''Sezona kupanja''? Neka ovog puta potraje mnogo duže!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.06.2017.
10:04
Izvor: Sportske.net

Ko zna, možda i do evropskog proleća? Red bi bio posle toliko ''sušnih'' godina. A šta je realnost? Deo odgovora na to pitanje dobićemo već večeras...

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Za tri srpska kluba, nova sezona počinje već večeras, i to na evropskoj sceni.

Crvena zvezda, Vojvodina i debitant, lučanska Mladost pokušaće da se na toj sceni zadrže što duže i srpskom klupskom fudbalu daju kakav-takav tračak nade u bolje sutra.

Naravno, najviše pažnje privlači večerašnja utakmica na ''Rajku Mitiću'', gde aktuelni srpski vicešampion Crvena zvezda od 20:30h dočekuje ekipu Florijane sa Malte.

Crveno-beli u novu sezonu ulaze sa novim trenerom, ali i nekolicinom novih igrača u ekipu, pa navijači Zvezde jedva čekaju da na delu vide šta je to uraženo proteklih nedelja, tokom priprema za novu sezonu.

Zvezda je veliki favorit u ovom (dvo)meču, ali su i gosti juče na konferenciji za novinare bili prilično samouvereni, pa ćemo videti da li su za takve izjave imali osnova.

Veliki problem igračima dva tima predstavljaće tropsko vreme u Srbiji, ali se nadamo da će se Zvezdini fudbaleri izboriti i sa tim.

Kada je u pitanju sastav beogradskih crveno-belih, dilema ne bi trebalo da bude, možda jedino oko golmana: Kahriman (Manojlović) - Stojković, Savić, Frimpong, Anđelković - Srnić, Donald, Le Talek, Adžić - Rikardinjo, Boaći.

Pola sata ranije, Vojvodina u Novom Sadu dočekuje slovački Ružomberok, takođe u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Novosađanima će bit potrebna velika podrša sa tribina, kako bi ostvarili što bolji rezultat pred redvanš u Slovačkoj, protiv prilično neugodinog rivala.

I Vojvodina je pretrpela nekoliko promena u svom sastavu, ostala je bez Paločevića, Melega, pa bi njena startna postava večeras trebalo da izgleda ovako:

Rockov, Lakićević, Planić, Kovačević, Bureković, Jovančić, Vukasović, Trujić, Mesarović, Subotić, Malbašić.

I konačno, lučanska Mladost možda i najrasterećenije ulazi u večerašnji (20:30h) meč sa Interom iz Bakua, iako je srpskom superligašu ovo evropski debi. Ekipa Nenada Mlovanovića nema šta da izgubi, istorijski uspeh je već ostvaren, a sve preko toga bilo bi fenomenalno za Lučance.

To, naravno, ne znači da oni neće imati pobedničke ambicije, naprotiv, rival je ''po meri'', pa verujemo da će nas i ekipa Mladosti večeras obradovati na stadionu u Lučanima.

Mladost: Krznarić, Andrić, I. Milošević, Šatara, B. Milošević, Pejović, Radivojević, Marinković, Jovanović, Trifunović, Odita.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 29.06.2017
11:35

Posteno govoreci, najvise ocekujem od Partizana. Zvezda je prosle godine izgledala bas lose, ne vidim da smo rijesili ijedan od gorucih problema od tad, a ostali smo bez Kataija koji je jedini bio na nivou tih evro-utakmica. Nada uvijek postoji, jos uz malo srece u prelaznom roku, ali nikad manje nisam od Zvezde ocekivao.

avatar
!?!?!?!?!?
Thursday, 29.06.2017
11:30

Posle večerašnje utakmice svi zvezdini navijači mogu da spremaju kupaće gaće jer će bez opterećenja moći da idu na Adu da se kupaju pošto do početka prvenstva,Jelen super lige neće više imati evropske utakmice.Po dugogodišnjoj navici....

avatar
Budzumburac1989
Thursday, 29.06.2017
11:29

Kad bi sva cetiri kluba isla :) bilo bi lepo :D

avatar
MikiTheLegend
Thursday, 29.06.2017
11:03

Ajde bar ove koeficijente da podignemo...

avatar
Man united
Thursday, 29.06.2017
11:03

Квалификације за ЛЕ су такве да ниједан наш тим нема чему да се нада. Треба многе коцкице да се поклопе да би прошли сва 4 кола.

avatar
Don Silvio
Thursday, 29.06.2017
13:06

Realno najvise sanse da igra Le ima Partizan jer je put do LE puno laksi kroz kvalifikacije za LS

avatar
Raky_b
Thursday, 29.06.2017
10:55
avatar
Navijač Partizana
Thursday, 29.06.2017
10:38

Da imamo bar dva predstavnika u evropi ove sezone

avatar
R E V O L T
Thursday, 29.06.2017
10:08
avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 29.06.2017
12:48

Too, Revolte, kućo! Samo jako!

avatar
R E V O L T
Thursday, 29.06.2017
16:50

Preletite ove:-D