"Selektore, sećaš li se Staniše Mandića!?"

Autor: Beta Beta
četvrtak 27.08.2015.
18:37
Izvor: Beta

Superligaš sa Banovog Brda oštro je reagovao nakon što je selektor mlade reprezentacije Tomislav Sivić sa spiska izostavio napadača Čukaričkog Stanišu Mandića.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević zatražio je danas objašnjenje zbog čega se na spisku selektora mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislava Sivića ne nalazi napadač tog beogradskog kluba Staniša Mandić.

"Gospodine Siviću, sećate li se Staniše Mandića? To je onaj crni momak, veselog duha, nezgodnog temperamenta, sa ogromnim fudbalskim potencijalom koji nije imao nešto preterano značajnu ulogu na nedavno završenom Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina? Zaista bi čudno bilo da ste ga zaboravili. Ipak je on odigrao samo sedam utakmica i postigao dva gola, od kojih jedan u finalu Svetskog šampionata", navodi se u pismu Matijaševića.

Selektor mlade reprezentacije Tomislav Sivić saopštio je juče spisak igrača za utakmicu protiv Litvanije, 8. septembra u Gornjem Milanovcu, u kvalifikacijama za Evopsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj.

"Nije da vas podsećamo, siguran sam da to znate, kao i činjenicu da je u reprezentaciju do 20 godina pozvan iako nije bio standardan u Čukaričkom i igrao je daleko manje nego sada. Gospodine Siviću, da li ste Vi odgovorni za igrače koji se nalaze na Vašem spisku? Ako jeste, zbog čega nema Staniše Mandića?", upitao je Matijašević.

On je podsetio da Mandić igra u klubu koji je prošlu sezonu završio na trećem mestu Superlige Srbije i osvojio Kup Srbije i naveo da je Čukarički veliki deo priprema za kvalifikacije za Ligu Evrope obavio bez četvorice standardnih igrača, koji su bili na raspolaganju reprezentaciji.

"Bez namere da sudim o vašem izboru, ako je Vaš, ali na spisku ima igrača koji donedavno nisu imali ni svoje klubove, međutim, oni su dovoljno dobri da budu deo nacionalnog tima? Bolji od Staniše Mandića? Ne bih rekao. Po kojem kriterijumu? Fudbalskom ili je nešto drugo u pitanju", rekao je Matijašević.

Matijašević je dodao da je fudbalski klub Čukarički "bio i oduvek će biti na raspolaganju reprezentaciji kako god da se to od njega zatraži i očekuje, jer je nacionalni interes iznad svakog drugog".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Thursday, 27.08.2015
19:34

Sramota gospodjo!!!!

avatar
Zvezda 91
Thursday, 27.08.2015
19:34

Savez nam je neozbiljan sto govore i rezultati.

avatar
goxy80kvCZ
Thursday, 27.08.2015
19:33

stvarno je sramota da nema ovog decka,zovu kojekakve ali ja mislim da se trneri nista ne pitaju ni u jednoj selekciji.Sta mislite zasto su stavili Curcica za selektora A tima.

avatar
Toni Kroos
Thursday, 27.08.2015
19:27

Matijasevic je u ovom pismu rekao sve ono sto stanovnici Srbije zele da kazu ali nemaju kako.. Svaka cast Vlado!

avatar
PintoDaCosta
Thursday, 27.08.2015
19:18

Potpuno su upravu..decko zasluzuje! Najvise me iznervirao komentar Sivica da reprezentacija treba da ozivi pojedine igrace?!! Koji su bili nosioci pa nestali...

avatar
xman
Thursday, 27.08.2015
20:19

Potpuno si upravu..pa ne sluzi reprezentacija za ozivljavanje karijera tatinih sinova vec tamo igraju oni koji to zasluze..Mandic je svakako zasluzio poziv..SRAMOTA ZA sivica I SAVEEEZ

avatar
PintoDaCosta
Saturday, 29.08.2015
16:16

Naravno...ok je da jedan igrac koji ima potencijal a nije igrao u klubu (tipa Pavlovski ili tako neko) ima mesta da podje sa njima pa ako se razigra ok. ALi razigravati sve na osnovu starih zasluga?!!

avatar
Sukica9
Thursday, 27.08.2015
19:05

Bruka i sramota