Sikimić: "Minuli rad se ne računa, konkurencija me pokreće"

Autor: Beta Beta
utorak 31.01.2017.
13:04
Izvor: Beta

Iskusni fudbaler Crvene zvezde Predrag Sikimić rekao je da ga ne brine prevelika konkurencija u napadu, već da ga tera da bude bolji, kao i da se nada da će napornim radom zadržati mesto u timu.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Crvena zvezda trenutno raspolaže velikim brojem napadača. Pored Sikimića, tu su Petar Orlandić, Milan Pavkov, Srđan Vujaklija, kao i najnovije pojačanje crveno-belih Ričmond Boaće.

"Konkurencija ume da bude veoma nezgodna, natera te da se zapitaš, pa zabrineš. Onda počneš jače da radiš, pa da veruješ u sebe, a ja u sebe verujem najviše. To može da bude samo dobro", rekao je Sikimić agenciji Beta na pripremama na Kipru.

Predrag Sikimić je bio jedan od najboljih fudbalera i najbolji strelac Zvezde u jesenjem delu sezone. On je istakao da će se boriti za svoju poziciju i da ga velika konkurencija tera da bude sve bolji.

"Minuli rad se ne računa. Počinjem od nule, verujem u sebe i nadam se najboljem. Biće borbe, a to je ono što me pokreće i tera. Ako si normalna ličnost, gledaš da je to zdravo i da te tera da budeš bolji, više veruješ u sebe. Svako od nas će da traži mesto pod suncem", kazao je Sikimić.

Kako je rekao, u klub je doveden da pomogne ekipi ulaskom sa klupe, ali je verovao da može da se izbori za mesto u prvom timu.

"Trener je tu da proceni kada mogu da pomognem ekipi, da pomognem tih pet minuta kada uskočim, ili kada igram celu utakmicu, a to se i dešavalo jer sam verovao u sebe, radio, trenirao i nameštale su se takve stvari", rekao je 34-godišnji napadač Zvezde.

On je naveo da vidi sebe još tri ili četiri godine u fudbalu, a da mu ne smeta intenzitet treninga kako se bliži kraju karijere.

"Kako se polako približava kraj karijere, više počinješ da ceniš fudbal i trening. Dajem celog sebe, hoću da mirno spavam kada završim karijeru, da pogledam sebe u ogledalo i ne žalim ni za čim, da sam dao maksimum", dodao je.

Govoreći o sezoni u Superligi Srbije, Sikimić je rekao da treba biti realan i "juriti" samo duplu krunu.

"U ovom trenutku treba biti realan i juriti samo duplu krunu, a posle polako videti šta i kako. Iskuljičivo se mi pitamo u ovoj ligi, gledamo sebe, na pravom smo putu. Imamo cilj i idemo ka njemu. Svakog protivnika poštujemo, a sebe najviše. Nikoga ne potcenjujemo, ali i ne precenjujemo", rekao je Sikimić.

Po njegovoj oceni, naporni treninzi na Kipru su prava stvar pred nastavak srpskog prvenstva i Kupa.

"Sve je jače i to mi se mnogo sviđa. Sigurno je da ćemo se dobro spremiti na ovaj način. Svrha je jedna, ostati prvi. Moramo da budemo spremni da zadržimo prednost, to je naša dužnost i to ćemo i ostvariti", rekao je Sikimić.

Zvezda posle 21 kola ima 54 boda, šest više od drugoplasiranog Partizana. Sezonu će nastaviti utakmicama sa Novim Pazarom i Bačkom, a potom će 4. marta igrati protiv Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zoran zoran
Tuesday, 31.01.2017
16:03

Slab si ti igrač za Zvezdu:D

avatar
ZubA
Tuesday, 31.01.2017
15:04

Svi ga nesto pljuju kako je mator, kako je los i ne znam sta. A kada malo pogledaju mnogo puta nas je uzvukao u prvom delu sezone i jedan od zasluznijih sto smo jos uvek prvi na tabeli.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Tuesday, 31.01.2017
14:41

Тешко да ћеш се ти у таквој конкуренцији изборити и за клупу за резерве.