Sevale varnice, Partizan ipak pobedio!

Autor: Darko Mitrović
subota 19.11.2016.
17:00
Izvor: Sportske.net

Mnogo muke za Partizan večeras u Humskoj, tenzije na terenu i oko njega, ali na kraju ipak očekivani rasplet, nova pobeda crno-belih.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana ostvarili su večeras 11. pobedu od početka sezone, a treću uzastopnu u Superligi, u okviru 16. kola Superlige.

Crno-beli su pred jedva dve hiljade svojih navijača savladali ekipu Bačke u Humskoj rezultatom 1:0, u utakmici koja je obilovala tenzijama, nervozom i brojnim prekršajima gostiju.

Predvođeni novim trenerom Zoranom Govedaricom, gosti iz Bačke Palanke su hrabro ušli u meč, bez respekta prema domaćinima i sa nekoliko prekršaja u uvodnom delu meča uspeli su da unesu nervozu u Nikolićev tim.

Partizan je danas počeo sa samo jednim isturenim igračem, Urošem Đurđevićem, i nikako nije uspevao da probije odbrambeni bedem borbenih gostiju.

Jedinu kakvu-takvu priliku za crno-bele propustio je Marko Janković u 28. minutu, a dva minuta pre toga videli smo i jednu spornu situaciju, kada je Alenu Stevanoviću dosuđen ofsajd u situaciji kada je izašao jedan na jedan sa golmanom Čupićem.

Sličan razvoj događaja i u prvih 15-20 minuta drugog poluvremena, s tim što je Leonardo već u 48. minutu propustio sjajnu priliku za 2:0, da bi nešto kasnije i Everton posle Leonardovog centaršuta sa leve strane šutirao glavom pored gola.

A onda su tenzije kulminirale posle jednog prekršaja nad Evertonom na sredini terena. Skočili su i svi rezervni igrači jednog  drugog tima, baš se ''zakuvalo'' u tim trenucima i na terenu i pored aut linije, a epilog je par žutih kartona za aktere na terenu, ali i po jedno isključenje na obe strane kada su u pitanju stručni štabovi (Delibašić je isključen u Partizanu).



Crno-beli su onda krenuli na sve ili ništa, u igru su ušli i Božinov umesto Jankovića i kapiten Ilić umesto štopera Balažica, a rezultat je stigao u 78. minutu, kada je posle kornera sa desne strane, Uroš Đurđević pogodio za 1:0 i tri nova boda crno-belih.

Malo je nedostajalo da gosti izjednbače u samom finišu, takođe posle kornera, ali je Partizan imao sreće u tim trenucima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LORD OF FOOTBALL 10
Sunday, 20.11.2016
00:30

VIdi se da su potrebni igrači najpotrebniji golman, štoper i desni bek a po mogucstvu levi bek, napadac i vezni za rotaciju. Od povratnika koji se spominju najbolji bi bili Lukač ili B. Ilić jer su nam te pozicije najbitnije. Skuleta bi isto znacio jer je jos uvek mlad, ali pod uslovom prodaje Boze ili Djurdjica. Lazovic polako ulazi u godine te bi bio dobar kao rotacija ali je skoro došao u Videoton tako da možda tek za leto. Lola Smiljanic nemoguć, bas kao i Marko Jovanovic (iako bi oni mozda isto znacili). Banda nepotreban jer bi nam trebao bolji bek od njega. Dovođenje Klea bi bilo preveliki rizik jer ne znamo u kakvoj je formi, jer je i on polako počeo da ulazi u godine kao i Dijara. Drina je u godinama a i ne bi nam znacio kao starter, a i plus on se nikad nije previse iskazivao osim u slobodnjacima (a Lea za slobodnjake vec imamo) ovako je on bio prosecan igrac. Abua bi bilo lepo dovesti za leto i za Evropu (ako je izborimo). Tipovi igraca kakvi nam trebaju su brzi i snažni Afrikanci. Trebamo prodati Kljajica (ako ga neko uopšte hoće kupiti ako ne raskinuti ugovor), Jevtovica (eventualno), Vulicevica i Božu. Dovesti igrace iz Teleoptika (ako ne nabavimo sve potrebne pozicije). Mozda finansijski odgovarala Alenova prodaja ali bi nam onda trebala odlicna zamena za njega. Bombaš mora da proba da dovede Sumu.nPre svega stranci sa atraktivnim potezima su nam preko potrebni, mladi igraci iz Teleoptika koji bi bili odlicni za rotaciju, i na kraju domaci igraci koji bi pojacali osnovu tima (a ne klupe).nNadam se da će Ivica barem sa strancima pogoditi što bi nam dodatno pojačalo mogući put do titule i kasnije put do Evrope

