Selektora "Orlića" ne plaši 'grupa smrti'

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.04.2016.
18:16
Izvor: Sportske.net

Selektor kadetske reprezentacije Srbije Ilija Stolica svestan je težine grupe u koju su smešteni "Orlići", ali veruje da njegovi izabranici imaju kvalitet za plasman u eliminacionu fazu Evropskog prvenstva.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Jutros je u prestonici Azerbejdžana obavljen žreb za grupnu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu za uzrast do 17 godina, a Srbija nije imala sreće pošto je za rivale dobila reprezentacije Španije, Holandije i Italije.

"Definitivno se nalazimo u najjačoj grupi i to je opšte mišljenje svih mojih kolega koji se nalaze u Bakuu. Gledajući iz seniorskog, ali naravno, i ugla mlađih selekcija, grupa je po imenima reprezentacija najatraktivnija" rekao je selektor Srbije Ilija Stolica.

Grupna faza Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu igra se po starom formatu za seniore po kom je 16 selekcija smešteno u četiri grupe, a plasman u četvrtfinale izboriće po dve prvoplasirane iz svake grupe.

"Bili smo svesni toga i pre žreba, jer ovde se nalaze najbolje reprezentacije na kontinentu. Svi se slažu da će ovo biti veoma jako takmičenje, a mi sigurno imamo svoj cilj, svoju ideju, svoju viziju" kazao je selektor i dodao,

"Bez obzira na to ko nam je rival, igraćemo isto, u smislu odnosa, prustupa, želje, a naravno, spremićemo i taktiku za svakog rivala" zaključio je selektor "Orlića".

Ekspedicija kadetske reprezentacije Srbije kreće put Bakua 2. maja, a prvu utakmicu u grupnoj fazi takmičenja odigraće četiri dana kasnije protiv selekcije Italije.

Drugu utakmicu u grupi "D" kadeti igraju 9. maja protiv Španije, a tri dana kasnije protivnik će im biti vršnjaci iz Holandije.

Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina igra se u Azerbejdžanu od 5. do 21. maja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
leskovac
Saturday, 09.04.2016
12:31

Koliko sam pratio izvestaj kvalifikacionih utakmica,nisam ni na jednoj utakmici video Vlahovica iz Partizana. Ova repka je od 99 god pa nanize.n Samo je Joveljic (koji je dobar) igrao spica..Ipak Vlahovic kao 00 godiste igra seniorski fudbal i kvalitetniji je napadac od njega (i ako sam Zvezdas priznajem tu cinjenicu)