Šesnaest godina smo čekali na ovo! Znate li ko je rešio prethodno finale između Partizana i Zvezde?

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.05.2017.
20:43
Izvor: Sportske.net

Ako se u prvenstvu Zvezda i Partizan decenijama smenjuju u ulozi šampiona, u Kupu Srbije je drugačija situacija. Verovali ili ne, 16 godina nije bilo njihovog duela u finalu!

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana će 27. maja igrati u finalu Kupa Srbije, što je njihov prvi susret u finalima još od 9. maja 2001. godine!

Zanimljivo je da će se predstojeće finale odigrati na neutralnom terenu, u Novom Sadu, a činjenica da smo tako dugo čekali njihovu borbu za trofej nacionalnog Kupa, prilika je da se podsetimo i te utakmice od pre 16 godina.

Igralo se na ''Marakani'', a pobedu i trofej Kupa Srbije osvojio je Partizan, koji je slavio sa 1:0 u finalu, a gol odluke postigao je Saša Ilić, koji i dan danas nosi kapitensku traku u Partizanu.

Dosta zanimljivih imena možemo videti u sastavima tadašnjih ekipa Partizana i Crvene zvezde. Osim Ilića, boje Partizana tada je branio i sadašnji sportski direktor Ivica Iliev, pa aktuelni pomoćni trener Andrija Delibašić, a u Partizanu su igrala i još dvojica sadašnjih fudbalskih stručnjaka - Vuk Rašović i Vladimir Ivić.

Kada je Crvena zvezda u pitanju, u tom finalu nastupio je i njen bivši trener Nenad Lalatović, tu je bio i sadašnji funkcioner FSS-a Goran Bunjevčević, a ekipu crveno-belih je tada sa klupe vodio sadašnji selektor Srbije Slavoljub Muslin.

U prilogu su najzanimljiviji detalji sa te utakmice.

PARTIZAN: Radaković, Rašović, Jeremić, Saveljić, Bajić, Duljaj, Trobok, Ivić, S. Ilić, Bečanović, Iliev (Delibašić). Trener: Ljubiša Tumbaković

CRVENA ZVEZDA: Kocić, Zorić, Vitakić, Lerinc (Bošković), Lalatović, Bunjevčević, Gvozdenović, Ilić (Marković), Drulić, Aćimović, Pjanović. Trener: Slavoljub Muslin.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bato C.
Thursday, 11.05.2017
10:19

Tuga u Pantićenom glasu.nNEPROCENJIVO

avatar
Nikola Bizmark
Thursday, 11.05.2017
08:24

Meni ni ne treba da postavljate pitanje ili da pomažete,sećam se tog gola Saše Ilića

avatar
Anderton
Thursday, 11.05.2017
00:39

Iz ovog sastava komšija niko nije imao internacionalnu karijeru, Bunja i Dekijev šurak su najveći promašaji Totenhema ikada.

avatar
El Matador PFC-FCB
Wednesday, 10.05.2017
20:56

Jbt kako vreme brzo leti. 16 godina ejjjjj zaista neverovatno! Osim Saše Ilića i Bajića niko više nije aktivan. Sale sad lepo da karijeru završi duplom krunom pa da dobije mesto u upravi kao potpredsednik za sportska pitanja pa da sa Ivicom i Markom čini trio u sportskom sektoru a Ivan Tomić mora dobiti mesto koordinatora omladinske škole.

avatar
ACACHELSEA
Wednesday, 10.05.2017
20:46

Kakve su to bile ekipe,tesko da ce blizanci imati u skorije takve igrace.

avatar
Manitu
Wednesday, 10.05.2017
22:13

Pa nisu sigurno bile vrhunske jer je bilo boljih ali za danasnja vremena su bile pojam.Mnogo dobrih igraca sa osrednjim karijerama Ivic,Ilic, Pjanovic,Drulic...

avatar
Stefan Lazović
Wednesday, 10.05.2017
23:37

Stvarno jbt kad pogledas njih i ove sada, tuga