avatar
magister
Saturday, 19.11.2016
21:12

Kljajić mora da vežba degažiranje (svaka lopta protivniku, nek pogleda), Vulićević danas užas, Janković ima magnet i mnogo lopte u nogama, ali ne napravi ništa, najčešće prodire unazad, centrira niske, kratke, pogrešne.

avatar
Anderton
Saturday, 19.11.2016
21:05

Inače jedna stvar..ne znam ko drži Božinova u klubu, čuo sam neke priče, ali ne bih javno. Ono je sramota, lik je običan prevarant i glumac.

avatar
magister
Saturday, 19.11.2016
20:50

Antipropaganda fudbala Bačke, svaki start je minimum na ividi faula, a veliki broj su itekakvi faulovi. Balabanović na početku za minut napravi dva faula, svaki za žuti i ništa, naravno, pretpostavi da je to kriterijum, pa posle par minuta u istoj akciji opet dva faula za žuti i na kraju, umesto 4 žuta dobije jedan. Ilić, kasapski šutne čoveka u potkolenicu, ovaj padne. Žuti? Ne. Kaže on (Ilić), pa to mi je prvi, sudija prihvata!? Nadam se da nema ozbiljno povređenih. Ovo što je igrala Bačka nije ni za petu ligu.

avatar
magister
Saturday, 19.11.2016
21:08

Pošto se često ne dozvoljava više komentara ni duži komentar (makar meni) moram još da dodam, pokrajni na Istoku, triput u prvom pogrešno mahao ofsajd, dvaput samo zaustavio izgledne akcije, treći put praktično onemogućio gol.

avatar
KostolomacLB
Saturday, 19.11.2016
19:20

Gol posle faula, crveni za Evertona kao kuca! Tako da grobari, smanjite tu kuknjavu...

avatar
Paul George
Saturday, 19.11.2016
18:23

Klasican pokusaj kradje!!

avatar
Povratak kralja 45
Saturday, 19.11.2016
18:23

Svim igračima Partizana svaka čast na istrajnosti, herojski su dobili ovu utakmicu protiv režima!

avatar
Povratak kralja 45
Saturday, 19.11.2016
18:22

Što se tiče Arene sport u svakom kolu bar jednu sumnjivu situaciju ne pokažu u usporenom snimku na štetu Partizana ili u korist zvezde. Prekršaj u napadu Đurđevića kada je oboren u šesnaestercu Bačke? Potencijalna igra rukom igrača Bačke u svom šesnaestercu? Medijski mrak!

avatar
pjer
Saturday, 19.11.2016
18:19

cudno da se Bozinov nije radovao, bila je solidna guzva...

avatar
Saturday, 19.11.2016
18:19

Koji lopovluk sa strane sudija,ovi iz backe su samo u prvom poluvremenu zaradili 2 crvena,a pametni sudija daje zuti Sasi Ilicu zato sto je usao ranije na teren,sramota i bruka,a sudije ko zna koliko su bile placene?

avatar
gosfkcz
Saturday, 19.11.2016
18:12

Nasilje nad fudbalom i fudbalskim pravilima. Najjači u vanfudbalskoj igri.

