Sergej: "Pao nam je teret s leđa!"

Autor: Miloš Marković
četvrtak 04.06.2015.
12:11
Izvor: Sportske.net

Strelac sjajnog pogotka u pobedi protiv Malija, Sergej Milinković Savić kaže da se lakše diše nakon što su Orlići probili led.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Izabranici selektora Veljka Paunovića upisali su prve bodove za Srbiju na FIFA U-20 Prvenstvima sveta od osnivanja ovog takmičenja.

"Orlići" su odskočili sa začelja tabele, na sam vrh, pa uoči raspleta "grupe smrti" u Danejdinu rivale mogu da gledaju sa ugodne, liderske pozicije.

Strelac vodećeg gola na minuloj utakmici ističe da je njemu i njegovim saigračima pao veliki teret s leđa.

"Mnogo se lepo osećam dan posle pobede, pao nam je sa leđa veliki psihološki pritisak koji smo imali nakon poraza od Urugvaja, ali dokazali smo da imamo snage da se izdignemo iznad svih problema. Sada je sve ponovo u našim rukama, kao da smo srušili neku "barijeru" ispred nas i verujem da ćemo u nastavku prvenstva biti još uspešniji. Moramo da budemo svesni da sa ovom pobedom ništa nismo uradili ako ne udarimo i pečat protiv Meksika u subotu. To će nam svima biti jedna od najvažnijih utakmica u karijeri.", ističe Sergej Milinković-Savić.

O golu kaže da je došao spontano, u dogovoru sa saigračima na licu mesta.

"Procenio sam da treba da šutiram po zemlji, a dosta ljudi me je pitalo da li smo uvežbavali na treningu, pomeranje igrača u živom zidu... Video sam na snimku da je sve ispalo odlično, a o tome smo se dogovorili na licu mesta, da saigrači zasmetaju golmanu. Eto, uspelo je, presrećan sam i zbog tog gola, koji ulazi u istoriju, a još više zbog naše pobede.", ističe on.

Sergej ističe da poruke podrške Orlićima mnogo znače, ali dodaje da euforije nema, te da se ide korak po korak.

"Dobili smo jako puno pohvala, poruka podrške, znamo da nas Srbija prati i navija za nas, a nadam se da to i vraćamo trudom na terenu... Mi uživamo na Prvenstvu sveta, za mene je lično ovo neverovatan događaj. Imam i zlatnu medalju iz Litvanije, pomogao sam i na prošlom U-19 Prvenstvu Evrope, ali sve ovo što se dešava na Novom Zelandu je zaista nešto posebno. Sada nas samo zanima Meksiko, ne želimo da pričamo o krajnjim dometima, već idemo korak po korak. Mi smo mala država, za nas je odličan rezultat što smo među 24 najbolje reprezentacije, od čega je samo šest iz Evrope. Treba da težimo najvećim ciljevima, ali da idemo korak po korak.",
jasan je naš sjajni fudbaler.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ruud gullit
Thursday, 04.06.2015
13:03

Jos davno sam govorio da je Sergej vrhunski igrac sredine terena. Visina, duel igra, sut, pas, prodor, fudbalska inteligencija. Cudi me da tamo Celsi, Arsenal i ekipa ne pljunu par miliona za njega i pozajme ga negde na godinu dve. Tipujem da ce biti najskuplji Srpski igrac.

avatar
3x3
Thursday, 04.06.2015
12:42

Kako ovaj decko dominira na sredini terena. Milina ga gledati kako dobija duele, sece dodavanja, povuce loptu napred. Samo neka nastavi ovako da se razvija i bice vrhunski vezni igrac.

avatar
baldekeita
Thursday, 04.06.2015
12:26

Od Sergeja i Zileta sam najvise i ocekivao i oni za sada prave ogromnu razliku,nadam se samo da ce ih zdravlje posluziti jer vidim da rivali ne biraju sredstva kad pokusavaju da ih zaustave.