igračima. Nemamo grama problema sa tim šta se dešavalo na Karaburmi. Pravda je spora ali dostižna i ubeđen sam da će drugostepena komisija FSS malo dublje ovo da sagleda i da neće potvrditi odluku",
rekao je Simović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 08.10.2015
11:49

zvezdu, OFK i Spartak treba izbaciti iz lige zbog nameštanja utakmica! Zašto onda UEFA nije kaznila Totenhem, Liverpul, Inter i ostale koji su igrale sa drugim postavama u LE ili FSS zvezdu, Radnički 1923, Mladost, Slobodu, Partizan i sve koji obično poslednje kolo SL igraju u rezervnim sastavima? Kad će konačno da bude ispitan meč OFK 2:6 zvezda i kad će ti klubovi biti adekvatno kažnjeni zbog nameštene utakmice, očigledno je da Kokezina i Mrakićeva Disciplinska komisija radi preko reda jer su OFK i zvezda igrali u 1. kolu!

avatar
Дадоредстар
Friday, 09.10.2015
16:05

Kad će Partizan da bude kažnjen jer igra fenomenalno u Evropi a na put mu stane Čukarićki ??!!!Ko je tu lud??!!!

avatar
Friday, 09.10.2015
16:51

Hoćeš da kažeš da je Partizan pustio NP, Vojvodinu, zvezdu, Čukarički... ili da su se Partizanu sklonili Stjaua, AZ i Augzburg? :D Partizan ne može da pobedi u SL zato što je protiv svih ovih kao i protiv Radničkog i Rada promašio bar po 2 stopostone šanse, a primao kiks golove ili golove kakvi se daju jednom u karijeri, uz to Partizan ima bolje suđenje u Evropi nego u SL, iako ni u Evropi nije baš 50:50 već malo više na Partizanovu štetu!

avatar
Бранислав Вуковић
Thursday, 08.10.2015
11:08

Veliki sam Zvezdas ali u ovoj situaciji stajem na stranu partizana,imali su bitan mec,taj mec je donosio poene nasoj zemlji na evropskoj sceni i svaki tim po meni treba da zanemari ovu ligu ako ima ikakve sanse da nesto napravi u evropi....Pa normalno da bi i Moja Zvezda odmarala igrace za bitnu utakmicu,ne sve ali makar onu osovinu....Nemoj da se lazemo....Tako da je nemoguce porediti Spartakov i partizanov slucaj !

avatar
РЕВОЛТ
Thursday, 08.10.2015
10:27

Naravno da ce potvrditi, postoji i prijava protiv Cukarickog pa neka kazne citavu ligu, a izgubili ste od oba kluba sa kojima mesetarite, neozbiljan si.