avatar
Petar Petar
Saturday, 19.11.2016
19:24

Sta pricas bre? Samo mi nije jasno odakle vam vise obraza da tupite redovno bez ikakvog povoda?

avatar
Dado06810536
Saturday, 19.11.2016
23:41

Ma šta ze obazireš na decu koja nemaju veze.....LRONARDO JE NJIH UGASIO

avatar
Povratak kralja 45
Saturday, 19.11.2016
18:11

U 1. kolu su sudije pokrale Partizan protiv Bačke za 2 boda zbog nedosuđenog penala, a u 16. su se sudije dobrano potrudile da ostanu neporažene: 4 crvena kartona nije pokazao igračima Bačke (Švonja u 2', Balabanović u 23', Zečević u 25' i Nikolić tamo oko 70'), zaustavljen Alen sam ispred praznog gola zbog izmišljenog ofjsada, dosuđena dva sumnjiva ofsajda kada je Partizan mogao da ima šanse i sumnjivi prekršaj u napadu Đurđeviću kada je oboren u šesnaestercu Bačke. Crvene sam mogao da prebrojim, žute kartone ne, zaslužili su ih između 10-15 ali ono što je još važnije je da je sudija namerno čekao da Bajić dobrano isprebija Evertona u 64' kako bi isprovocio Evertona međutim Everton se samo odbranio od te tuče i za to dobio žuti karton. Jedan od zadataka je zvezdin Srećković uspeo da ispuni, Evertona će gađati i protiv Napretka kartonima kako ne bi igrao protiv Vojvodine. zvezda danas sa svojim Srećkovićem nije mogla niže da padne, nepoznavanje elemtarnih fudbalskih pravila kao što su da igrač koji je povređen (navodno povređeni Bajić kod 0:0) ne izlazi van terena ako igrač zasluži žuti karton (navodno je Everton zaslužio karton), zatim da sprej služi da se prvo obeleži rastojanje živog zida da bi oni znali gde da stanu, a ne da oni stanu pa da im nacrta liniju ispred njih, inače je živi zid kod slobodnjaka Leonarda bio na ne više od 7-8m, a kod slobodnjaka Jankovića na 5-6m. Da ne pričam da je Bačka napravila oko 20 prekršaja za 25', a dosuđeni su 14 i niko nije dobio žuti karton zbog učestalih prekršaja. Da ne pričam o odnosu u ofsajdima, kornerima i šutevima na gol, a na kraju samo 1:0 zahvaljujući sudijama inače je realan rezultat između 5-10 razlike za Partizan.

avatar
Red Star
Saturday, 19.11.2016
20:44

Ovo je vec strasno...

avatar
Anderton
Saturday, 19.11.2016
20:59

Nije baš 5-10, ali 3-0 je trebalo biti. U prvom poluvremenu se već po ko zna koji put sviraju vrlo sumnjivi ofsajdi, ja to dobro vidim jer sam uvek na istoku gotovo na istom mestu. Napravi se nervoza plus što su nas ovi i ozbiljno tukli danas. Nestvarno da niko nije dobio crveni.

avatar
LORD OF FOOTBALL 10
Saturday, 19.11.2016
18:10

http://lineupbuilder.com/?sk=d1sy0

avatar
Nine
Saturday, 19.11.2016
18:06

Sramna igra igraca Backe, a i sramno sudjenje! Ne pamtim kada sam se zadnji put ovoliko nervirao dok sam gledao utakmicu. Onaj balvan je zasluzio crveni jos u prvom poluvremenu, jos se smeje covek, a sudija nista! Igraci Backe najmanje 2 crvena zasluzili.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Saturday, 19.11.2016
18:02

PARTIZAN je sigurno SAMPION, a ovim djilkosima zelim ne samo obicno ispadanje nego i selidbu u sto nizi rang takmicenja, a sudijama hladjenje na duze vreme! Uvek s razlogom!